reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Dziękuję za zaproszenie;-)

W środę byliśmy 2-gi raz na szczepieniu 5w1. Mikołaj jest jakiś marudny do dzisiaj.Ciężko go uśpić i sam nie wie czego chce.Możliwe że to od tej szczepionki? Zaczynam się martwić i dzisiaj jeszcze taka dziwna kupka...Dodam że jestem chora-jakaś masakra! Nie mam na nic czasu, odezwę się jak to wszystko się uspokoi:-(

reklama
SOSNOWICZANKA i kto to pyta o włosy???:-)
A tak na serio to są zmiany hormonalne i nie wydaje mi się by coś na to pomogło.
Nasze ciało musi się oczyścić po ciąży i włosy na tym traca. Mi też lecą jak głupie. Ale swoją drogą wolę,żeby mi wypadło "trochę" włosów niż miałby np. po ciąży polecieć mi zęby. Mojej mamie po ostatniej ciąży poleciały praktycznie wszystkie zęby i w wieku 43 lat musiała skończyć ze sztuczną szczęką.

MILVA moje włosy już wszyscy znajdują, na poduszcze, w jedzeniu-grrrrr-na to sama jestem zła, ja sama znajduje je w pieluszcze Kacperka jak mu dupkę przebieram baaaa nawe na smoku, dlatego za każdym razem jak mu daję do buzi to mu go oblizuje.
No po prostu są wszędzie, a że ostatnio ufarbowałam się prawie na czarno to bardzo rzucają się w oczy.

INKA jejku ale przeżycia, dobrze że dłużej w sklepie zostaliście. Coś się komuś stało po tym wjechaniu w zakład???

Mamuśka zrobiła tego makowca, ciasto wyszło nawet dobre. A no i mamuśka moja gapa zapomniała dodać cukru do ciasta
laugh.gif
, ale na wierzch posmarowałyśmy wodą z cukrem i posypałam słodkim kakao i jest nawet do zjedzenia
laugh.gif

Ciuchy pochowałam, drugie pranie się pierze,posprzątane słonko wyszło trzeba będzie na dwór dzieci zabrać, obiad wczorajszy, tylko sosiku dorobiłam bo mało. jeszcze mi odkurzanie zostało ale to pod wieczór.

Moja wspaniała sąsiadka po części pomogła rozwiązać mi mój problem, oby wszystko się ułożyło. Jest kochana i jestem jej mega wdzięczna.
Trzymajcie kciuki za mnie obym z tym wszystkim wytrzymała do piątku

Inka ale mieliscie przezycie... Dobrze ze nic wam sie nie stalo.

Dorotar szewc bez butow chodzi:) A tak serio to chcialam wiedziec jak dlugo będą wypadały po ciąży. Mamusie które mają starsze dzieci przechodzily przez to juz poprzednim razem i mam nadzieje ze mnie pocieszą. Bo ja nie mam jakichs gestych wlosow tylko bardzo przecietną ich ilosc i sie po prostu martwię:(

Inka, straszne! aż mnie zmroziło jak to przeczytałam, dobrze, że nic Wam się nie stało..

Asko, pisałaś, że sprzedałas karuzelę z miśkami na allegro, napisz proszę, jak rozmontowałaś to ustrojstwo? siedzimy z M. i kombinujemy, jak odczepić ramię od projektora? już nawet to rozkręciliśmy, ale nic to nie dało :/ i jak wyjęłaś te plastikowe coś z wstążeczkami??

Dziewczyny zostałam ciocią! :-D W piątek 13 urodził się Mikołajek, kuzyn Emilki :) Jest piękny i malutki! :-D Wszystko u nich w porządku i jutro wychodzą ze szpitala do domu. :tak:

Inka aż dostałam dreszczy! Dobrze, że nic wam się nie stało!

Sosnowiczanka moje włosy też wszędzie, ostatnio nawet pieluchę Emilce otwieram a tam na dupce włos! :szok: I NIC nie pomaga.

Widzę, że nie jesteście do końca zadowolone z karuzel nad łóżko, dobrze że zdecydowałam się takiej nie kupować tylko kupiłam Emilce taki pałąk z zabawkami nieruchomy.

Freiya, GRATULACJE!!!!:)

ja już rozmontowałam to dziadostwo, wkurzała mnie niemiłosiernie tym stukającym plastikiem, nie powiem, Kuba bardzo ją lubił, ale używaliśmy jej bardzo sporadycznie i teraz wiem, że spokojnie mogliśmy się bez niej obyć, dobrze, że na allegro jest na nie popyt, mam nadzieję, że szybko ją sprzedam :D

ja też nadal gubię włosy :( już 2 miesiące lecą i lecą. zaczęłam od kilku dni stosować chwaloną i polecaną w internecie wcierkę do włosów i do skóry głosy Jantar: Farmona, Jantar, Odżywka do włosów i skóry głowy - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
mam nadzieję, że choć trochę mnie poratuje, bo już zauważalnie mniej włosów mam na głowie, choć nadal sąw miare gęste.

