reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

czesc Kobietki :) Jak wasze samopoczucie?
U mnie leje od rana a na dodatek jest strasznie niewyspana:confused: i czuje sie fatalnie.
Wczoraj odchodzila od Nas z pracy jedna kolezanka i siedzielismy w pubie do polnocy a dzis niestety na 8:00.

Dota gratuluje synka!!! To jakie imie wybraliscie?
Weroniczka zazdroszcze wakacji :tak: Tez bym chciala wylozyc zwloki na piaseczku.

reklama
belka tylko że jeszcze muszę trzy tygodnie poczekać na to leniuchowanie. A wcześniej mam jeszcze ślub kuzynki na który wcale mi się nie chce iść.

witam wszystkie grudniówki ;)
ja co prawda mam termin na 30 listopad ale po ostatnim usg wyszedł na drugi grudzień :) co do tych tygodni to uważam że są dwa sposoby liczenia :
1) wg terminu ostatniej miesiączki wtedy ciąża trwa 40 tygodni czyli 10 miesięcy - wtedy rzeczywiście 17 tydzień jest pierwszym tygodniem 5-go miesiąca.
tej opcji trzymam\ją się tez lekarze.
2) wg daty poczęcia - jest mniej dokładny i jak dla mnie bardziej skomplikowany- wtedy ciąża trwa 38 tygodni czyli 9 miesięcy i 2 tygodnie.
Pozdrawiam :)

Weronika to dobrze, że u lekarza wszystko ok:tak:, to najwazniejsze;-)

Pytasz Belka o imię, już tam kiedyś pisałam, synek bedzie miał imie po moim mężu-
będzie KRZYŚ (junior) :-):-):-)

u mnie samopoczucie ok, już chyba moge powiedzieć, że minęły mi wszystkie dolegliwości...chociaz nie zapeszam:-D

papa

Viki zapomniałam Ty pewnie dzisiaj się relaksujesz i przygotowujesz na przyjazd męża, takie chwile bywają niezapomniane, razem po rozłące:-):-)

ja tak sobie myślę że nawet troszkę zazdroszczę Viki tej radości i chęci bycia najpiękniejszą dla tego jedynego. Kurcze to jest fantastyczne uczucie tak się bardzo cieszyć. Bo u mnie to już rutyna sie wkrada i lenistwo jeśli chodzi o bycie kobiecą:-(

weronika - hehe;-) on to wogole bedzie w szoku bo jak wyjezdzal to mialam malusi brzuszek, nastroj do bani, wciaz chcialo mi sie spac, o seksie to nawet nie chcialo mi sie myslec....
no a teraz sie zdziwi hahaha

dota, to fakt,,,powoli sie nastrajam, a jego powroty sa zawsze niezapomniane, zreszta biorąc pod uwage specyfike jego pracy, tak na serio nie mamy czasu na nude, monotonie itp...zawsze chcemy sie sobą nacieszyc, spedzac kazda chwile razem...a te jego 9 tygodni w domu tak szybko mija.... a pozniej jak jest juz na statku to 8 tygodni ciagnie sie jak cholera...

reklama
Dota, ale ze mnie pierdoła ;) Oczywiście gratuluję Syneczka Krzysia :-)
No to mamy już dwóch facecików tutaj ;)
A ja się zastanawiam właśnie czy iść na usg 4D przed usg połówkowym u mojego gina, dostałam właśnie zastrzyk gotówki i aż mnie nosi :-p

Do góry