reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

NIKUSS ja już kiedyś pisałam Amelce przekłuwałam na tydzień przed skończonym 5 miesiącem życia.

A u nas słonko wyszło ale chłodno. Ale nie długo jadę z małym do znajomej która ma synka 2 dni młodszego niż mój''

MILVA komu masz się wyżalać jak nie nam

ASKO super dzieło.

reklama
Asko zdolniacha z ciebie, czapunia super:)

Venus
na katar my uzywamy wodę morską-psiknąć do kazdej dziurki i poczekac chwilke po czym odciągac katar fridą, pewnie nie obejdzie sie bez placzu, Alan to sie drze jakby go ze skóry obdzierano :no:, no ale trzeba, bo dziecko takie male oddycha tylko przez nos.

Macie racje dziewczyny pisząc ze faceci zatrzymują sie w rozwoju. Moj sie zatrzymal na etapie przedszkolaka. Ach, nawet mi sie gadac nie chce... W tym roku na urodziny to mu chyba kupię nawet tort z pięcioma swieczkami, bo na 31 na pewno nie zasługuje :wściekła/y:

Wogole wczoraj bolal mnie trochę ząb. Dzis w sumie nic nie czuje ale bede obserwowac bo jak co to biegiem do dentysty. Wkrótce to nie dosc ze bede lysa to i szczerbata na dodatek.... :(((

asko masz kobieto talent czapusia prześliczna :-)

Qrcze wczoraj miałam iść na ważenie patrzę w książeczkę i mi się pokićkało ważenie mamy za tydzień dopiero a ja byłam święcie przekonana że miałam iść wczoraj.
Wczoraj byliśmy na zakupach powoli kompletujemy rzeczy dla dzieciaków do PL ... jak zwykle nawieziemy coś dla dzieciaków a ciekawa jestem czy Maciuś coś dostanie. Zaraz z M zbieramy się i jedziemy na shopping do innego miasta bo nam się nudzi i można gdzieś wyskoczyć a wybieramy chodzenie po sklepach (może kupię sobie coś na wesele do kolegi i na chrzest) bo pogoda do niczego leje i wieje. Qrcze nie wiem co jest od 3 dni Maciuś codziennie wstaje przesikany a pampek jest dobrze zapięty wszystko git i przelatuje jak śpi na boku. Uciekam się ogarnąć póki Maciulek się sam bawi.

Miłego dnia :-)

dzień dobry!kawka wypita,ale musiała na mnie poczekać jakieś dwie godzinki.Nie wiem, czy też tak macie,że niewiele można sobie zaplanować.Dzisiaj znowu spałam z małą sama i prawie co pół godziny były pojękiwania i wiercenie,albo płacz.Myślałam,żę po takiej nocce padnie jak nic,a tu proszę..kontakciara domaga się cały czas uwagi.Nawet obiadu nie mam jak za bardzo nastawić.Teraz wreszcie padła,więc szybciutko się szykuję i pojedziemy na spacer.Potem tu zaglądnę:)

Asko_-piękna!!!Gratuluję talentu!!!
Milva, własnie komu, jak nie nam??:-)
Żabcia, udanych zakupów..

A my dzisiaj pod wieczór idziemy pooglądać mieszkanie - znaleźliśmy ogłoszenie, że jedni chcą się wymienić na mniejsze - oni mają trzy pokoje, a chcą dwa..Trzymajcie kciuki!!:-)

Nooo.. nadrobiłam po weekendzie :)

Lysa bidulko idź, żeby Cie na ta rehabilitacje, czy jakieś zabiegi zapisali, bo się wykończysz kobito.

asko piękna czapeczka :)

venus my właśnie powoli wychodzimy z katarku, kiedyś nawet chyba pisałam co robiłam. Inhalowałam 2 razy dziennie solą fizjologiczną, potem odciągałam fridą. Euphorbium, roztwór soli morskiej i robiłam tak żeby miała trochę pochyło w łóżku.

