Dorotar, W ogólnym folderze Grudzień 2011 jest kilkanaście wątków na różne tematy. Ten jest ogólny, ale mamy też specjalne o zakupach dla dziecka, urządzaniu jego kącika, szkole rodzenia, sposobach na różne przypadłości, wózkach, cukrzycy itd. Pewnie nie nadrobisz wszystkiego, ale wystarczy, że będziesz do nich zaglądała jeśli pojawią się nowe wpisy, a już będziesz w miarę na bieżąco
Zajmie Cię to też na tyle, że nie będziesz szukała w innych grupach tematycznych
Zresztą wiesz, czasami tematy wracają i na nowo o nich dyskutujemy, więc możesz zawsze o coś zapytać. Nie zdziw się tylko i nie zniechęcaj jeśli zapytasz o coś wałkowanego i jasno wyjaśnionego wcześniej, a my odeślemy Cię do tamtej dyskusji czy wpisu, bo czasem nie ma sensu powtarzanie czegoś, co kilka stron wcześniej ktoś już szeroko opisał
Mam tu na myśli właśnie listy zakupów, czy zawartość torby do szpitala. Różne szpitale mają różne wymagania, więc piszemy czasem czego chcą u nas, natomiast dla kogoś, kto szuka takiej informacji łatwiej po prostu odnaleźć takie posty, a nie pytać kolejny raz.
Grupa zamknięta, jak już napisała
Dagne, wymaga pewnego stażu na forum
Mam nadzieję, że spodoba Ci się tutaj. Zauważyłam, że większość dziewczyn zostaje z nami. Są takie, które wchodzą tu tylko "po coś", ale to raczej rzadkość.
Ja osobiście mogę powiedzieć, że to miejsce i osoby, które się tutaj logują, nie tylko zajmują mój wolny czas. Przez wspólne rozmowy o tym, co nas czeka, czuję się dużo lepiej przygotowana nie tylko do porodu, ale i do macierzyństwa. Spotykam się tu z tematami, o których nie miałam pojęcia, więc ciągle się czegoś uczę. Dzięki Wam, dziewczyny, to co mnie czeka, wydaje mi się łatwiejsze
No właśnie, bo BB to przede wszystkim ludzie. W znakomitej większości logują się tu dziewczyny, które mają w sobie sporo empatii i potrafią poświęcić swoją uwagę również innym, nie tylko sobie. Na różne sposoby pomagamy też sobie i wspieramy się wzajemnie - w naszych smutkach, dołkach i dolegliwościach. Na szczęście mamy również wiele powodów do wspólnej radości, co możesz stwierdzić czytając wątek gratulacyjny dla pierwszej mamusi
Tak więc witaj. Jesteś w dobrym miejscu
Dorotar, jeśli chcesz poczytać inne nasze wątki, to w tym momencie popatrz na górę strony. Tam pod różowym paskiem masz coś w rodzaju ścieżki dostępu, określającej, w którym jesteś miejscu, czyli kolejno
Forum Ciąża, poród, połóg Przyszłe mamy Grudzień 2011 Grudzień 2011
Kliknij tam u góry na przedostatnie "Grudzień 2011", a znajdziesz się w rozpisce wszystkich naszych wątków. Tam już sobie poradzisz