reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

u nas dzisiaj dzień marudzenia:dry:
zimno na dworze jak cholercia, więc Mężol podskoczył tylko dać ubranka po Mikim i cały dzień siedzimy w domu. A właściwie w łóżku :) Całą trójką..no czwórką licząc kota, który zawsze się pcha, kiedy tylko może położyć sie koło nas i Młodego xD dzień lenia po prostu:) Teraz bąbel śpi- ostatnie pare dni przespał tylko z jedną przerwą na nocne karmienie, mam nadzieję, że mu się to utrzyma!

Milva: prezent genialny :-D

Dagne: głowa do góry! bez problemu powinni Ci pozwolić przedłużyć sesję, a za chwilkę jak sie uspokoi to pozaliczasz wszytsko! trzymam kciuki!

reklama
Milva, czy Twoja teściowa nie przyjaźni się czasem z teściową Freiyi? ;))) Cudowny miała pomysł kobieta, nie powiem XD
Ja na Dzień Matki proponuję dla teściowej koperty listowe - pakowane po 10 szt. Prezent pożyteczny, a Ty się nie wykosztujesz, no i będzie w jej klimacie ;p XD

Mineralnakocica karmi baaaardzo pobudza laktację.

MamaOskarka ja bym od razu wsiadła w samochód i jechała do lekarza,bo może Ci się od środka rozchodzi rana:confused:

Sosnowiczanka bo się posikam:-D. Naucz Małego,że kąpiesz go o jednej godzinie,i tak się będzie budził jak zaskoczy,a poza tym po kąpieli się porządnie rozbudzi,posiedzi Ci ze 3-4 godzinki i nockę będziesz miała o niebo lepszą.

Milva a ta teściówka to jakaś nierozgarnięta czy to tylko moje wrażenie?

Dotar nam pomaga na kolki i wzdęcia lefax,i sab simplex. Polskim odpowiednikiem tego jest infacol,który bardzo pomagał Nam przy Nicole.

My odstawiliśmy herbatkę z kopru włoskiego,bo Krzyś niestety miał zieloną obleśną kupkę...

MamoOskarka ja po cesarce przez tydzien bylam obolala i cieżko mi było z łóżka się podniesc. A 2 tyg po to juz nawet nie krwawilam i z mężem juz współżyłam. Ogólnie cesarkę sobie "chwalę". Lepiej nie zwlekaj i skontaktuj sie z lekarzem.

A te karmi to jakies konkretny rodzaj? któras z was próbowała? jakie sa efekty? bod kilku osób słyszalam ale boje sie ze calkiem strace pokarm

Uff, ale mieliśmy dziś dzień... wycie i krzyki cały czas. Emila tak spinała brzuch, że aż jej pępek wychodził na wierzch. Teraz zasnęła na chwilę po kąpieli, ale chyba znów się budzi... :confused: Nie mam już sił dzisiaj :no:

Ja piłam piwo karmi przez jakiś czas, ale nie potrzebuję go bo pokarmu mam aż za dużo, piję tylko herbatkę laktacyjną Hipp. Małej też podaję Hippa koper włoski na kolki i faktycznie jak się uda, że wypije chociaż ze 30ml to jej łatwiej bąki puszczać.

Pieluchy używamy jeszcze 2, ale tylko dlatego, że chcę zużyć opakowanie do końca, czeka już paczka 3.

Milva ciesz się z tych głupot od teściowej, przynajmniej nie wpędza was w długi :wściekła/y:

Freiya; A te karmi to jaki rodzaj czy tam smak? warto pić? jakie sa efekty?marne?czy super? ile tego pic jak czesto. tez z hipp pije ale nie widze różnicy a juz 2 opakowania wypiłam

No piwo karmi takie: http://kaczuszka.co.uk/thumb/karmi-classic__5900014002227.jpg

Nie wiem czy jest efekt bo ja odkąd w 3 dobie pojawił się nawał nie miałam problemu z za małą ilością pokarmu więc piłam to piwo dla przyjemności ("bo mogę"). Piję hippa, piłam to karmi, piję też hektolitry soku jabłkowego - może to ma wpływ na to, że nie mam problemu z pokarmem, a może nie ma... ciężko powiedzieć, ale zawsze można próbować.

Firanka Julia pod względem fizycznym ma się dobrze,postępy zrobiła ogromne.Gorzej jest pod względem nerwowym,denerwuje się z błachych powodów,albo bez powodu i ma takie humory,że brak nam nieraz sił.Bywa bardzo zazdrosna o siostrę,zdarzyło jej się ją 2 razy uderzyć(mnie by to nie zabolało,ale takie maleństwo owszem),czasem szarpie ją za rękę.Wciąż mówimy,że tak nie wolno,ale nie słucha nikogo.Zrzuca zabawki z półek(połowę już schowaliśmy),wywala książki z szafy i to często złośliwie niestety.Czasem ukradnie gazetę i ją drze.Oczywiście są i dobre chwile,gdy się wygłupia i ma humor.Z apetytem też ostatnio gorzej.Ogólnie staramy się ją zrozumieć,że ma humory,bo wiadomo jest po udarze i niestety to się odbiło na jej systemie nerwowym,ale czasem brakuje nam siły.Zresztą nie tylko na siostrę podnosi rękę,nas też nieraz uderzy,czy uszczypnie i ją to bawi.Ani prosby,ani groźby na nią nie działają.W lutym mamy kontrolę u neurologa i muszę pogadać o jej zachowaniu,może coś doradzi.
A co do wybudzania kąpielą-Natalka po niej wypija mleko,trochę poleży i zasypia,nie ma mowy o tym by nie zasnęła przez 3 godziny,co innego w biały dzień.

reklama
A co tu taka cisza?;-)

Nocka minęła nam jak zwykle- narzekać nie mogę. Krostki schodzą , teraz chyba skóra się odnawia, bo schodzi lekko .
Mały dostaje lactulosum i kupy ma super -i to nawet dwa razy dziennie:tak: a apetyt mu dopisuje ogromny. Ciekawe ile waży, dowiem się 6-go na szczepieniu ....
Jutro położna, już na szczęście ostatni raz, bo pomocna nie jest wcale, a tylko czas zabiera....

Pytanie- co ile wymieniacie smoczki do butelek i normalne do ssania??

Do góry