reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

jeśli chodzi o kolki mogę napisać poemat...
karmiłam piersią jadłam tyle co nic kolki były, nie pomogła zmiana mleka i wszystkie środki dostępne w aptece i nawet kropelki okrzyknięte cudem "sab simplex" czy "lefax" są moim zdaniem psu na budę...pytałam wielu lekarzy o opinie ponieważ cały czas winy szukałam w sobie, czytałam miliony książek, poradników, gazet itd.(mało nie wpadłam w depresje przez ciągły płacz Michasia) przyczyną kolek jest niedojrzały układ pokarmowy i choćbyście nie jadły nic to wasze maleństwa i tak mogą mieć kolki...trzeba przeczekać i tyle, pomagać dziecku przynosić mu ulgę i czekać...dlatego apeluje do was kochane żebyście nie obwiniały się o tą dolegliwość u maluszków (głownie chodzi mi o mamy karmiace piersia dieta w tym okresie jest wazna ale czasem nawet to nie uchroni maluszkow przed kolkami) ściskam:*

reklama
A m mój synuś od 3 dni ma takiego śpiocha w dzień, że szok,budzi się zje i dalej śpi, chyba mu wózek do spania podpasował. Ale o dziwo w nocy też ładnie śpi, tylko na cyca się budzi.
A ja dziś na godzinkę na ZUMBĘ jadę, pierwszy raz, ale przeglądam na YOU TUBE ZUMBĘ i chyba już mi się podoba. ASKO dzięki za linka:-)

Cześć Dziewczyny

Mła-dzieki za trzymanie kciuków-przydało się:-)

Mamo Oskarka, Mimozami79- Spiesze doniesc ze ja juz po usg i jest ok wszystko, macica obkurczona, nic w środku nie zostało, inne parametry tez ok, na okres sie jeszcze nie zapowiada, nie wiadomo czemu nadal plamie żółtym śluzem, ale nie mam sie martwic , czasem przy cesarce dłuzej sie goi wszystko i plamienia moga sie przedłuzać-ale zawsze trzeba to sprawdzic na usg- szczegolnie jak wystepuja bóle brzucha, dwa lata nie mam zachodzic w nastepna ciaże i na razie nie mam myslec o cwiczeniach:wściekła/y:, wiec moj brzuszek zostanie na razie taki flakowaty:wściekła/y:, dziewczyny wiec lećcie na usg-niewazne ze plamicie czy tak jak Ty Mamo Oskarka krwawicie-sprawdzicie czy jest ok i przynajmniej sie uspokoicie, ja w 5 tyg połogu tez nagle dostałam takiego mega krwawienia i poleciałam do gina-bo to nigdy nie wiadomo,wtedy mi powiedziano ze macica sie jeszcze obkurcza.

NBR-współczuje teściowej-ale badz po prostu asertywna-najważniejsza jestes Ty Twoj mały i Twoj M, powiedz tesciowej-po prostu ze teraz to jest pora karmienia a Ty wtedy wyłączasz telewizor zeby nie rozpraszac małego i musisz usiasc w tym fotelu bo cie kregosłup boli, a najlepiej jednak byłoby mieszkac osobno, wiec sprobujcie cos w tej materii mimo wszystko zadzialać

Czesc Dziewczyny,
A_gala, gratulacje :) moj Damianek juz na sczescie zadziej je, ale jakby mial tyle spac w nocy, to moglby jesc czesciej ;-)
Dorotar, moj sie dzisiaj tak oblal, ale na szczescie pierwszy raz i mam nadzieje ze to byl wypadek.
Dziewczyny, ze smoczkiem moj maly mial podobnie, zaczal potrzebowac smoka, jakos w 6 tygodniu. Mial jakis zly dzien i ciumkal jakby byl glodny, ale nie chcial piersi. W koncu dostal smoka i przestal marudzic. Teraz potrzebuje go po jedzeniu i wieczorem gdy zasypia. Przydal sie tez do wydluzenia snu w nocy, tak jak to bylo opisne w ksiazce, ktora tu nikedawno polecalyscie. Inka, a Aleksy potrzebuje smoka? tzn.jst niespokojny, albo za dlugo i duzo je? Mam kolezanki, (jedna na cycku, jedna na butelce), ktorych dzieci nie potrzebowaly smoka wogole i ja bym tez nie wciskala, jakby nie byl potrzebny. Gratuluje zaliczonych egzaminow :-)
Maxwell, niezla historia :eek:
Asko, nieotrzebie sie wiec martwilas? Ladnie Malutka przybrala na wadze. My mamy za tydzien wizyte, i tez jestem bardzo ciekawa, bo nasz dopiero w 3 tygodniu wrocil do wagi z porodu, a od 3 tygodni nie byl wazony.
Dziewczyny, czy po 8 tygodniach pologu boli Was jeszcze na dole? Bo mi czasami wieczorami to dosc mocno, jakby miesnie, troche tez jak na okres:zawstydzona/y:troche mnie to martwi, a wizyta dopiero za tydzien.

dorotar110 zauważyłam, że obsikiwanie się przez mojego syna ma zawsze związek ze źle założonym pampersem. Jak mu się coś przekrzywi lub podwinie to wtedy się obsikuje. Jak poświęcę 10 sekund więcej na ułożeni z każdej strony, wyprostowanie falbanek to mu się nie zdarza.

inka85 mój Syn jest karmiony butelką i czasami possie smoka, ale to na prawdę sporadycznie. Zazwyczaj wypluwa go aż do momentu osiągnięcia celu - dostania butelki. Przeraża mnie jego apetyt bo od kilku dni tylko by jadł.

27012701 ja dostałam wczoraj, karmię od początku butelką.

Ostatnia edycja:
reklama
NBR mój mały jak miał tyle co teraz Twój też jadł jak szalny ponad normy co na opakowaniu mleka, a teraz od 2 tygodni to go karmię na siłe i różnymi sposobami tak jakby mu juz mleko nie smakowało zmieniłam nawet z Nan na Bebiko i nic to samo chyba wrócę do Nan a Wy jakimi karmicie??

Do góry