Wrociliśmy cało z Murzasichla. Pogoda była paskudna, więc właściwie siedzieliśmy w domku i grilowaliśmy. W pierwszy dzień myślałam, że będziemy musieli wracać, bo wyglądało, jakby kolki małej wróciły. Okazało się, że to przez wodę!! Niby przegotowana 5 minut, ale widocznie coś z nią było nie tak. Mówię Wam jednak jak się coś dzieje, to w domu się człowiek najpewniej czuje. Mimo że i tak nic innego by nie zrobił. Potem jak gotowaliśmy na mineralnej, to już było ok.
Jedynie co daliśmy radę zrobić, to przejść się po Krupówkach w mżawce, więc dzieci zafoliowane w wózkach :/
Byliśmy tez w knajpie, gdzie była Gessler, bo znajomi mają bzika na jej punkcie i wszyscy wyszli zawiedzeni, bo ceny wysokie za małe porcje. Jedynie ja i mąż byliśmy zadowoleni, bo stwierdziliśmy, że jak już raz na kilka lat w knajpie jemy, to sobie weźmiemy coś czego w domu i barze mlecznym nie zjemy, więc ja jadłam pstrąga na parze z warzywami, a Eryk jakiś warkocz Maryny, czy coś takiego. Wszystko pyszne, ale i drogie.

Domki świetne, więc jakby ktoś ze znajomymi chciał się udać w sprawdzone miejsce, to polecam:
chalupkipodgiewontem.pl/
My byliśmy w domku nr3. Jedyne co mnie wkurzało, to jeden stopień na schodach był krzywy. Reszta super. Węgiel na grila, drewno do palenia w kominku, ręczniki, mydełka, pełne wyposażenie kuchni, nawet tarka była :)

Witam Mamuski.

Nie udzialam sie na BB poniewaz moj czworonozny przyjaciel byl w stanie krytycznym dopiero powraca do zdrowia a czeka go dłuuuuga droga(zapalenie watroby i trzustki) najgorsze jest to ze u psów watroba sie nie rgeneruje jak u człowieka:confused2:Mam duze zaległosci i napewno nie dam rady wam wszystkim odpisac przyznam sie ze nie zagladalam do was kompletnie byłam zrozpaczona i zdołowana.

Na szczecie u Alanka wszystko dobrze dzis bylismy u gastrologa i mozemy powoli rozszerzac diete.Dla mam które maja małych allergików i sa na MM zapraszam na watek "rozszerzenie diety":tak:

Asko- czapeczka boska:szok::-)
Maxwell- trzymam &&&&
Asienka - jak u Firanki?

reklama
K do mnie dzwonił, mówił że podłogę w pracy popsuł bo mu wkrętarka spadł.
I, że był szef i wspomniał, że raczej cała firma będzie mieć weekend majowy wolny, czyli aż 9 dni z niedzielami i sobotami.I K zaczął mówić że może do niego w opolskie się jednak pojedzie. Nie to, że bym nie chciała ale taka kasa. Zobaczymy co z tego wyjdzie, pierw muszę z dziećmi z przyszłym tygodniu do lekarza do warszawy jechać.
Moja córka dziś widziała się, że swoim chrzestnym. Ogólnie wujek mieszka w Wałbrzychu ale jeździ tirami i zjechał na odpoczynek do brata swojego który mieszka obok nas zobaczyć się z wujkiem. Ale jak to Amelka bała się chrzestnego, nie chciałą z nim rozmawiać nie mówiąc już o buziaku. Sama nie wiem czemu ona się go boi, kiedyś jak był u nas to całżą jego wizytę przepłakała mi na kolanach i jeszcze rączką buzię zasłaniała by się on na nią nie patrzył.
Byłam z małym u tej znajomej, zawiozłam jej trochę dyni na zupki i mój maluszek dostał od nie 7 par nowiusieńkich skarpeteczek.
Dziś na obiad smażone skrzydełka z ziemniakami, sorówkę trzeba wymyślę, to dla wszystkich a dla mnie gotowana golonka.

VENUS tak jak pisze SOSNOWICZANKA frida do noska, sól morska w razie pptrzeby kropeli Euphorbium.
Mój przy wyciąganiu fridą się drze i trząchawek dostaje.

ŻABCIA mój co dziennie rano się budzi przesikany, wszystko do zmiany i nie ma różnicy czy mu zmienioę pampersa w nocy czy nie, To jest jego rytuał.

MAXXEL aby się wam z mieszkaniem udało.

Do góry