reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

To będziesz miała odwiedzinki :tak: Miło tak ;-) Zawsze u nas zimy były łagodniejsze, teraz śniegu dużo dużo:no:. Dzieci się cieszą, mama nie. Są osłuchanie w niemieckim, szybko łapią i to mnie cieszy. :tak:dzieciaki faktycznie miały nieciekawą sytuację skoro nic nie rozumiały. :confused: Dobrze, że Kaya ma tylko katarek i nic poza tym, bo pogoda sprzyja grypie. :-(

Malina ma całą rozwaloną bródkę, Witoldzio ją popchnął na łóżeczko i kuku nie wielkie, ale wiadro łez wylane, no cóż, delikatność księżniczki nie zna granic.

reklama
Hej dziewczynki.
Jakoś tak mi weny brak. Po za tym wpakowałam się w uszycie strojów ( muszkietera i kowbojki) dla moich siostrzeńców na Mikołaja. I wszystko byłoby super gdyby nie fakt że siostra mi jeszcze materiałów nie dowiozła. Ale się wkurzyłam. Miały być wczoraj ale ich zasypało i nie mieli jak pojechać. A dziś się nie wyrobiła siostra i rzeczy przywiezi mi jutro wieczorem. Miło... I teraz będę miała cztery wieczory na uszycie tych strojów bo przecież w dzień nie będę szyła jak moje dzieci patrzą. Ach... pożaliłam się troszkę.
Viki dobrze że sprawa zażegnana z tym całym bałaganem i gratuluję 6 :)

I nie wiem co jeszcze komu... Zapomniałam:/

Weroniczka, to masz roboty dużo.

picture305165.jpg
kuku Maliny:-(

Ostatnia edycja:
morelowa - hehe no to się córcia urządziła;-)

pryzy - pierogi mowisz...kurde tez bym juz zjadła taki barszcz z uszkami...mniam..

wiecie..moje dziecko przyniosło dzis z przedszkola nową umiejętność....a mianowicie przedrzeźnianie mamy:sorry:
byl taki niegrzeczny ze musialam na niego pokrzyczeć...i myślałam ze padne jak ja do niego mowie: nie podoba mi sie twoje zachowanie - a on to samo do mnie, ja - paweł nie przeginaj -on to samo...i tak chyba z 10 zdani po mnie powtórzył...

hmmm dzieciaki...:-p

a poza tym to ostatnio opowwiada ze w przedszkolu bylo dobrze ale niedobrze:happy2: a jak pytam go dlaczego niedobrze to zawsze mowi ze niedobrze bo kupe mu sie chciało... a on w przedszkolu w wc nie zrobi bo...pani na niego patrzy:-)

oo morelowaa biedne dziecooo
pryzybela masz racje ta sylwia to skneraaa
u mnie nadal nie ma sniegu :-(
za to zjedlismy pyszny obiad
aa wczoraj mielismy wielki ubaw z pisaniem misiowego pamietnika. bo Gaia dostala z przedszkola misia z pamietnikiem i trzeba bylo napisac co robil u nas w weekend. wczoraj sobie przypomnielismy o tym o 23 wiec staralismy sie ubarwic jego pobyt hehe cale szczescie wczesniej wydrukowalam zdjecia to 3/4 strony bylo zajete zdjeciem.
viki ty to masz rozkmine kochana z tym myciem hehe chyba tez zaczne sie myc hehe
alex co ty taka jakas dziwna ostatnio?? nic a nic nie rozrabiasz!

