reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

hej dziewczynki,

Ja tak na chwilke wpadlam was poinformowac ze jeszcze w dwupaku,ze wzgledu ze strasznie sie zle czuje nie bede wam smecic i ide sie polozyc:no:Drugi dzien pije magiczna herbatke z lisci malin , nie wiem czy po niej ale podbrzusze mi zaraz ekspolodeuje ,brzuch twardy jak kamien:-(i skurczybyki mnie lapia co 15min lekkie ale sa...W razie czego dam wam znac wieczorkiem jak samopoczucie

Milego popoludnia brzuchatki

reklama
No dziewczyny ja po wizycie 3471 g wązy mój Olo i po zakupie herabtki z liści malin od piątku zacznę parzyć i pić zobaczymy czy poskutkuje:-) a może jeszcze męża zbałamucę tylko to moje libido takie kiepściutkie :zawstydzona/y:

Ankubator może rzeczywiście się coś u Ciebie zaczyna bo właśnie położne zawsze powtarzają że jak łapią skurcze to żeby wziasc ciepła kapiel jak skurcze przejda to znaczy że to przepowiadacze a jak nie przejda to znaczy że te porodowe:)

Jej P poprosił mnie o listę rzeczy które musimy kupić jeszcze a ja się zebrać nie mogę do tego.

Połozyłam się po obiadku i pobuszuję zaraz na allegro. Muszę kupić jeszcze ochraniacz do lózeczka i to moje zadanie na dziś. Dziewczyny mam pytanie, czy ta herbata z malin jakoś na was działa? Bo nie wiem czy kupować? Czuć już jakieś postępy? \

Witch, no to już fajny bobas :) Ja mam mieć USG w piątek albo poniedziałek, ciekawe ile waży moje bobo? U mnie właśnie libido wysokie, zobaczymy na wizycie czy biała armia jest skuteczna czy to tylko taki mit ;)

Dziewczyny a ja nadal fatalnie się czuję. Aż nie wiem co o tym myśleć, tak to się jeszcze nie czułam nawet w ciąży. Niby na wizycie wszystko w porządku wyszło, serducho ładnie biło. Ale to moje samopoczucie mnie przeraża. Ciekawa jestem jaki wieczór będzie. Boję się. Jak będę się tak masakrycznie czuła to nie wiem czy na szpital się nie wybiorę. Najgorsze, że K wyjechał i będę w razie czego kombinować jak tam dojechać. Sama niby jeżdzę ale w razie gdyby mnie zostawili to nie miałabym co z autem zrobić.

Nastazja, z tą herbatą to nie wiadomo, ale na pewno nie zaszkodzi, a kosztuje dosłownie 3 zł, ja piję codziennie po 2 herbaty zrobione z podwójnej dawki liści (dzięki Mła :*), skurcze mam zwykle wieczorami, choć to nie reguła, wtedy też najbardziej twardnieje mi brzuch, bóle miesiączkowe różnie, ale mogę powiedzieć, że weszły na stałe do mojego harmonogramu dnia. Niestety nie mam pojęcia, jak stan mojej szyjki, rozwarcie itd. Na ostatniej wizycie 16go listopada miałam ją miękką i o połowe skróconą..

Uff, przeczytałam wszystko :-D

Ja ciągle w dwupaku i nie mam pojęcia kiedy to się zmieni, małej jest chyba wyjątkowo dobrze w brzuchu i nigdzie się nie wybiera. A mój termin też jest na słowo honoru, na suwaczku mam wg OM ale miałam bardzo nieregularne cykle, a wg usg termin waha mi się między 8 a 15.12.

Wczoraj jak byłam w szpitalu to chyba aż 6 dzieciaczków szło do domu i zaglądałam do tych szklanych wózeczków. Zaobserwowałam też, że wszyscy mają problem jak zapiąć dziecku te pasy w foteliku i kombinują i boją się poruszyć dzieciaczkiem :-D

Dziś byłam u siebie w pracy powalczyć o RMUę bo wczoraj w szpitalu kazali mi podpisać takie oświadczenie, że jestem ubezpieczona i poprosili, żebym dostarczyła dowód ubezpieczenia, bo jeśli nie to do rozliczeń pójdzie to moje oświadczenie, a wtedy mogę się spodziewać kontroli z ZUSu dlaczego nie mam dowodu ubez. Ja bym ZUSowi chętnie powiedziała dlaczego i może moja firma by się zmobillizowała żeby jednak drukować te RMUy jakby im się ZUS przyczepił tylko, że kontrola z ZUSu to pewnie i dla mnie oznaczałoby wstrzymanie świadczeń do czasu wyjaśnienia. Ale w pracy jak tylko powiedziałam słowa "kontrola z ZUSu" to RMUa była dla mnie w 5 minut, a nie jak zwykle po 2 tygodniach proszenia. Działa jak magiczne zaklęcie! :-D

Asieńka - Michał to bardzo dobre imię :tak:Mój M tak ma. :)

Czesc grudniowki:):)
A u nas z chorobskiem troszke lepiej...Jeszcze katarkujemy sobie;/czekam az Maly sie obudzi zjemy obiadek i sie bedziemy bawic:)
Wczoraj wieczorem tak mnie bolal brzuch ze nie moglam nic robic,polozylam sie i przeslo takze to nic groznego...w koncu jeszcze miesiac zostal:)

Jak M wroci to musze sie wwybrac na zakupy bo wszystko mi sie pokonczylo,a wole jechac sama bo M pewni o czyms zapomni:)

Mam pytanko Kochane macie moze instrukcje obsługi do niani angelcare AC 401??

reklama
Do góry