reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam i ja w ten długi weekend.
PRAWIE PODWÓJNA MAMUŚKA witamy dobrze, że do nas dołączlyłaś.
VIOLET jak te Twoje skurcze, byłaś na IP. Mam nadzieję, że jeszcze w dwupaku jesteś.
AŚKO mi jak zaczeło być nie wygodnie od ściany to przegoniłam męża, choć nie był zadowolny ale teraz on śpi od ściany a ja z brzegu i trochę tak pośpi, bo jak dzidzia się urodzi to też nie byłoby mi wygodnie kilka razy wstawać i gramolić się przez niego. Więc wygoń męża do ściany;-).

Ja już po rannej kawce, do łóżeczka od mamy dostałam, ciut dłużej pospałyśmy bo do 7 mała dała. Kilka pobudek w nocy i nad ranem jak mój K wstał i się szykował bo z kolegami na rybki pojechał. Już chyba ostatni raz w tym sezonie. W zimę go na lód nie puszczę bo będę się martwić a poza tym w domku będzie zajęcie.
Mamusia mi ciasto zrobiła z rana dzisiaj bo o 12 rusza na weekend cały do Wawy. Niech jedzie Kochana należy jej się.
Ja dziś też jakoś bez humoru na razie i tak mi ciężko, wydaje mi się, że brzuszek mi się troszkę opuścił ale sama nie jestem pewna, już tylko czekam na jakiekolwiek oznaki zbliżającego porodu, bo psychicznie się wykończę tym myśleniem.

reklama
;-) Tylko na co - "Wyjazd integracyjny" czy "Listy do M."? - co byście polecały kochane?

Ja wczoraj byłam na listy do M. w sumie bardzo spokojny film, co mnie cieszyło, bo Adaś się nie bał.. :) Nie był jakiś super, ale całkiem przyjemnie się oglądało.

Jak wróciłam to już nie było tak super, wcześniej sprzątałam dośc ostro w domu i dopadło mnie złe samopoczucie. Miałam tak silne mdłości że myślałam że bez wymiotów nie zasnę, ale nie jadłam zbyt duzo i jakoś zasnęłam. Skurcze mnie wczoraj męczyły strasznie, nawet fenoterol nie pomagał. W środę wizyta u gina i obawiam się, że nie będzie dobrych wiadomości.

Witam i ja niestety nadal w dwupaku :-( Ale nie bede smecic ;-)

Witam nowa mame i trzymam kciuki za pomysle rozwiazanie ;-)

Ja juz po kawce i sniadaniu, nadal przeziebiona, Zuzia tez i powiem wam, ze juz cierpliwosci do tego mojego wrobla nie mam :-( karmienie jej czasem mija sie z celem i nawet przegladzanie jej nie daje zadnych rezultatow :no:

Zaraz sie pakuje bo na 14 do mamy z mala jade a potem musze ja zawiezc do jej taty wiec tez musze uszykowac torbe z ciuchami dla niej. Pranie do wyjecia i zostala mi ostatnia partia do prania dla malego i juz.

Dagne ja pralam swoj, po praniu wiadomo troche sie mechaca, przynajmniej moj bo nie kupowalam mega drogiego, ale po przeprasowaniu wyglada lepiej, niestety rozni sie od takiego niewyoranego i jest ciut mniej sztywny wedlug mnie :tak:

Witam sie i ja w ten mrozny dzien:happy2:
jeszcze u was nie pisalam ale podczytuje was od czasu do czasu ,mialam obawe dolaczac do forum danego miesiaca wiec mam nadzieje ze mnie przyjmiecie w tych ostatnich miesiacach ;-)
musze odskoczyc od tych wszystkich mysli ktore klebia mi sie w tej mojej lepetynce i nodpoczac od tych problemow ktore maja laski na cpp i na wiesciach
a wiec moze troche sie przedstawie
mam na imie Kaska jestem mama aniolka Wiktorka i brzuszkowa slodka i ruchliwa Agadki
mala rozwija sie prawidlowo rosnie jak na drozdzach w 31tc wazyla 1932g i mierzyla prawie 47cm
termin mamy pomiedzy 28.12.11 a 04.01.12 ale sadze ze urodze jeszcze w tym roku
ale moge sie jeszcze zdziwic jak mala zrobi psikusa i wyskoczy zaraz na poczatku roku:-p
postaram sie was troche nadrobic i dolaczyc do dyskusji
zycze milego dzionka i przesylam buziolki dla was i waszych skarbow:-) niunia cb.jpga oto moja Agulka kochana

Ostatnia edycja:
Witam

Oj ja dzisiaj sobie pospałam jak nigdy do 10. M wrócił z pracy o 7 i pewnie będzie spał cały dzień, a ja padnę z nudów.
Mam ochotę na sałatkę, tylko jakoś nie mam natchnienia, żeby ją zrobić........

prawie_podwójna_mamusia witam witam i trzymam kciuki :-)

Myślałam, że spakuję dzisiaj torbę do szpitala, ale brakuje mi jeszcze majtek poporodowych i przyborów higienicznych, więc poczekam do jutra jak już wszystko zakupie.

