reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

ankubator gratuluje ząbków.
U nas Niunia ma pobudki w nocy na cycusia ze dwie lub trzy. Rano jak ją dokarmie ok 6 to nawet do 8 by pospała ale muszę ją budzić, bo razem jedziemy starszą siostrę odwieźć do szkoły.
Meżol w delegacje pojechał więc zostałam z dziewczynkami.
Dzisiaj dostałam zaproszenie do szkoły od córci na dzień mamy-ehh - uwielbiam te przedstawienia - łza sie kręci.

reklama
Ankubator gratuluję :) Kurcze, juz 3 ząbki macie... Alan tam nadal szczerbaty i mimo ze bardzo marudny w ostatnim czasie to chyba na razie jeszcze tak zostanie... Boje sie ze zacznie mi jeszcze bardziej marudzic jak pojde z nim do szpitala i bedziemy caly czas sami :no:

Phelania moj jak podpity to zazwyczaj mu sie zbiera na amory... Tyle lat razem a on sie nadal nie nauczył ze albo piwko albo ja. Wlasnie sobie uswiadomiłam ze niekiedy przegrywam z piwem :errr:

Ewka nie wiem jak ty to robisz ale nie wyobrażam sobie wyrobic sie tak wczas rano z dwójką dzieciaków. Podziwiam mamuski które mają dwoje lub troje dzieci. I chylę czoła przed Agapą...

Alanek spi a ja popijam karmi, juz drugie. Jak szaleć to szaleć :-D Dobranoc :)

Asko, pieknie Wam idzie ta budowa. Zazdroszcze wody z wlasnej studni :)
Mimozami, nasza prekursorko powrotow do pracy, super ze znalazlas dla nas chwike.
maxwell, masakra, dzieci to maja naprawde szalone pomysly, dobrze ze bylas czujna. No i biedny S. Ale musial miec mine jak szorowal balkon sasiadom :)
ankubator, pieknie ida zabki, gratki. U nas nadal bezzebnie ;)

My juz dotarlismy do tesciow do Gorzowa. W sumie jechalismy 7 godzin, w tym dwie polgodzinne przerwy na przepampkowanie malego i na karmienie. Kubin rewelacyjnie zniosl podroz, bawil sie, gadal, zdrzemnal sie 2razy po pol godzinki i dotoczylismy sie. No i sie okazuje ze Kubus sie boi niesamowicie moich tesciow, oj placze byly i krzyki i szukanie wzrokiem mamusi. Strasznie sie we mnie wczepil paluszkami (przyznam ze cudownie sie czulam wiedziec jak mnie potrzebuje) :)

Jutro ruszamy nad morze,nie moge sie doczekac! :)

Milva witaj w klubie u nas dziś pobudka moich dzieciaków o 5:30 Ozi oczy jak 5 zł i się śmieje a Zu mówi że sie już wyspała oj te moje szkraby !!! a ja nieprzytomna do 12 chodziłam
asko u mam mężczyzne i też miał cysie:)))) ale znikneły już to podobno jeszcze hormony nasze
Ankubator gratki trzecego ząbka:tak:
kupinosia dobrze że już wszystko wraca do normy :tak:

u mnie ciąg dalszy bólów na @ i nic masakra jakaś
Oskarek złapał jakiś katarek, w sobotę myłam okna być może go zawiało:((( ale tragedii nie ma
maxuell niezła ta twoja córa:szok:
kota miłego odpoczynku zazdrosczę:tak::-D:-)

Hej dziewczyny :-)

Nie dam rady dzisiaj nadrobić i odpisać.
No więc lot minął nam super a tak się bałam Maciulek przespał prawie cały obudził się 30 min przed lądowaniem i się bawił grzecznie raz tylko krzyknął bo chciał pić. Dzień wczorajszy był strasznie męczący lot potem ponad 80 km do mnie do domu posiedzieliśmy 3 h i do teściów pojechaliśmy i wróciliśmy dzisiaj. U teściów nawet ok tylko mam dość gadki on jest za mały posadzę Maciusia na kolanie to nie wolno bo za mały ale i tak to robię. Dzisiaj dostałam propozycję żebym ubrała małemu rajstopki bo był wiaterek ale M wyśmiał swoją mamę. Ogólnie jest ok Maciuś zachwycony chodzi z rąk do rąk.
Uciekam nakarmię malutkiego i spać bo jutro znowu jeżdżenia troszkę mamy a potem na wieś do teściów i tak krążymy od domu do domu.

Dobranoc :-)

Żabcia, Kota- najważniejsze, że podróż ok!!

Wstaliśmy jak zwykle o 5:baffled:, macie rację, że przetrzymanie wieczorem nic nie daje...ale od kilku dni staram się Bartka karmić tak ok 21-22 i potem budzi się tylko raz ok 1-2 na butlę, no i potem o 5 oczywiście, po której już nie śpi . Potem znowu przysypia o 7 ...Za słowami Violett-dzięki;) kazałam Tz kupić moskitierę do okna i spaliśmy dziś przy otwartym , chyba Bartkowi było lepiej - albo ja wymęczona mocniej spałam:laugh2:
Ależ dziś będzie upał...

