reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Karolca, od razu widać, że rzadko bywałaś na forum. Inaczej nie wytrzymałabyś do tej pory bez kupowania, prania, prasowania.... My już od dawna jesteśmy przygotowane i jeśli ktoś się jeszcze wstrzymuje to tylko ze względu na remonty i inne obiektywne przeszkody. Mobilizujemy się tu wzajemnie i uświadamiamy co jeszcze będzie potrzebne. No i oczywiście kwestia kosztów - zakupy na hurrra, raczej przekraczają przeciętny rodzinny budżet ;)

Te koszty najgorsze ale cóż dla maluszka wszystko. Właściwie to nie wiem od czego zacząć. Może dzisiaj wybierzemy rzeczy, które będą prane. I pomóżcie jaki proszek polecacie?? Oprócz proszka jakiś płyn do płukania??
Właściwie został miesiąc chociaż wczoraj dziwne uczucie miałam bo jak pisałam wcześniej wg OM termin na 29 listopada:shocked2:Czyli jutro!! Ale wmawiam sobie że to niemożliwe. Z drugiej strony was też bolą brzuchy jak na @? I te pachwiny i krocze? Często jak połamana chodzę. Najgorzej wstać i rozchodzić to wszystko. Czy to będzie jeszcze miesiąc trwać???? Wiem że dla dziecka lepiej aby urodziło się w styczniu ale wolałabym jednak grudzień. W sobotę idę na wizytę zobaczymy czy mała się przekręciła.

reklama
Karolca ja wszystko prałam w Loveli i również z tej firmy używałam płynu do płukania ale tylko do sweterków. Wiem również, że dobre do prania rzeczy noworodków są płatki mydlane ze zwykłego szarego mydła.

Dziękuje mamoOskarka
Właśnie o loveli myślałam, moja siostra też tego używała i byłą zadowolona.
Mamy ten sam termin!!Ale na suwaczku dzień różnicy? Już wszystko masz gotowe??

karolciu: ja też pralam w Lovelli, swojego czasu była w biedrnce razem z plynem w promocji

becia: mam nadzieję, że z psiaczkiem wszystko będzie w porządku!

Mój też czasami cos "walnie" Najbardziej spodobało mi się pytanie: "Co boili? Skurcze Hexobrixa?" :-D

u

To ja się szykuję na wielkie zakupy. Pochwalę się później. Kurcze ale jestem do tyłu! Dzięki za odpowiedzi. Na pewno jeszcze nie jedno pytanie zadam:zawstydzona/y: Miłego dnia;-)

Ankubator, no skurcze Hexobrixa mnie powaliły :-D boskie!!! mnie jak złapią jakieś skurcze boleśniejsze to wręcz dostaję ochrzan, że to przez te herbatki, które piję :-D:-D jakby skurcze nie miały mnie prawa dotyczyć 2 9 miesiącu ciąży...

faceci są super fajnie, trzeba gdzieś zapisywać te ich hasła!!

Karolca, z wcześniejszych BB-dyskusji wynikało, że wiele dziewczyn pierze w proszku lub płynie do prania JELP. Ja też z niego korzystam. W streszczeniu doradzę tylko:
- korzystaj z proszków i płynów do prania - KOLOR (te do białego niszczą ciuszki i na dłuższą metę sprawiają, że zamiast bielsze, są żółte albo szare - Gosia, Twoja nauka nie poszła w las :));
- większość z nas pierze systemem: białe osobne, pozostałe kolorki razem;
- przy praniu rzeczy dla noworodka NIE UŻYWAMY płynów do płukania;
- BB-ciotki piorą wszystko: ciuszki, czapeczki, poszewki, prześcieradełka oraz ściągalne elementy z używanych wózków lub nosidełek.

Kota, ja też trzymam się systemu. Inaczej nie dałabym rady. M. wypił jedną herbatkę i podobno była ok, ale jakoś nie widzę, żeby sobie ją parzył :p ;)

MamoOskarka, mam nadzieję, że się podzielisz fotkami :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry