reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

nikuss ja chcialabym najchętniej już przekłuć.. ale poczekam jeszcze chwilkę ze względu na kamila, mam obawy ze moglby mała szarpac za uszka, ale chciałabym to zrobic jak mała bedzie miala ok. pol roczku max. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu, wiem ze nie u kazdej kosmetyczki chca przebijac takim maluchom.
inka czekam na relację

reklama
asko podpisuje się rekami i nogami pod Twoją dobrą opinią na temat basenu!! jestem zachwycona!!! :tak::tak:
Aleksemu bardzo się podobało, nie było płaczu (nie licząc akcji przy ubieraniu).:zawstydzona/y:
okazało się w ogóle, że dziewczyna która to prowadzi to moja koleżanka, studiowałyśmy razem :-) tylko nazwisko po mężu mnie zmyliło!!
ma fajne podejście do dzieci, ciekawe pomysły jak urozmaicić zajęcia, ja zwrócić uwagę maluszka np na kolorowe światełka a w tym momencie polewać mu główkę wodą. nawet przy tym nie było płaczu.
parę razy zdarzyło się,że woda chlustała mu w twarz a nawet dostała się do ust ale nie ruszyło go to :szok::-D

następne zajęcia za tydzień, teraz będę obserwować Małego, czy nie ma żadnej skórnej reakcji a jeśli nic się nie pojawi to zapisujemy się do przedszkola :-):-D:tak:
faktycznie nie ma się czego obawiać, jesli dziecko lubi się kąpać to i basen pokocha. woda rewelacyjnie działa na mięśnie, a przez to że wypiera ciałko byłam zaskoczona że Aleksemu tak łatwo szło machanie nóżkami, rączkami. a dodam, że nóżki jak do żabki... :szok: więc dzieci muszą mieć to jednak "we krwi"

WIĘC DZIEWCZYNY ŚMIAŁO ZAPISUJCIE SIĘ NA BASEN!!

MIrabelka, ja też po cc jestem, ale moje problemy z sexem nie maja chyba niczego wspólnego z cesarką. . Jedynie jak dziecko śpi mamy mozliwośc się kochać ito działa na mnie stresogennie. Dawniej nasze zbliżenia zazwyczaj wynikały z jakiejs dłuższej gry lub nagłej ochoty a teraz musimy się podporządkowac zegarowi biologicznemu naszej niuni, wkradla się przez to do naszego pozycia presja bo "później": może nie być możliwości:-D

czyżbym dziś była pierwsza?;-)
nocka bez zmian , ale rano pod oczkiem u Bratka jest małą czerwona kropka-czyżby naczyniaczek się pojawił?????chyba się załamię:-(zobaczę za kilka dni czy to zniknie czy nie...

inka, ale zazdroszczę tego basenu!!

Dzień dobry kobietki:-)
Chyba dzisiaj jestem pierwsza:cool2:
Tak patrzę przez okno z nadzieją, że dzisiaj będę mogła wyjść z Mikusiem na spacer, bo póki co świeci ladne sloneczko.
Ja nadal chora:-(Zamiast lepiej to czuję się gorzej, głowa mi dosłownie pęka. Najbardziej boję się, że zarażę Synusia.W razie katarku co powinnam mieć w domu dla maluszka?Możecie mi podpowiedzieć jak oczyszczać nosek?Jeszcze nie miałam "przyjemności" niczego testować i boję się jak sobie poradzę w razie jego choroby

Widzę, że nie jestem sama jesli chodzi o ból przy stosunku. Niby jest przyjemnie, ale czuję ból w miejscu szycia. Też pewnie siedzi to w mojej głowie, ale dyskomfort jest i to czasem spory...

Mirabelka czyli będziemy tu razem zrzędzić?:-D będą z nas takie dzikuski hehe

Milva mój jest ode mnie o 9 lat starszy i też czasem mi się wydaje, że rozwój nie postępuje od dłuższego czasu:-D Co do gina ja też nie byłam, jakoś mi się nie pali, ale wiem że wkońcu trzeba będzie pójść...Może dzisiaj zadzwonię i się umówię. Mam w sumie też problem bo nie wiem czy brać tabletki anty. Z jednej strony nie chcę się truć i chciałabym normalnie korzystać ze sloneczka a z drugiej strony boję się 2 ciaży...

Sosnowiczanka dzięki za pamięć. Odpukać kolki przeszły, czasem jeszcze brzuszek daje znać o sobie, ale to chyba przydarza się każdemu maluszkowi. Nawet sobie nie wyobrażasz jaka to ulga... A co do opieki nad dzieckiem u mnie podobnie-mama cznna zawodowo, teściowa-bez komentarza;-)

Aśko ja właśnie chyba mam ten syndrom matki polki..Walczę z tym ale ogólnie ciężko mi to przychodzi. Codziennie sobie obiecuję, że pójdę do kosmetyczki i zostawię małego M. ale jakoś nie mam serca żeby go zostawić ehh

Dorotar hehe oczywiście że nie dotyczy to naszych synów-agentka z Ciebie hehe

Inka to mnie pokusiłas tym basenem

Tofika mi też brakuje spontaniczności.

Chyba nie byłam pierwsza ;-)

Dzień dobry:-)
A ja od rana walczę z migrena, głowa mi pęka i czuje sie fatalnie.
Zaraz jadę na zajęcia :-(

A może Bartus sie podrapal? Moj co jakiś czas funduje sobie cos na twarzy. Mimo ze pazurki ma zawsze krótkie jakos sie zrani zawsze.

Milego dnia,
Czekam na slonko, chce na soscer'

Cześć mamuśki:-)
Zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków i chorych mamuś!!!!!

Myśmy wczoraj były u moich rodziców - ja odsapnęłam , Marysia się wybawiła z dziadkiem, a Martusia pod okime babci turlała się po ich łóżku:-D:-D
Lecę poczytać, co u Was słychować..;-)
Miłego dnia

reklama
Moja mama też pracuje, z teściową dziecka nie zostawie nigdy-zresztą on płacze jak ją widzi;-), dlatego szukam opiekunki dorywczo. Ktoś mi odpowiedział na ogłoszenie, ale nie wiem co z tego wyjdzie...a jak zaczynam o tym myśleć, to popadam panikę -nie wiem jak zniosę aby go zostawić z kimś obcym:sorry:

Inka - nie wygląda to na zadrapanie :no:, może naczynko , nie wiem ....

A ja wyrzuciłam wszystkie swoje żale do Tz na kartke i mu wysłałam-nie wiem jak zareaguje, napisałam mu też, że jak mu źle to niech się wyprowadzi. Nie gadamy od tygodnia, jestem wykończona jego podejściem do nas, do domu....może trochę dziecinne , że mu tego nie powiem w twarz, ale wiem ,że nie dałabym rady, bo bym się poryczała od razu-mam zbyt duży żal...
sorki za wyżalanie się, ale nie mam do kogo ust otworzyć ...

Do góry