Widziałam wczoraj, że na następny tydzień zapowiadają już opady śniegu, także zima idzie do nas wielkimi krokami :-)

Hej babeczki!

witam nowe dziewczynki -
prawie_podwójna_mamusiu , kasia2011...dziewczyny Wasze historie sa bardzo poruszające, szczerze trzymam za Was kciuki i za wasze brzuszkowe maleństwa. Dobrze że do nas dołączyłyście, mam nadzieje, ze będzie Wam tutaj dobrze :)

Asko ja również przegoniłam męża pod ścianę, bo w nocy ja wstaje do Błażeja, a z brzuchem ten obowiązek jest jeszcze trudniejszy do zrealizowania, więc uważam, że dorotar110 ma rację , przegoń swojego M. pod ścianę i nie ma gadania..hehe ;-)

Wczoraj na ktg pani doktor powiedziała mi, żebym nie wybierała się w długie podróże, najwyżej spacerki, ale żeby nie oddalać się "od torby" (a moja torba jeszcze nie spakowana :szok:) Na SR położona mówiła, że jak odejdą wody to przy pierwszej ciąży mamy jeszcze jakieś 6 godzin i moja mama się śmieje, że w razie czego to w 6 godzin zdążę się spakować. ;) Tylko, że nie mam jeszcze wszystkich rzeczy, zostało mi 9 pozycji na liście zakupów, ale między innymi koszule do szpitala i ręcznik dla Emilki - z tym ręcznikiem mam największy problem bo żaden mi się nie podoba, nie w sensie wyglądu tylko w dotyku, chciałabym taki mięciutki i milutki, a przy okazji nie za sto złotych...

Pospałam sobie dziś długo (i co za dziwne uczucie, nie obudziłam się w ogóle w nocy, a rano nie musiałam od razu pędzić siusiu tylko spokojnie wstać :>) ale niedługo muszę wstawać bo dziś "wytęskniona" wizyta teściów i trzeba dom trochę przygotować. Jeśli nie będzie mnie do niedzieli to znaczy, że nie wytrzymałam nerwowo tego weekendu :-D

Hej mamuśki,

Dzis pewnie bedzie troszke pustawo na BB ,bo długi weekend:tak:A ja od rana mam lekkiego dolka zawsze moje dziecie choc raz stuknelo nóżka po kawie...a teraz cisza ...i tak od rana :-(A co najgorsze obawiam sie ze mam Cholestoze brzuch mnie caly swedzi jak cholera razem z pepkiem:szok:wysypki zadnej nie mam tak jest od 3 dni dziewczyny wy tez tak macie?
Czytalam w wczoraj w wujku google ze swedza rece i nogi u mnie na szczescie tak nie jest ale bywa , ze niektóre partie ciala takze swedza:no:W przyszlym tyg mam dopiero badanie na próby watrobowe...no i USG:tak:to mnie pociesza:-)Ide robic serniczka na ciepło, (a co jest najsmiejsze ze sernik jest bez drozdzy i proszku do pieczenia:-D zobaczymy co mi wyjdzie:tak:Moj M dzieki Bogu ma dzis wolne i zaklada dzrzwi frontowe bo od wtorku maja byc śniegi !!!!:szok:

Milego popoludnia

Ostatnia edycja:
Phelania mnie też brzuch swędzi, myślę, że to efekt tego, że skóra się naciąga do granic swoich możliwości i żeby nie wiem czym smarować to będzie swędziało. Nie ma się co martwić na zapas. :)

reklama
Cześć Kochane

Korzystam z tego że wczoraj po masażu i siedzeniu w wannie kregosłup nieco mniej boli i rece nie takie zdretwiale to cos napisać moge bo zwykle to czytam i trzymam za was kciuki

Ja niestety głownie teraz leze albo siedze wyprawa samochodem do szpitala na ktg gdzie jezdze co 3 dni to dla mnie katorga plecy nie wytrzymuja ale pocieszam sie ze to juz niedługo,

No i juz prowadze rozmowy z brzuszkiem zeby moja Oleńka wyszła wczesniej i nie czekała do 2 grudnia,:-D tak za dwa tygodnie byłoby dobrze na co są szanse bo skurcze są juz duze.

Agapa- nie byłam na położniczym, ale mam zamiar tam podreptać, wiec jak pojde to opisze Wam co i jak tam teraz jest.

Fakt tak jak pisalas Agapa u mnie cesarka 2 grudnia-ale w razie czego bedziecie mialy relacje z tego jak jest w szpitalu z pierwszej r ręki:-D

Do dziewczyn mającyh zamiar rodzic w imidzie-wczoraj rozmawialam z polozna co mam zabrac do torby dla siebie i maluszka-powiedziala mi ogolnie bardzo,ale rozmawialam z dziewczyną z innego forum ktora rodzila w imidzie w czerwcu i na podstawie jej wskazowek spakowalam torby dla siebie i maluszka-napisze wam co mam w torbach na wątku robimy zakupy dla maluszka coby nie zasmiecac ogolnego-moze wam to jakos pomoze,

witam nowe mamusie- piszcie duzo kochane:-)

Pyszczek, Inka-trzymam za was kciuki, biedne wiem ze wam sie nudzi w tym szpitalu

Papayko, Maxwell-tez bym poszła do kina,ale moj kregosłup padł wiec zycze Wam milego oglądania:-)

buziaki

Do góry