reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
SOSNOWICZANKA dla mnie to też są body.

MAXXEL nie dziękuję a w poniedziałek mam dzwonić jeszcze w jedno miejsce, koleżanka mi tel dała tam gdzie ona robi, w firmie przy taśmie, trudno najwyżej skończę na tasmie, praca czterobrygadowa niestety ale coś muszę w końcu złapać.
Marta też 8.200 waży??? To jak Kacperek.

ŻABICA spokój i jutro udanego dnia, trzymaj się.

Mały śpi, Melcia też już leży, poprzytulałam się z K w wannie, a wcześniej mieliśmy rozmowę po której mnie w kurzył na temat zarobków i wydatków. On myśli, że wszystko jest chyba tanie w sklepach, nie zdaje sobie sprawy jakie życie jest drogie, leki dla dzieci, pampersy, rachunki, paliwo, chyba wydaje mu się że wydaje pieniądze na Bóg wie co. Jesteśmy na minusie po tym majowym wyjeździe do niego, ciągle jakieś rachunki zaległe a on żale że ja tak dużo wydaje.
Chyba muszę zacząć prowadzić rzeszyt wydatków i pokazać mu co ile kosztuje.

Dorotar, czyli najpierw mała sprzeczka, potem godzenie w wannie?;-):-) Myśmy mieli dwa podejścia, za trzecim razem się udało - Marta z pokoju włączała "alarm"..:-D:-D
A co do wagi, no ja Ci mówię - oni jak bliźniaki..waga, fryzurki, uroda;-):-)

Tak tak, mały spał ale się obudził to siostra moja go bawiła a Mela latała po domu i szukała mamy i GDZIE JEST MOJA MAMA NO GDZIE ONA JEST, a ja tylko śmiałam się tak żeby mnie z łazienki nie usłyszała, najlepsze że straciliśmy całą wode mój inteligentny małżonek za bardzo nogami "rzucał":-D

A maluchy faktycznie jak bliźniaki, tylko kilka dni ich dzieli, a ile Martusia ma wzrostu??? Bo mój 71cm.

Mła a moglabys tak w wielkim skrócie opisac tą metode usypiania? Ja zazwyczaj usypiam Alanka cyckiem, choc wiem ze to błąd, ale skutkuje...:-(

Alan wkoncu zasnął... M jeszcze nie ma, ale jak przystalo na dobrą żoną, nie dzwonie z pytaniem kiedy wróci. Czekam sobie na boks na polsacie, obejrze troche dopóki nie usnę... Choc pewnie dlugo to nie potrwa:baffled:

O której godzinie usypiacie dzieci?

Jak ja bym chciala zeby moj klocek tez wazyl z 8 kg...

Dorotar, bym się ciastkiem udławiła teraz:-D:-D Biedna Mela:-D:-D
Martusia ciutkę dłuższa, ma jakieś 74 cm..;-)
Sosnowiczanka, my kładziemy dzieci koło 19.00, z tym, że Marta zasypia później niż Marysia..a z wagą Alanek pewnie zastopuje w pewnym momencie..

Maxwell mam nadzieje ze wkrótce zastopuje bo on juz chyba "jaja" sobie ze mnie robi z tą swoją wagą. 10 kg to on wazyl miesiąc temu :crazy:

Alan zasypia ok 21.00-21.30 Tez chcialabym go wczesniej klasc ale sie boje ze wczesniej by sie budzil a juz teraz wstaje ok 6 rano :(

MAXXEL dobrze, że Ci w gardle nie staneło bo bym miała Cie na sumieniu:-D.
Ja to jestem w szoku, że Kacper taki wielki 8.200 i 71cm a Amelia ważyła 9.300 i 73cm miała w wieku 14 miesięcy:szok:, więc różnica galanta.

SOSNOWICZANKA a Alanek ile waży??? Z niego to klocuszek chyba.
Mój Kacperek to z reguły po 19 kąpany, przed 20 dostaje butle lub pierś to zależy. Jak jesteśmy cały dzień razem i w dzień sporo cyca ciągnie to na noc dostaje butle z mm i kleikiem a jak mnie nie ma sporo w domu w ciągu dnia i jedzie na butli i zupce to po kąpieli dostaje pierś i potem w nocy to już zawsze pierś nie ważne czy byłam w domu w ciągu dnia czy nie.
W nocy to jakieś 5 razy się budzi.
A Melcia to tak różnie chodzi zależy od tego czy śpi w dzień czy nie, ale staram się by do 21 spała, żdażają się odchyłki od normy ale próbuję to ogarnąć.
Pisałyśmy posta w jednym czasie także doczytała, kawał chłopa z niego:-)

A tu Amelki małe atrakcje z okazji dnia dziecka, szkoda tylko że bała się tych przebierańców i nie chciała z nimi zdjęcia.

reklama
Mła jak moge to ja poprosze o ten poradnik bo moja mala tez zasypia na cycu a teraz ostatnio przez zeby nie chce tak cyca i z uspieniem jej mam powazne problemy wczoraj spac poszla o 23 spiac tylko w dzien 16 minut a wstala dzis o 6 plus pobudki nocne co 30 min. jak tak dalej pojdzie to sie wykoncze:(

żabcia tesciowa to sie nie przejmuj i ja olewaj tak jak ja swoja bo one zawsze wiedza lepiej itp. i powodzenia jutro na chrzcinach

Do góry