reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Firanka, pozdrów Natalię serdecznie ode mnie :) Ucałuj ją!

Katarinka, ja korzystam z dodatkowych 4 tyg macierzyńskiego, od poczatku wiedziałam że je wykorzystam i od razu 2 wnioski o urlop macierzyński skaładałam jeszcze w grudniu :)

wróciłam i jestem totalnie umęczona, Kuba drze się, jak opętany, jak tylko słońce zaświeci mu w twarz! :angry: no masakra jakaś! Żabcia, jak Ty to robisz, że tak swobodnie i dużo spacerujesz z Maciusiem po słoneczku? Nawet w aucie nie da rady jechać normalnie, bo jak tylko poświeci na małego słońce, to ryk :( nie wiem, jak my w maju pojedziemy do teściów, to 600km drogi, a raczej słońce będzie świeciło... chyba nocą się wybierzemy :dry:

reklama
dostałam dzisiaj paczkę z hippa słoiczek marchewki, łyżeczkę i herbatke koperkową;p jestem w szoku bo nie pamiętam żebym się na hippie gdzieś logowała hehe albo mi już z głowy wyleciało;p

inka, violett zdrówka dla maluszków:*

aaaa jeszcze Wam się chciałam pochwalić że Michaś dostał na chrzest bardzo oryginalną pamiątke a mianowicie swoje zdjęcie na płótnie z datą chrztu... bardzooo fajna pamiątka a mój pysiak na tym zdjęciu wygląda słoooodziutko:)

kota ja zawieszam pieluchę na budkę i Michaś ma cień a w samochodzie w foteliku też mu robię baldachimek i bez problemu smigamy:) możesz też kupić takie nalepki na okno w samochodzie żeby mu nie świeciło

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja:)

u nas jak Mloda idzie spac po kapieli ok 20 to spi tylko do 24,3,6 takze nie przesypia za duzo,jestesmy nadal na cycku,a ja ociagam codziennie jedna butle zeby podac ja popoludniu,niech sie uczy jak smakuje z silikonu;)
Kota- woda z glukozą to stare metody naszych babć, ale to się zazwyczaj daje się dzieciom, które sa na mm, zazwyczaj godzinę po karmieniu, żeby się napiły. Dzieci na cycu mają piciu i mleczko w jednym. Moja mała jest ogólnie na cycusiu, ale 2x dziennie dostaje mm po 120ml, bo mój cyc jej nie wystarcza. A teraz jak zaczyna jeść marcheweczkę, to prawie całe nocki przesypia, budzi się tylko raz. Rewelacja. Dziewczyny można teraz przedłużyć macieżyński o 4tyg., będziecie z tego korzystać? Ja chyba tak... Zawsze to 4tyg. dłużej z niunią i płacone.

ja wykorzystuje te 4 dodatkowe:) zalegle urlopy,wszystko na maksa,by jak najdluzej byc z Mloda:)

Lysa Witaj!!!~zagladaj do nas czesciej bo tesknimy za Wami!
Violett mam nadzieje ze z Fabiankiem bedzie wszsytko ok!!
Inka oby bylo wszystko ok:) tzrymam kciuki.
Firanka kurde z tym Zbyszkeim brak słłów,ja tez czuje sie oszukan:(

Ja wlasnie robie obiadek szare kluchy:)Mlodzi spia,sloneczko za oknem swieci,ale pralka wyprala wiec musze powiesic:)

Uciekam Zdroweczka dla Wszystkich!!!

Ponawiam pytnie czy jest ktos chetny na 2 spacerrowki?odbior w Poznaniu?za darmo!!Moze macie kogos komu mozna pomoc?

Czesc dziewczynki! My tez juz po spacerku, bite 2 godziny chodzilismy:) Teraz Alanek dostanie jesc i czekamy na babcie zeby z nim zostala, a ja zmykam do roboty ;)

Asienka to juz prawie 4 miesiące! Wierzyc sie nie chce jak ten czas szybko płynie... Zdrówka dla naszych przystojniaków :)

Witajcie.

INKA pierwsze słyszę, kto to jest angiolog???

ŻABCIA szczęściaż z Twojego M dobrze, że znalazł co zgubił. A no i pogody to Ci zazdroszczę.

Trochę naprodukowałyście, próbuję was nadrobić.

AGA trzymaj się tam u mamy.

LYSA witaj z powrotem.

Byłam z małym u lekarza, wizytę zaraz opiszę w odpowiednim wątku. Jedyne co powiem to znowu muszę zrezygnować z nabiału, mleka itp. ACH:angry:

Asienka ja tez dzisiaj odebralam ta paczuszke z hippa :)

Izi nie znam nikogo z Poznania chetnego na spacerówki. Ale jak nie masz chetnych to moze jakis dom dziecka????

Ja też korzystać będę z dodatkowych 4 tyg urlopu macierzyńskiego. Potem jeszcze wybiorę stary urlop i dopiero wracam do pracy.
Jeszcze czeka mnie szukanie opiekunki dla Zu ale na razie o tym nie myśle.

Maleństwo- ja karmię, nie biorę żadnych tabletek i nie miałam jeszcze @
Dorotar- miałam już Ciebie się pytać czy wróciłaś do normalnego jedzenia ! Pamiętam że na chrzcie sobie pofolgowałaś

Wczoraj Olę wypisali ze szpitala :-)a wieczorem przed kąpielą Kasia nawaliła kupe z krwią w śluzie, :szok:no załamka. Kolejna noc zawalona,ale na szczeście malutka nawet nie pierdnęła. Spała spokojnie, pampek czysty. Kolejna kupa o 11ej i już śliczna, ale Kasia marudna od rana (czyli jednak nie wolno chwalić dzieci !! ) i temp 37,8 z pod pachy. Byłam z nią u lekarza bo i tak mieliśmy pójść na szczepienie. Już 3 raz odroczone...

Kasia marudzi coś nadal, podejrzewam ząbkowanie bo i ta temp podwyższona. Ola już doszła do siebie i znowu jest rozhukana a Kasia potrzebuje ciszę jak na złość ! Przy karmieniu nie mogę nic mówić bo się denerwuje a jak Ola w drugim pokoju głośniej się zachowuje to zaczyna płakać – masakra.:-( Do przedszkola puszczę młodą najwcześniej w poniedziałek. Teściowa dużo pomaga, ale mnie wnerwia strasznie (wiem że nie jestem sama w tym temacie) swoją gatką i pomysłami.

reklama
Witajcie!
Nie mam sily nadrobic, zrobie to jak nakarmie mała... Dzisiaj jakis dziwny dzien....
Moja Lenka trak mi sie rano przy ubieraniu darla, ze nie moglam jej uspokoic, az zachrypła i nie wiem dlaczego, przeciez nigdy nie płakała podczas ubierania...Wczoraj po kapieli bylo to samo, z tym, ze wczoraj A. byl w domu to uciszyl ja butka a ja ubieralam w tym czasie:nerd:

Do mnie tez przyszla dzisiaj paczka z HIPPA (musialam sie kiedys tam logowac) i przyslali słoiczek pierwszej marchewki, lyzeczke, krem na odparzenia i jakies poradniki...

Lena ciagle ulewa na potege, juz nie wiem co robic... mam wrazenie, ze co zje to uleje;/

Dzisiaj babcia byla u notariusza i przepisala mi w testamencie mieszkanie:) ciesze sie, ale dopiero kiedys sie okaze czy zyczliwy wujek nie bedzie nic odemnie rzadal...

Lece przewinac i nakarmic marude:)*

Ostatnia edycja:
Do góry