reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

cześć dziewczyny,

chciałam się tylko przywitać i zameldować w dwupaku.

Sergi, widzę, że Ty nadal w dwupaku, hehe, a ja liczyłam już na nasze kolejne grudniowe maleństwo po tej stronie brzuszków :) ale spokojnie, niech Gabrysiątko samo zdecyduje kiedy się wykluć :)

miłego i spokojnego dzionka!!

reklama
ja melduje się w dwupaku chyba nie dostarcze wam dziś emocji. Po 9 godzinnym snem nadrobiłam wczorajszy dzień, noc spokojna bez wstawania tylko poty mnie oblały, ale być może to wychodzi zaziębienie któremu od kilku dni się nie daję.
W nocy 0 skurczyków wstałam jak młody bóg teraz lekko w krzyżu boli ale to prawie nic ja chcę jeszcze do środy wytrwać może się uda wtedy sprawdzę wagę dziecka i czy ok i mogę rodzić jeszcze 6 dni :angry:

łysa asko właśnie bardzo się tego boje bo wczorajsze bóle podobno przedporodowe były strasznie bolesne a co by było gdyby to już te właściwe były:szok::szok::szok: strasznie się boję czytałam wczoraj jak je łagodzić to pozycja zbierania zapałek na porodówce mi została:tak::tak::tak: teraz mnie to śmeszy zobaczymy jak będzie:angry::angry::angry:

Mła cieszę sie że o torbie zaczełaś myśleć , a co do porodu to pewna jestem że to będzie w najmniej oczekiwanym momencie , co do lampek to mam taką kupiłam w ikei za ok 8 zł polecam sama się włącz ja ciemno sie robi i przynajmniej w nocy nie wpadam na szafkę polecam

tofika nas tu jest trochę sprawy nie ma

mimozami aby sen się spełnił

Witajcie
Przeleciałam szybko czy któraś nie urodziła, albo czy coś się nie zaczęło ale widzę spokój. Powiem Wam, że grudniówki nieźle się trzymają.
Mnie chorobsko dopadło, w dzień jest znośnie ale w nocy masakra, gardło bolało, katar, bleh... czuję się taka wymięta :crazy:
Dobrze, że młoda póki co się trzyma. Szkoda mi jej bo nie mam nawet siły na spacer z nią chodzić, ale dziś u nas w miarę ciepło to chyba na plac zabaw się przejdę.

Powodzenia dziewczyny na wizytach :-)

hejka!
W końcu słoneczko u nas wyszło i od razu lepsze ma człowiek samopoczucie niż w tą szarówkę.
Wczoraj zakupiliśmy wózek ale jest u mamci i też jakos tak lwpiej na duszy.
Muszę jeszcze wyparzyć laktator.
Dzisiaj jeszcze zebranie w szkole Kamisi...byle do poniedziałku i do wizyty u gina - chciałąbym sie wszystko dowiedzieć ile Niunia waży i jak sie ułożyła, bo ostantnio znowu fikała na całego.

Mla, MamaOskarka mnie też powaliła ta czarna kobieta w porodówce. I te paczki:) Dla mnie to ona wyglądala jak gremlin:)

Wogóle to mój P się bardziej wciągnął w ten program niż ja bo mnie ciągle uciszal:)

Łysa dziękuje za życzenia:)

Gosia, zasłużyłaś sobie na taką noc :) I chyba zainspirowałaś wszystkie spakowane - dziewczyny, brakuje Wam w torbach zapałek! ;)))

Nie Łysa, nie zapomniałam, że sobie ubzdurałaś, że straszysz. Po porstu Ci nie wierzę :) A mamę uświadom, że może lepiej jak nie nosisz garniturów. Mogłyby być oznaką preferencje, które trudno by jej było zaakceptować ;)))

mamoO., też miałam o tej rzekomej urodzie pisać tylko mnie zamroczyło ;)

Tofika, dość wymagająca ta metoda na przepychanie słodkiego wodą, ale grunt, że działa ;)

2701, ja bym się zastanowiła, czy sen mamyO. o bocianie i 3 jajach (a rozumcie, jak chcecie :p XD) był erotyczny..... :)))

Aga, ja też wolałam dołożyć, ale mieć jako taki komfort. Kupiłam staniki z fiszbinami. Nie potrafię nosić innych.

Sergi, najważniejsze, żebyś rozumiała jak będą mówić "push, push!" :)))

Byłam w aptece po pojemniczki do honorowego oddania moczu jutro rano i roztwór soli morskiej (taki do noska, tak to się chyba nazywa) dla małej i chciałam tez kupić magnez rozpuszczalny. Pani pokazała mi jeden za 7,20 zł z opakowaniem multiwitaminy gratis i drugi, pojedynczy za 8,90 zł. I pyta, który chcę. Nie wiem, albo wyglądam na głupią, albo ona kiepsko spała :p ;)

Czesc Dziewczyny, ja też się melduję, wszystko na razie ok, choc mam nieco stresujący dzień z M. od pewnej decyzji dziś dużo zależy.. Właściwie zależy nasza przyszłość.. :baffled: Poza tym bardzo mi ziiiiimnoo.. :-(

Dagne ja jak ide oddac krew do badania to nie pytam kto ostatni tylko wchodze i mowie ze jestem w ciazy i czy musze czekac w kolejce. Jeszcze sie nie zdazylo zeby ktoras z pan kazala mi czekac. W ciazy mamy przywileje z ktorych musimy korzystac. ;-)

Mła, może 3 jajka to dla kogoś perwersja:-) ale póki co to jedyne jajka na jakie mam wgląd to te w lodówce:-)

Sergi proponuje po USG poprosic o grafik personelu medycznego, według niego zaznacz w kalendarzu dni w które możesz rodzić:-)

Tak sobie myślałam dziewczyny, czy kupiłam wszystko dla mojego synusia i koleżanka zaproponowała mi jedną rzecz... termoforek na kolki:baffled: Podobno chłopcy częściej na nie cierpią niż dziewczynki, prawda to wogóle ?

reklama
Też słyszałam o tej statystyce, no i termoforku. Doświadczeń brak, więc nie wiem, po co w ogóle piszę tego posta :D Chyba, żeby Ci powiedzieć DZIEŃ DOBRY! XD

Do góry