Morelowa :-) od razu inaczej jak tak o sobie skrobnęłaś parę słów ;-) Malina jaką ma minę na zdjęciu :-D średnio zadowolona ;-)

Weronika to Ci dała siostra robotę... a w jakim wieku ma dzieciaki? :-) i powtórzę że zazdroszczę talentu do szycia :-)

Pryzy no właśnie chcę iść na swoje :tak: Już pierwszy krok zrobiłam ;-)

Viki żeby podnająć takie stanowisko to : muszę założyć działalność, płacić zus, wynajem (w tym przypadku pewnie koło 1000zł) i dożucić 1/3 do wszystkich sprzętów bo nie ma żadnego wyposażenia :szok::no: więc jak były byśmy 3 fryzjerki to zrzuta... :eek: a jak bym chciała odejść to co? Zabiorę fotel od myjki??? :-D:-D:-D
Poza tym to około godziny w jedną stronę. Nawet jak bym na 8 zaprowadziła Julę o 9 była bym w pracy, koło 14-15 musiałabym się zrywać po małą? Ile w tym czasie zarobię? W ogóle się nie kalkuluje... :no:

A jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to wynajmę lokal taniej, będę pisała wniosek o dotację na otwarcie działalności (max to teraz 19 100zł) więc cały sprzęt kupię i potem mi on zostaje, do pracy będę miała kilka kroków od domu, wyskoczę sobie po Julę w między czasie i zawsze mogę ją wziąć do pracy ;-) Zwłaszcza że planuję otworzyć coś pod kątem najmłodszych klientów ;-):-) Strasznie jestem napalona i nie planuję z tego rezygnować ;-):tak:

Stefcia :-);-):-)

No i jestem po wizycie u sadystki Pani przemiła, jednego zęba mam już zaplombowanego ale przy nim wiele nie było ;-) a drugi zatruty i kuźwa tli jak głupi... :eek: ale już łyknęłam Ibuprom... :eek:

paula no tak 19 000 dotacji, a wiesz tez sie ostatnjuo orientowałam i tutaj w aleksandrowie lodzkim powiedziano mi ze w momencie zlozenia wniosku musisz miec podpisana umowe przedwstępną na lokal....u was tez taki warunek?no ale zrozumialam ze ty juz masz lokal na oku tak czy moze nawet juz cos działałas w tym kierunku?

ja tez mysle nad czyms...tylko brak mi pomysłu bo chciałabym by to był strzał w 10:-D a jak wiecie ciezko z tym w obecnych czasach i naszym kraju, poza tym dostając ta dotacje z uni musi byc warunek by nie trzeba bylo zwracac tej kasy, a mianowicie firma musi dzialac co najmniej rok....wiec myśle i myśle i wymyslec nie moge...

stefa, no, myj sie myj...bo wiesz....czasem nie wiadomo kiedy i gdzie...hehehehe

Viki, braciszek ją urządził, zrobił się nieznośny ! Bije, piszczy, ciągnie Malinę za włosy, popycha..
Pawełek, niezły cwaniak ;D Ale to nieźle potrafi wkurzyć.:p Z kupką też nieźle, zabierze do domku :p

Stefanka, no niestety..

Paulka, no średnio, średnio zadowolona ;p Ale cóz zrobić. Miło, że mogę sięwkupić do grona cudownych i przemiłych mam :) No i powodzenia z działalnością ! trzymam mocniutko kciuki :)

Morelowa- mala na zachwycona nie wyglada....;-)
Stefanka- i jakie przygody misia opisalas? Mam nadzieje, ze nie jakies zberezne...?:-D;-)
Weroniczka- wyrobisz sie, Ty zdolna i super zorganizowana jestes....:tak:

reklama
cześć i czołem witam się wieczorem...:-p

ciężki wieczór...młode marudzą...
tzn.Kuba marudził bo już śpi...
a młoda coś śpi i się budzi na przemian.....

Viki-mówiłam że zdolna z Ciebie bestyja!!! no proszę 6 :tak:;-)-dobrze że juz masz uprzątnięty ten bałagan.
Morelowa-fajne fotki.biedna Malina.
Pryzy-nie kuś nie kuś tymi pierogami....:-)
Paula-no i po bólu...a na jak długo Cię zatruła???

edit-
Weroniczka-bo zapomniałam dasz radę-a ubranka będą na pewno super!!!
Alex-hej... ;)

Do góry