reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Już mówię dobranoc bo M mówi że nie mogę mieć jednocześnie komputera i TzG bo on też coś chce mieć :-D
Do jutra!

Freiya, ja mówiłam - teściowa musi kupić M. komputerek! ;))))

mamoOskarka, a przepis miałas po polsku? Bo w Stanach "soda" mówią na napoje gazowane XD

Inka, ja jestem na takim głodzie, że jak piszesz "kefir" to mi ślinka cieknie! :)

reklama
Mła-nie kuś:-D, bo jeszcze skorzystam z zaproszenia na te truskaweczki, normalnie żeby nie ta odległość....

Inka-pomarancza tez dobra ja własnie wszamałam jedną w akcie rozpaczy bo niestety musu do jogurtu nie znalazlam w moich zapasach,

MamaOskarka-lody dobra rzecz- ja najbardziej lubie smietankowe w połaczeniu z sorbetem z mango-mniam-mam w lodowce jakby co to zapraszam,

Phelania- i nawet mi cukru nie podwyższaja-wiec to jedyna moja radosc ze słodkości

Dzieki laski! Teraz i ja czekam na zapiekanki bo przez was w brzuchu zaczelo mi burczec :baffled::-D ten opiekacz to nie raz zycie mi uratowal bo to taka moj szybki sposob na sniadanie, obiad czy kolacje :tak: a potem mam paczka bo mi zostal po zakupach w polskim :tak: wogole musze powiedziec, ze jestem pod wrazeniem *spam*, wzielam juz 4 dawki, moge odkaszlnac porzadnie tak na mokro, garlo juz mniej boli, glos nadal ochrypniety ale i katar mniejszy :tak: super sprawa, szkoda tylko, ze tak czosnkiem zajezdza o od razu zgaga mnie meczy wiec kupilam dzis gaviskon na zgagulca i zobaczymy :tak:

Ollichna mam nadzieje, ze bedzie dobrze!

MamaOskarka uwielbiam twoj humor :-D

Kota dzieki z wiesci od Salsik :tak: mam nadzieje, ze wroci do domku z obiema ksiezniczkami, trzymam kciuki!

Mla jestes wspolwinna mojej tlustej kolacji :szok: gratuluje rowniez nowej moderatoce ;-)

Sergi czekam na foty z sesji, tez bym chciala ale nie mam z kim :-(

Inka trzymam &&&&& a teraz szamaj pomarancze :-D

Mła Po polsku, ale może oni mają jakiś inny spulchniacz.
Wiesz... na sodzie też tak ładnie wyglądały jak te Twoje na obrazku, ale zdążyłam się tylko obrócić po widelec i z powrotem na naleśniki a już wyglądały jak by mi ktoś na nich w miedzy czasie usiadł:eek:

Aga7602 - mi cos ostatnio cukry nie szaleja , tzn jem juz normalnie joguty owocowe, a tu skubne ciasta nie maly kawałek:-D, a tu znów cos słodkiego:-)chyba powoli mija... wszytko okaze sie w srode na USg czy maly za bardzo nie przytyl ,i czy nie mam za duzo wód płodowych, 4 tyg temu bylo wszytko w normie:-)

MamoOskarka! Jesteś obłędna! XD XD XD

I chciałam się jeszcze poskarżyć, że mam kolegę, który studiuje fizjoterapię i jednocześnie odbywa staż w cukierni - nie dziwcie się, to podobno normalka ;) No w każdym razie wredny przysyła mi co parę dni mmsy ze zdjęciami witryny z ciastkami. I ja tak patrzę na te ptysie, rożki, babeczki i płakać mi się chce. I wsiadam w ten samochód i jadę niby go opieprzyć. No i wiadomo jak się kończy ;)

Ostatnia edycja:
napisalam wyzej, ale tutaj zamieszcze jeszcze raz :)))))

mamaOskarka-
mowisz i masz kochana, ja robie american pancakes tak
2 szklanki maki, 2 i pol lyzeczki proszku do pieczenia, 3 lyzki cukru, pol lyzeczki soli, 2 jajka (ale te amerykanskie wydaja mi sie wieksze niz polskie), 1,5 szklanki mleka, 2 lyzki masla

najpierw mieszam wszystkie sypkie skaldniki, a w odzielnej misce jajka i mleko, potem jajka i mleko dodaje do maki i reszty, maslo ucieram mikserem i dodaje do reszty i smaze na masle :)))), aaa i trzeba potem sparwdzic czy nie potrzeba dodac troche wiecej mleka

Syrop klonowy.... ach... wypilabym chyba cala puszeczke nawet bez nalesnikow....:-D
I ten sorbet z mango... Aga, daj namiary... Z Lodzi do Wawy niedaleko....
Mimo zlozonego menu, zgagi na razie niet... Ale niewykluczone, ze sie lada chwila pojawi... Cos mnie spanie bierze... chyba z przejedzenia....:tak:
Dobrej nocy dziewczyny! I niech wam sie przysnia same pyszne rzeczy!:-)

Ja też się kładę, w sumie poprzednia noc to była tragedia i dziś juz padam.. Mam nadzieję że przynajmniej troche sie wyśpie

Wam życze dobrej spokojnej nocy i smacznego:-D

reklama
napisalam wyzej, ale tutaj zamieszcze jeszcze raz :)))))

mamaOskarka-
mowisz i masz kochana, ja robie american pancakes tak
2 szklanki maki, 2 i pol lyzeczki proszku do pieczenia, 3 lyzki cukru, pol lyzeczki soli, 2 jajka (ale te amerykanskie wydaja mi sie wieksze niz polskie), 1,5 szklanki mleka, 2 lyzki masla

najpierw mieszam wszystkie sypkie skaldniki, a w odzielnej misce jajka i mleko, potem jajka i mleko dodaje do maki i reszty, maslo ucieram mikserem i dodaje do reszty i smaze na masle :)))), aaa i trzeba potem sparwdzic czy nie potrzeba dodac troche wiecej mleka

Dziekuję za przepis, spróbuję według Twojego zrobić, a co do jajek... spoko w Polsce mamy strusie:-D

Do góry