reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Freiya - to trzymam kciuki za Twojego!
Dagne, Ty się kochana nie martw, bo Twoja Kala jest jedna z najmłodszych dzieci grudniowych..
A Marta dzięki Marysi myślę tak się rozwija, bo jest siostrą "zafascynowana";-)

reklama
Dagne- moja też leń i czasami cwiczę z nią. Pomagam w obrotach. To samo miałam z Olo. Obracam tak lekko i czekam aż ona sama dokończy i ta rączka zostaje w tyle więc podpowiadam że można ją zabrać
Izi- dzięki, jak szłam do dentysty to myślałam o Tobie J Piękny gest z tą pomocą !
Freya- trzymam kciuki !
Venus- dobrej zabawy !
Phelania- ojciec mojego byłegochłopaka był taksówkarzem i mówił że największe żniwa ma zawsze w Sylwestra

Mnie dentystka też pochwaliła tak jak Asko że dbam o zęby i po tej ciąży uff ubytków mniej ale jednak są. W zeszłym tygodniu poszło 80 zł, wczoraj 160 zł bo jakieś ćwieki wstawiała i widocznie materiał drogi a za tydzień znowu mam szykować 160 zł bo ćwieki...:wściekła/y:Myślałam żesię pochwale M że tak ładnie gospodarowałam domowym budżetemno ale sam powiedział że siła wyższa bo zęby na całe życie.

U mnie sprawa z teściami wygląda tak:Wyżaliłam się M, posmutniał biedny ale chyba coś im szepnął albo sami sięopamiętali, bo ja w końcu nic im nie mówiłam a tak jakoś się uspokoiło na paredni...Wskrzesiłam wyrozumiałość bo teściu jest chory, już rozsypuje się nawszystkie strony. Któregos dnia nawet teściowa na osobności zaczęła go usprawiedliwiać że nerwowy strasznie się zrobił, już zmęczony jest tym wszystkim. Od paru dni leży ZNOWU w szpitalu 200km od domu, często tam wraca.Organizm już zatruty lekami. Przeszczepiona nerka robi wysiadkę. Leki na jejodrzut przyczyniły się do raka na twarzy. Taki pypeć mu wyrósł pare miesięcy temu i musieli usunąć. Potem czekanie czy to nie złośliwy i nie ma przerzutówna węzły chłonne...a ostatnio wykryli zaczątki gruźlicy i kuracja na paremiesięcy, no już ostatnie tygodnie ale organizm się buntuje. Dziadek jest bardzo słaby, w upały nawet leżał pod kocem i dygotał że mu zimno. Teściowa została sama, córka i syn w Stanach, mąż w szpitalu i tylko ja z Kasią...Wczoraj przyszła posiedzeieć z małą bo miałam dentystę. Potem dzwoniła i się zapowiedziała z moimi kochanymi naleśnikami. Mówię że NIE, DZIĘKUJĘ, DAM RADE,MAM CO JEŚĆ, DESZCZ LEJE...Lało potwornie a ta zapukała, wręczyła mi jeszcze ciepłą zupę w słoiku i te naleśniki. Nie chciała wejść że niby jeszcze leci nazakupy i poszła. Normalnie aż się wzruszyłam bo psa bym na dwór nie wypędziła w taką pogodę i to tak kurde ! Sorka za długiego posta i tak starałam sie streścić :-) Ona musi sie o kogoś troszczyć, charakter mojego męża a raczej na odwrót

Ostatnia edycja:
Ehhh dziewczyny, najbardziej wkurzające jest to, że te babcie i dziadkowie wykłócający sie w przychodniach mają najwięcej do powiedzenia na temat kultury dzisiejszej młodzieży!! Ciężarnej nie wpuszczą bo po co????
Ale nie pamietają jak za czasów komuny i octu na półkach pierwsze się wiep..rzały w kolejki bo kiedyś to była świętość!! Taka babcia potrafi zapiep...rzać 3 godziny po targu a potem nie daj boże, żeby takiej miejsca nie ustąpić!! Sapiąc napluje Ci do ucha a jak jej zejdziesz to sobie na tym miejscu torby z zakupami położy!!
Nawet pisać o tym nie mogę bo mnie krew zalewa!! Bo do jasnej cholery mam oczy i widzę, czy ktoś musi usiąść czy nie!!

