agapa
Fanka BB :)
U mnie nocka chyba najgorsza w całej ciąży. Zasnęłam dopiero ok.3.30. Skurcze co 4 min i co kimnęłam to mnie budziły. Do tego kaszel i susza w gardle.
Niestety nawet mamy takie jak ja, które mają już kilka porodów za sobą nie potrafimy pow. czy to już jest ten moment kiedy trzeba jechać do szpitala. U mnie KAŻDY poród był całkiem inny. Dwa pierwsze przeterminowane, wody odeszły w szpitalu podczas badania przez położną, a trzeci zaczął się od odejścia wód i to był najtrafniejszy i najpewniejszy objaw porodu.
Ja jestem z tych co się nie pchają do szpitala, bo mam w domu dzieci za którymi strasznie tęsknię. Jesli skurcze nie są b. bolesne, a do szpitala nie masz daleko to poczekaj. Lepiej początki porodu spędzić w domu niż na porodówce.Łysa - cudnie Ci wyszło to drzewkozazdroszczę...
Pełnia, pełnia i po pełni
Przyznam się, że miałam już wczoraj jechać na IP i powiem, że jeśli takie coś się powtórzy, to raczej pojadę. Na razie został mi ból idący z krzyży i nieregularne skurcze. Ale nocą, od 22 do wpół do 2 leżałam z mężem i liczyliśmy skurcze, a dodatkowo zrobiło mi się mega niedobrze. Przez całą ciążę nie miałam mdłości, a tu takie coś. I tak zaczęło się od 17min, a skończyło na 7 minutach i większym bólu. Ale oddychałam, mąż mi herbatę zrobił i byłam zmęczona po sprzątaniu i przysnęłam, Obudziły mnie znowu bóle, ale nie budziłam już męża i stwierdziłam, że doleżę do rana i jakby coś to pojedziemy... No ale jak widać jestem z Wami i nie wiem czy nie żałuję...
Te dziewczyny, które już rodziły mam pytanie: jak się ma nieregularne, bądź nie wie się czy to te właściwe, bo wydają się regularne, ale jakieś takie mało mocne - jechać na IP czy nie???
Bo ja nie wiem, czy te moje skurcze, to faktycznie skurcze - zaczyna się od spinania brzucha, przechodzi w twardnienie i ból podbrzusza jak na menstruację i się wycisza, a na kilka minut to samo. Ale nie są jakieś super mocne... już się pogubiłam, chyba wolę odejście wód, bo się ma jasną sytuację - jechać, a tak... :/
Napewno jest to jakiś objaw porodu tylko pytanie czy przypadkiem nie przepowiadający.Wiecie co dziewczyny? Denerwujące jest to, że nawet mamusie które rodziły nie wiedzą czy to już... Mnie łapią bóle krzyża-czy to może być objaw porodu?
Niestety nawet mamy takie jak ja, które mają już kilka porodów za sobą nie potrafimy pow. czy to już jest ten moment kiedy trzeba jechać do szpitala. U mnie KAŻDY poród był całkiem inny. Dwa pierwsze przeterminowane, wody odeszły w szpitalu podczas badania przez położną, a trzeci zaczął się od odejścia wód i to był najtrafniejszy i najpewniejszy objaw porodu.