reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
cześć kobietki
ja sporadycznie teraz śledzę forum :( brak czasu
pozdrawiam wszystkie grudnióweczki
jak coś się będzie działo dam znać kota -wzięłam twój nr fona tak na wszelki wypadek:)

miłego dzionka życzę każdej mamusi :)

ŻAPCIA Tobie też tak jak Aśko radzę męża przegonić pod ścianę a samej spać z brzegu, bez sensu tak się męczyć, i myślę że to nie ma reguły jak ludzie myślą, że chłopcy siedzą dłużej w brzuszku. To wszystko zależy od maleństwa kiedy będzie chciało wyjść. Ja pierwszą miałam córcię i też po terminie się urodziła.
Witamy KASIĘ córeczkę masz prześliczną w brzuszku.
Dziewczyny ja was podziwiam, że nie jesteście jeszcze spakowana. U mnie torba już od dobrego miesiąca stoi a od 2 tygodni już wszystko na tip top do niej włożyłam.
A pazurków lepiej nie obcinać w szpitalu.
Odpoczywam sobie teraz bo moja Amelka śpi i zupka się gotuję. Czekam aż mój mąż z rybek wróci i chyba go zagonie by przyniósł łóżeczko z piwnicy i je złożył już.
A i trochę lepszy humor bo jakąś robotę tu szefowie mają i chyba w delegację nie pojedzie. Choć nie cieszę się za wcześnie bo oni szybko zdania zmieniają ECH faceci.

Dziewczyny przyznam, że jestem trochę tu zielona-wogule moim sukcesem było zarejestrowanie się na forum i znalezienie odpowiedniego tematu dla siebie. Ale wiem, że macie inne wątki które może warto było by przejżeć, jakie to i gdzie ich szukać, i że jest też jakaś grupa czy coś takiego.Przepraszam, że zaśmiecam temat ale nie wiem jak to wszystko ogarnąć a chciałabym mieć z wami większy kontakt tak wy tu wszystkie.

Biedna Kasia, aż serce się staje, można sobie tylko wyobrazić co czuje teraz jej mąż i córeczka,stracili dwie ważne osoby w życiu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mój luby śpi od ściany :) nie wyobrażam sobie jakbym miała przechodzić przez niego ;p
Zresztą stwierdził, że bym go budziła cały czas, więc sam wybrał tę część łóżka :D
Dorota - ja zaczynałam na wątku o staraniach, potem przyszedł czas na grudniówki i tego się trzymam podczytując porody na wesoło i np listopadówki, styczniówki, bo mają zbliżone terminy i problemy :) teraz mam mniej czasu na wędrówki na inne wątki, bo ledwo ogarniam nasz :)

A ja od dwóch dni umieram na zgagę...nie jestem w stanie spać, ból jest potworny -cały przełyk mnie boli, aż zbiera się czasem na wymioty. Jak się poruszę to jeszcze gorzej...nie wiem czy mały się wbił w żołądek czy co...najgorsze, że kompletnie nic na tą zgagę nie pomaga...:no:
Jutro zabieram się za prasowanie ciuszków, w tygodniu jak dojdą wszystkie rzeczy to się spakuję. Zresztą w poniedziałek wizyta u gina, to zobacze co powie. Jadę tez w poniedziałek do drugiego szpitala na spotkanie z położną. Jest tam zzo i dlatego zmieniłam decyzję gdzie rodzić.

Ach dziewczyny od rana z przerwami mam takie lekkie bóle jak na miesiączkę. Co to oznacza???? Choć to moja druga ciąża ale w pierwszej nie miałam żadnych bóli ani nawet skurczy przepowiadających. Tylko na dzień przed urodzeniem Amci wody odeszły. Więc teraz każdy ból mnie zastanawia.

DAGNE gdzie szukać tych innych wątków?????
I CO Z TĄ WASZĄ GRUPĄ????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
niunia1604, jakby co, dawaj znać :)

27012701, straszne!!! nie mogę tego czytać, bo mi się słabo robi :(

ale mój mały dziś mi daje w kość, szaleje, aż boli! albo urósł i ma naprawdę mało miejsca albo ma już dość siedzenia w moim brzuchu i postanowił go rozerwać od środka! ;)

reklama
Dorotar, W ogólnym folderze Grudzień 2011 jest kilkanaście wątków na różne tematy. Ten jest ogólny, ale mamy też specjalne o zakupach dla dziecka, urządzaniu jego kącika, szkole rodzenia, sposobach na różne przypadłości, wózkach, cukrzycy itd. Pewnie nie nadrobisz wszystkiego, ale wystarczy, że będziesz do nich zaglądała jeśli pojawią się nowe wpisy, a już będziesz w miarę na bieżąco :) Zajmie Cię to też na tyle, że nie będziesz szukała w innych grupach tematycznych ;)
Zresztą wiesz, czasami tematy wracają i na nowo o nich dyskutujemy, więc możesz zawsze o coś zapytać. Nie zdziw się tylko i nie zniechęcaj jeśli zapytasz o coś wałkowanego i jasno wyjaśnionego wcześniej, a my odeślemy Cię do tamtej dyskusji czy wpisu, bo czasem nie ma sensu powtarzanie czegoś, co kilka stron wcześniej ktoś już szeroko opisał ;) Mam tu na myśli właśnie listy zakupów, czy zawartość torby do szpitala. Różne szpitale mają różne wymagania, więc piszemy czasem czego chcą u nas, natomiast dla kogoś, kto szuka takiej informacji łatwiej po prostu odnaleźć takie posty, a nie pytać kolejny raz.

Grupa zamknięta, jak już napisała Dagne, wymaga pewnego stażu na forum :)

Mam nadzieję, że spodoba Ci się tutaj. Zauważyłam, że większość dziewczyn zostaje z nami. Są takie, które wchodzą tu tylko "po coś", ale to raczej rzadkość.
Ja osobiście mogę powiedzieć, że to miejsce i osoby, które się tutaj logują, nie tylko zajmują mój wolny czas. Przez wspólne rozmowy o tym, co nas czeka, czuję się dużo lepiej przygotowana nie tylko do porodu, ale i do macierzyństwa. Spotykam się tu z tematami, o których nie miałam pojęcia, więc ciągle się czegoś uczę. Dzięki Wam, dziewczyny, to co mnie czeka, wydaje mi się łatwiejsze :)
No właśnie, bo BB to przede wszystkim ludzie. W znakomitej większości logują się tu dziewczyny, które mają w sobie sporo empatii i potrafią poświęcić swoją uwagę również innym, nie tylko sobie. Na różne sposoby pomagamy też sobie i wspieramy się wzajemnie - w naszych smutkach, dołkach i dolegliwościach. Na szczęście mamy również wiele powodów do wspólnej radości, co możesz stwierdzić czytając wątek gratulacyjny dla pierwszej mamusi :)

Tak więc witaj. Jesteś w dobrym miejscu :)

Dorotar, jeśli chcesz poczytać inne nasze wątki, to w tym momencie popatrz na górę strony. Tam pod różowym paskiem masz coś w rodzaju ścieżki dostępu, określającej, w którym jesteś miejscu, czyli kolejno Forum Ciąża, poród, połóg Przyszłe mamy Grudzień 2011 Grudzień 2011
Kliknij tam u góry na przedostatnie "Grudzień 2011", a znajdziesz się w rozpisce wszystkich naszych wątków. Tam już sobie poradzisz :)

Ostatnia edycja:
Do góry