Ostatnia edycja:
kota: super, że podróż minęła bezproblemowo! mam nadzieję, że dojedziecie do samego morza bez marudzenia :)
żabcia: kurcze, tyle godzin podróży za Wami! nie dziwię się, że mogło Was to wymęczyć! Ale super, że Maciuś taki dzielny i radosny po mimo kilometrów!
ewa: ja się wlaśńie nie moge doczekać takich uroczystości :D sama słodycz ;D
sosnowiczanka:nie martw się na zapas:* w szpitalu będzie miał Ciebie, więc jak zacznie marudzić to wtuli się i uspokoi :* za to trzymam kciuki:)

Miki wstał przed 6 rano i czekal na M. jak po nocce wróci- oczywiście cały szczęśliwy musiał ojca z rana troche wymęczyć. Jest juz troche mniej marudny- może jak się ząb przebił to zatrzymał się na chwilkę i będzie pare dni spokoju ;p
a ja czekam na burzę, bo duszno strasznie i - pomimo, że rano- już 24 stopnie w mieszkaniu:baffled:

Cześć dziewczyny:)

U nas w sumie bez zmian. Mikołaj absorbujący na maxa:) Nie chce jeść mleczka i staję na głowie, żeby chociaż po troszeczku pił. Nie wiem dlaczego nie chce. Od początku ma to samo mleczko.

Niedługo kończy mi się macierzyński i naprawdę mnie to przeraża :(

Pyszczek macie niezły orzech do zgryzienia jeśli chodzi o to mieszkanie:/

Maxwell czasem nawet oczy dookola głowy nie wystarczą jeśli chodzi o dzieci. Najważniejsze, że nic się nie stalo:*

Papayka spóźnione najlepsze życzonka dla maleństwa:)

Kupinosia ja też bym się przejęła, kochasz dziecko nad życie, a ono nazywa kogoś innego mamą. Jest tego nieświadoma ale i tak przykro...

Ankubator idziecie jak burza z tymi ząbkami. Mikuś jest jeszcze bezzębny, ale przeraża mnie sam fakt i czekam jak na szpilkach;)

Kota prześlij nam trochę nadmorskiego powietrza!!Bawcie się dobrze :)

Żabcia cieszę się że dotarliście bez większych problemów. Udanego pobytu :)

Milva mnie sie też dzisiaj dobrze spało:)

Mamy dzisiaj w planie jechac do moich rodziców. M. musi założyć panele w jednym pokoju. Moi rodzice mają duży dom i jeszcze przed poznaniem M. wyremontowałam sobie całą górę i jak tam jedziemy to mamy jakby swoje mieszkanko. Tylko chciałam odświeżyć sypialnię i trochę ją przemeblować mając na uwadze Mikołajka:) Czasem żałuję, że tam nie mieszkamy...ale M. nie chciał:(

reklama
Hej :*

Dzisiaj znowu zapowiada się piękna pogoda :) Więc już dzien mam zaplanowany i w większości na dworze oczywiscie :)

Wczoraj tez jak P wrocil z pracy, zjadł obiad poszliśmy na starówkę na spacer i wrocilismy kolo 22 dopiero, ale bylo tak przyjemnie na dworze ze az sie nie chcialo wogole wracac.

Plany na weekend tez juz mamy, jedziemy na wies do rodziców P bo jak bedzie tak slicznie sobie powdychamy dodatkowo swiezego powietrza i moze nad wode pojedziemy :)

Ja żeby wyglądac zaczełam robic brzuszki:)

Mła nie ma za co, pewnie masz to co ja wiec wiem jak walczysz ze smokiem. U nas kazdy silikonowy byl w momencie wypluwany a gumowy zdal egzamin:) I to nie chodzi o kształt tylko o "materiał" z jakiego jest wykonany :p

Bo Maxwell wspolczuje, niestety dzieci maja takie glupie pomysły i nie wiedza co jest niebezpieczne, a potem maja smieszne wytlumaczenia całej sytuacji.. Całe szczescie ze nic sie nie stało :)

U nas odwrotnie, Fabianek lubi spac rano i czasami widze ze spalby dlugo ale Marika mu nie daje bo to z niej jest ranny ptaszek i wstaje przed 7 albo pare minut po 7 i wszystkich budzi :)

Phelania, Rojku nie denerwujcie sie ze dzieci nie maja ząbków, bo czym ząbki poźniej wyrosną tym są mocniejsze i zdrowsze:)

Milva nie ma za co :) Sama wiem po sobie ze jak mamy otwarte okno to dzieci lepiej spia :)

Lece ogarniac dzieci bo taka pogoda ze az w domu sie nie chce siedziec :)

Do góry