reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Piszecie o pępku a nam jeszcze nie odpadł :wściekła/y: Pediatra powiedziała że nawet 6 tygodni może wisieć ale u nas w sobote będzie już 6 tygodni a pępek jeszcze wisi- trzyma się na kawałeczku i nie chce odpaść. Smaruje spirytusem 2 razy dziennie i już próbuje trochę go delikatnie ciągnać a on uparty nie chce odpaść :wściekła/y:

reklama
Tak przeglądam tę galerię naszych skarbów i myślę sobie, że to niesamowite, że dzieciaczki, o których tyle rozmawiałyśmy kiedy były w brzuszkach, już w większości są z nami, mają swój własny indywidualny wygląd, charakterek, zwyczaje... Szok... :)

BTW Uzupełniłam listy grudniówek i rozpakowanych. Jeśli są błędy, piszcie na PW. Usunęłam też nicki, których nie znamy, bo dziewczyny nie piszą od dawna i nie miały życzenia podzielić się z nami, że urodziły. Jeśli ktoś zechce pojawić się na liście, również proszę o PW lub info w "Na sygnale".

Trzymam kciuki za chłopaków Pyszczka i Phelanii. Niech szybko dochodzą do siebie!

No i oczywiście myślę o naszych ostatkach nierozpakowanych... :) Nie możemy się doczekać! ;)

U Nas pępek odpadł już 4 dnia. Smarowaliśmy go tylko chyba 3-4 razy, ale nie spirytusem. Położna tutaj powiedziała że jest to za mocne na pępuszek i kazała kupić płyn troszkę słabszy. Pępek już ładnie się zagoił i mamy z nim spokój. A bardzo się tego obawiałam.
Jeżeli chodzi o spanie to ja też czasem mam kryzys. Mała daje popalić w nocy. A w dzień śpi.

Czesc Kochane:)

To ile nas dwupaczkow pozostalo???????
Asko odpadla:):):)
Takze ja dzis nasylam biala armie:)
I moze zjem ananaska???Moze byc z puszki??cos daje?? hhhehee

Jeszcze troszke i wszystkie bedziemy gadac o dzidziusiach, narazie te rozpakowane maja doline:):)
Jestem ciekawa ktora najdluzej sie przeterminuje:)
Milego wieczorku:*

mamcia2 mi lekarka kazała przemywać pałeczką zamoczoną w spirytusie 70%, żeby oczyścić, a potem pałeczką fioletem na spirytusie. Był gruby i nie chciał odpaść ponad trzy tygodnie a po tej "kuracji" po dwóch dniach już go nie było.

reklama
izi- jak nie wyjdzie do piątku, to będę musiała jechać do innego szpitala, który jest dużo dalej. Ale ogólnie wolałabym rodzić w swoim szpitalu niż jechać do innego, w którym nigdy nawet nie byłam

Do góry