Na ostatnich nogach byłam w Tesco i weszłam bez kolej do kasy oznaczonej ciężarne i inwalidzi i wiecie co???
Zostałam przez wszystkich słownie zlinczowana!! Okazało się, że nagle cała reszta to inwalidzi, nawet blond tleniona tipsiara na szpilkach!! grupę inwalidzką to chyba dostała za oprzenia po solarium....
Najbardziej jednak wkur...wiło mnie to, że kasjerka sie tylko przyglądała i zupełnie na to nie zareagowała!!

Dange ja również nie trenowałam. Oskarek zaczął się sam przekręcać w zasadzie z dnia na dzień :)

Ostatnia edycja:
Izi, to bardzo miłe z Twojej strony, że pomagasz tym ludziom. Mam nadzieję, że to doceniają. My doceniamy :)

Kupinosia, dobra z Ciebie synowa i zasłużyłaś na coś miłego. W tej trudnej sytuacji nie patrzysz na siebie, tylko pochylasz się nad ich smutkami :( Przykro mi z powodu teścia. Mam nadzieję, że jeszcze odzyska trochę formę, ale teściowa mimo wszystko pozostanie na dystans.

Dagne, u nas przewroty zaczęły się od trzymania nóg pionowo do góry. Potem mała przerzucała nogi na bok i dalej już jakoś poszło. Na początku M z nią ćwiczył, ale to nic nie dało, bo ona obraca się w inny sposób. Kalinka też na pewno zacznie, ale dopiero wtedy, kiedy sama uzna, że jest jej to do czegoś potrzebne ;)

W temacie zębów u nas pustka, tzn. u Miśki, bo ja jeszcze mam :D U dentysty 4 wizyty za mną i pewnie jeszcze ze 2 przede mną. Mam słabe zęby od zawsze i nic tego nie zmieni, nawet jakbym nie wyciągała szczoteczki do zębów z ust ;)

Oj mamo masz racje. Ja jestem bardzo mloda bo mam dopiero 19 lat. Bedac w ciazy mialam 19 wiec wiadomo jak te starye baby reagowaly " gówniara zrobila sobie dziecko i teraz mysli ze bedzie miala jakies ulgi" " chcialo sie dziecka niech teraz stoi" itp;/

Dagne na pocieszenie Ci powiem ze moj Fabian przekreca sie sam od pobytu teraz w szpitalu czyli nauczyl sie jakies poltora tygodnia temu:)
No i jeszcze chcialam powiedziec ze u nas od kad maly nauczyl sie przewracac nie ma opcji ze usnie sam w lozeczku jak to robil wczesniej bo teraz tylko go poloze to on hop na brzuszek i sie cieszy..

Ostatnia edycja:
dziewczyny ze śląska i oczywiście chętne na przyjazd w nasze strony może w końcu zorganizowałybyśmy jakiś wypad na spacerek lub jakąś posiadówę z naszymi maluchami, myślałam np. o parku chorzowskim lub tych okolicach, gdzie jest dużo zieleni itp itd. Już niedługo powoli wiele z nas wraca do pracy i bedzie ciężej a tak miłoby było się spotkać poplotkować i jakąś amiątkową fotkę naszym maluchom zrobić, co wy na to może jakieś pomysły o ile znajdą się chętne??

dagne
nie przejmuj sie moja mała też tak niejako z przewracaniem, niby widzę że chce, na boczek się jej udaje udało się jej ze 3 razy z brzuszka na plecki, a tak się buja na boki i nie wie co z ręką zrobić, ale jedno wiem pomagać jej nie będę bo z doświadczenia z młodym wiem ze to przyjdzie samo:)

reklama
Do góry