Hej dzieczyny!
Ach moje włosy też lecą jak szalone i nic nie pomaga, maseczki, podcinanie i w ogóle! Jak byłam ostatnio u fryzjera to się babka śmiała, że mam taki meszek przy skórze głowy, czyli rosną nowe, a to najważniejsze. Za pare miesięcy będą nowe.:-)

Freiya gratulacje! Najważniejsze, że maluszek zdrowy!

Co do karuzeli, to Amelka znudziła się nią, ale od 2 dni zauważyłam że znowu jej się podoba, zaczęła przyciągać zwierzaczki do siebie, targa tą karuzelę jak może. Narazie nic nie sprzedaję na allegro, bo chowam dla drugiego dzieciaczka, za jakieś 2 lata się zdecydujemy i wszystko będzie!:-)

A wiecie, ostatnio kupiłam kojec, taki duży! Powiem Wam że super sprawa! Wkładam tam mate kładę Amelkę, a ta się turla na wszystkie strony! Mogę spokojnie pójść do łazienki, albo skupić się na czymś innym, bo małej nic się nie stanie. Do tego kojca kupiłam na allegro takie kulki kolorowe, ciekawe jak będzie się bawić w takich piłeczkach!:-)

Freiya gratulacje:)

U nas karuzela sprawdza sie znakomicie :) Jak wlacze to Alan ma zajecie na godzine albo i dluzej. A jak sciagne pałąk z zabawkami i leci sama melodia to potrafi mi tez uspic dziecko:)

inka dobrze że wyszliście wcześniej z tego sklepu i nic się Wam nie stało.

Freyia gratulacje :-)

Sosnowiczanka mi też nadal lecą włosy.

Dzisiaj dostałam paczkę z PL bo Mama mi podała i była w niej torba którą zamawiałam to wózka i się wściekłam bo jak wół napisałam w zamówieniu że chce zieloną a dostałam czarną ale już nic na to nie mogę poradzić bo szkoda mi stąd odsyłać bo więcej zapłacę za paczkę niż torba warta. Poza tym dzień nawet ok poszłam nawet z M na spacer do centrum i kupiliśmy kilka pierdołek. Przez te ostatnie dni co M nie może dźwigać jestem tak przemęczona bo praktycznie wszystko robię sama sprzątam zajmuję się Maciusiem który chce być więcej na rączkach i zwiedzać oglądać ostatnio przechodziłam z nim koło suszarki z praniem to chwycił pieluszkę i sobie ściągnął podobnie jak ma w zasięgu ręki chusteczki nawilżane to wyciągnie je i chce zjeść. Teraz na szczęście mam chwileczkę dla siebie moje chłopaki padły jeden na sofie drugi w wózku a ja mogę chwilę odpocząć.
Mój Maciuś ostatnio strasznie głośno krzyczy czy Wasze maluszki też cały czas gadają i buźka im się nie zamyka ?? Dzisiaj byliśmy na zakupach i każdy patrzył do wózka Maciuś tak głośno nadawał w wózku że każdy patrzył a w Lidlu pani aż zapytała ile ma bo taki duży heh.

A co do karuzeli to u nas się przydaję Maciuś lubi się na nią patrzeć i gadać z nią :-)

reklama
A ja czekam w szpitalu na wizyte, tak
Mnie boli miednica ze nawet spodni nie moge zalozyc, A. mi pomagal :-( normalnie jak w ciazy, cholera wie co sie stalo ale mam nadzieje ze zrobia mi przeswietlenie zeby wiedziec co mi sie z tymi koscmi/kosciami dzieje (nie wiem jak to sie pisze :-/).

Bylam tez sciac wlosy u fryzjera I dowiedzialam sie ciekawostki na temat
Wlosow, okazuje sie jak jest sie w ciazy to wlosy nie wypadaja, cos tam
Jest wstrzymane I jak juz sie urodzi to te wlosy ktore podczas tych 9 miesiecy mialy wypasc to wypadaja teraz, powiedzial ze nie ma nic na to, samo przestanie. Mnie tez leca jak szalone ale musze szybko rosnac Bo glowa swedzi mnie jak szalona!

Inka dzieki Bogu ze nic wam sie nie stalo! Straszne!

Trzymajcie kciuki zeby cos ze mna zrobili ;-)

Do góry