reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Mi takie coś powiedziała położna że nie wolno i po porodzie mieliśmy pokaz w szpitalu jak kąpać dziecko i też pierdzielili że nie wolno i teraz jak kąpiemy małego to pilnujemy żeby woda nie naleciała do uszu bo skoro nie wolno i dlatego zadałam pytanie bo tu mówią że nie wolno a na basenach się zanurza całe dziecko.

Właśnie załączyłam 2 pranie bo przyszła mi nowa pościelka dla Maciusia z ochraniaczem na całe łóżeczko :-) w końcu niunio nie będzie się obijał o szczebelki :-)
No i miałam w planach siedzenie dzisiaj w domu a tu jak na złość czajnik się spalił i muszę iść do centrum taki kawał ale co zrobić jak staruszek się wysłużył ponad 2 lata to i padł.

Ha ha jednak nie idę nigdzie zrobiłam ponowny test czajnika i działa widocznie się tylko przegrzał bo gotowałam kilka razy pod rząd wodę :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ogłaszam nasz prywatny rekord długości spania bez przebudzania, karmienia itd. - ponad 10h!!!! :D Jestem w mocnym szoku, a dziecko jak najbardziej wesołe i żwawe, czyli zdrowe :)

Mła- tylko pozazdroscic, bo nasza nocka nie specjalna...Lena wstala o 4 i płakała, trzeba bylo ja bujac i karmic jednoczesnie. Później bylam bardzo spiaca, ale jak tu sie gniuewac na takiego maluszka:) nie da sie:-D

Z naszymi kapielami podobnie, Lenka lubi byc gola i kapana, takze chlapie woda, jak sie ja przewroci na brzuszek, to udaje ze chodzi:p A njbardziej lubi tate osikac, jak ja podniesie golutka z przewijaka, zeby wsadzic do wanienki;pp

Kota- Śpiworek na noc używam od dawna, bo młoda właśnie się rozkopuje i lubię go, bo po kąpieli szybko mogę ją ubrać.
Asko- bunt dwulatka, oj znowu będzie trzeba to przerobić. Łatwo na pewno Ci nie jest, dlatego ja świadomie nie chciałam tak małej różnicy wieku.
Dorotar- coś Ty Ola legat do długich spacerów. Wychodzę z Kasią przed obiadem, gdy Ola jeszcze w przedszkolu.
Venus- idzie ku lepszemu !
Mła- gratuluję ! może już tak zostanie :-)
Żabcia- można na basen już z 3-4 m dzieckiem
Frayia- oby ząbek wyszedł bezboleśnie ;-)

Dzisiejsze szczepienie z powodu katarku przełożone na przyszły tydzień, tak myślałam.
Wczoraj zabrałam Kasię w foteliku do łazienki w celu nastawienia białego prania. Ładowałam pieluchy do pralki i chciałam zabrać Kasi pieluszkę którą miała pod bródką. Wiecie że nie chciała mi oddać, normalnie tak chwyciła w rączkę że musiałam się z nią (delikatnie oczywiście) siłować :-D

Tofika mi tez od paru dni wlosy bardzo wypadają, resztę Alan wyrywa i non stop muszę mu patrzeć miedzy paluszki, żeby do buzi nie wziął :)

Venus trzymam kciuki żeby to był koniec waszych kolek.

Żabcia Alanek tez uwielbia kąpiel, chlapie przy tym niesamowicie i jeszcze "pływa" pieknie nóżkami :) My sie staramy tylko żeby woda nie wlała sie do środka, do uszka.

Mła nawet nie wyobrażasz sobie jak Ci zazdroszczę, 10 godzin!!!! Eh... Moje marzenie...

Freiya Gratuluję ząbka :)

Asienka za nami kolejny tydzień, a jeszcze trochę i bedziemy juz liczyc miesiące...:)

Paskudna pogoda u nas, mialam isc z Alankiem na spacer, ale widok za oknem wogole do tego nie zachęca, wiec sobie odpuszczamy. A i nocka u nas tradycyjna, od północy do 3 Alanek mial swój czas aktywności :angry:

No kochane ja dziś znowu wkurzona. Pojechałam z maluchami żeby pobrać krew Mikusiowi, a nasze panie pielęgniarki z ponad 20-letnim stażem stwierdziły że one mu nie pobiorą bo nie wiedzą jak:angry: Normalnie się wściekłam. Wróciłam do domu, zaprosiłam ciotkę do pilnowania maluchów, zabrałam książeczkę RUM-wską i pognałam do ośrodka żeby mi wystawiły skierowanie na pobranie krwi w szpitalu. Oczywiście nie dostałam tego od ręki bo pani doktor która akurat przyjmowała rzekomo nie może mi wystawić tego skierowania tylko ta co będzie od 15-ej. A więc jutro z rana gnam do Mińska .

A teraz prośba od mojej znajomej o głosy na rysunek jej 5-letniej córeczki. http://zamiastkonserwantow.tetrapak.pl/praca,15.html

heh Sosnowiczanka stwierdzam, że te tygodnie lecą nam jak szalone:):)

niech chłopaki rosną zdrowo:):):* i oddzielne życzenia dla Alanka żeby przełożył swoją aktywność z nocy na popołudniu:D:******

reklama
Freiya, no gratuluję nadchodzącego ząbka :)
Mła, no szacun! gratuluję, 10h to już poważny sen :))
Agapa, szkoda słów na te pielęgniarki :/ aż ręce opadają... jak to nie wiedzą jak... :no:
Kupinosia, przyznaję, że śpiworek to rewelacyjny wymalazek. Mały spał, jak aniołek, super rozwiązanie dla takich małych wiercioszków.

ja dziś sobie zdałam sprawę, że 27 maja kończy mi się macierzyński + 23dni urlopu za zaszły rok i od lipca by wypadało iść do pracy :szok::-( chyba sobie jeszcze wybiorę z 10 dni tegorocznego urlopu i od połowy lipca wrócę, wyć mi się chce na samą myśl, że będe musiała zostawić maluszka. Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze karmić piersią choć raz, ub dwa razy na dobę i będe chodziła na 7 godzin. I szczęsliwie moja mama zgodziła się zajmować przez ten czas Kubusiem.

Do góry