reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ja od niedawna stosuję te niemieckie krople bo nasze nie działały i mam spokój z kolkami jak ręką odjął :-D ja podaję wit.D3,ale widzę,że co pediatra to inna opinia.Julii podawałam,aż skończyła 1,5 roku nawet latem-takie mialam zalecenie.Ciężko jest podać tą jedną kroplę,bo na ogół dwie mi wylatują :baffled:

reklama
JA z Nicole stosowałam infacol. Infacol jest polskim odpowiednikiem SS.

Zabcia_tbg myślę,że raczej 6 tygodni po porodzie nie jesteś w stanie zajść w ciążę. Współczuje mrozu...ja póki co mam cieplutko w mieszkaniu,ale u Nas jest póki co "tylko" -10

Ankubator, no Kuba do drzwi też gada :) i do lamp, nawet do oparcia od kanapy :D i się śmieje, czasem nawet głośno hehe

Dorotar, ja też niespecjalnie mam ochotę na sex, a faceci wyposzczeni to głupoty gadają takie, że nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać :/

Gosia, moja blizna po szyciu też jest nieco wypukła i co dziwne, pobolewa mnie przed zmianami pogody :szok: mam nadzieję, że z czasem to minie, bo jest to co najmniej dziwne. A wg lekarza i położnej jest ładnie zagojone, choć dawno nie widzieli, żeby kogoś aż tak mocno, jak mnie ponacinali przy porodzie :(

my od wczoraj dogrzewamy pokój grzejnikiem elektrycznym i jest ok, nawet przez pół godzinki dziś pozwoliłam małemu nago pofikać, bo strasznie to lubi, wierzga nóżkami, mahca rączkami i gada, śmieje się głośno. uwielbiam go takiego :)

żabciu u was z pewnoscią bedzie ok, nie zamartwiaj sie, choc niestety nie moge Cię pocieszyć na 100% , boosobiscie znam przypadek w ktorym kuzynka zaszła w ciaze 7 tyg. po porodzie.. z wpadki.

Kota dostalas juz chostę, ja dziś otrzymałam paczuszkę, chusta jest miękka i bardzo mila w dotyku, już sięe pierze poki co jestem nią zachwycona ale jak bedzie w uzytkowaniu kto ie, ale jest mega długa hahah

Asko, dziś listonosz mi przyniósł paczuszkę, po południu puszczę pranie. nie mogę się już doczekać aż zapakuję w nią Kubulka :D mam tylko nadzieję, że będzie mu się podobało!

w sobotę chrzest, dziś zaczęłam mierzyć moje żakiety i okazuje się, że WSZYSTKIE są za ciasne z cyckach!!! no i nie wiem co ubrać, chyba jakiś rozpinany sweter do sukienki dopasuję... :szok:

cześć,
wiem że już sporo z was dostało okres ale dla mnie to coś dziwnego po pierwszym porodzie dostałam dopiero po 6 m-c a teraz 8 tyg i dostałam chyba???? bo nie wiem jakoś dziwnie tak plamię a karmię nie biore tabletek ???? czy taki może być pierwszy okres???? bo mnie po 6 m-c to dosłownie zalało!!!!!!! a niemożliwe że to jeszcze coś po porodzie bo już dawno nic mi nie leciałtak do4 tyg tylko?????

a i jeszcze mam pytanie o szwy krocza czy macie tam takie zgrubienia bo ja mam z jednej strony takie zgrubienie które jak nacsne to tak dziwnie drętwo jak by kuło ??????

jezeli chodzi o krocze to ja mam tak samo..tez mam zgrubienie:(ale przychodzi do mnie polozna i powiedziala ze pewnie pod spodem jest szew;/ a ja powiedzialam ze ma mi go wyciagnac bo "cos czuje nie tak"
wiec lekko mi naciela skalpelem i mi wyciagnela szew i jest lepiej...troszke mi ropieje,wiez przyjdzie obadac za 2 tygodnie..

Asko,kota błagam wrzuccie link do chusty! Odkąd odstawilam małego od piersi nie daje mi żyć- ciagle by się przytulal i na raczkach siedział!w dzień nie ma mowy by usunął w koszu,łóżeczku czy bujaczku! Śpi tylko i wyłącznie u mnie na rękach!!
Przez to nie mogę obiadu zrobić ani posprzątać- o pisaniu pracy nie wspomnę :(
Dobrze ze w tel mogę Was czytać bo laptop ostatnio w ogóle nie używany...

Cześć Mamuśki :-)
Współczuję wszystkim, które mają niskie temp. w domu, ja jestem strasznie ciepłolubna, na szczęście u nas cieplutko, ale jak pomyślę jaki rachunek przyjdzie za gaz to....ech, lepiej nie myśleć ;-) ważne, że i mi i dziecku jest ciepło i komfortowo.
Muszę się dziś pochwalić, że Elenka leżąc na brzuszku, pierwszy raz podparła się rączkami i ładnie trzymała sobie główkę przez dłuższy czas....ach, pękam normalnie z dumy ;-)
No i nocka u nas znów była super, pierwsza pobudka po 6,5h o 5:00 na jedzonko i od 6 00 do 9 00 znowu było spanko. Za to w ciągu dnia nadal bez zmian, jemy co godzinę, półtorej, ale coraz częściej udaje nam się przeciągnąć te 1,5h.

reklama
dzis od rana byla goraca linia z zusmialam ubaw bo jedni udzielali mi info ze mezowi nalezy sie tacierzynski przy działlnosci drudzy ze nie.. no ja oge tego nie wiedziec ale pracownik zusu!!! Koniec koncem ponoc się nalezy wiec przygotowałam mu pismo tak jak mi powiedzieli co mam w nim byc,, dalam akt urodzenia zadzwonilam do ksiegowej zeby wystawila druk platnika skladek i mężul pojechał do siebie do domku juz :(:( i wlasnie zalatwia w zusie. Bardzo sie ciesze i mam nadzieje ze to wyjdzie, bo i tak ma przymusowy przestoj w pracy, wiec nie dosc ze zaplacimy polowe skladek (poza zdrowotna) to jeszcze dostaniemy z zusu kase za 2 tyg. tego urlopu.

przywiezli tez nam dzis na budowe "ogrzewanie" a raczej wszystko co do niego potrzeba i od poniedzialku moj K. z moim bratem i swoimi będą działać w naszym domku.

Inka
ja ją kupiłam zeby moc wiecej czasu i uwagi poswiecic kamilowi i cos zrobic w domku, jakosciowo jest super, co do noszenia nie moge jeszcze sie wypowiedz bo doppiero sie pierze:)
tu masz linka , cena tez bardzo fajna
WYGODNA CHUSTA TKANA AZIMI TYLKO TERAZ - WYPRZEDAŻ (2076811405) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

kota
dokladnie ja tez mam nadzieje ze mala ja polubi:) oby oby

Do góry