reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Sylwia, a health visitor nie sprawdzała u Was bioderek? U nas przy każdej wizycie sprawdza, a jeśli coś by było nie tak to wtedy wysyła do szpitala na usg. Na szczęście o bioderka nie musimy się martwić, bo wszystko jest ok, chociaż na początku się bałam, bo Oliś miał strasznie krzywe nóżki, no ale wynikało to z tego, że chudziutki był jak się urodził ;-)

Kasiu tylko raz mieliśmy sprawdzane jak Marcel miał 8 tygodni:crazy: Oni tutaj mają inne podejście i ja nie twierdzę że złe, ale wiesz jka to matka zawsze będzie się martwiła czy wszystko ok jest:tak:

A ja właśnie dostałam pierwszą @ I ku mojemu zadowoleniu zero bóli. Mam nadzieje że tak zostanie :tak: bo przed ciążą to sie zwijałam :baffled:

Madzia, Jutrzenka i Paula nie uwierzycie ale ja czekam na @ z niecierpliwością, bo może wtedy wróci mi płodnośc:-p bo narazie nici:-(

Sylwia :tak::-D, czasami tak jest ze jakbym go nie miala bo sie soba zajmuje, np teraz piszczy do zabawek w lozeczku :laugh2::laugh2:, ale czasem przypomina o sobie.

Pozazdrościc, pozazdrościc:tak:;-)

Grzechotka nie wiem co Ci poradzic poza tym co dziewczyny juz napisały. Ale strasznie Ci współczuję, trzymaj sie kochana;-)

Dota ja wczoraj też zamówiłam parasolke, teraz tylko czekac aż przyjdzie

Weroniczka fajnie że się wreszcie wyspałaś, ja też bym chciała:-p:crazy:

A u nas dzisiaj LATO!!!!!!!!! Hurrrrra!!!!:-D:-D:-D:-D:-D Tatuś zaraz wróci z pracy to od razu wybywamy na spacerek. Uwielbiam jak po zimie przychodzi taka piękna pogoda:tak: aż się życ chce:-):-);-)

Buziaki Kobietki :kiss::kiss: Miłego dnia:-D

reklama
Wiktorek właśnie łapie haj przy cycusiu :-)
Na zewnątrz się wypogadza.
Mam ochotę na błogie lenistwo :wink:
Viki współczuje choróbska :baffled:

No u nas też wreszcie przestało lać :crazy: więc zaraz jakiś spacer trzeba zaliczyć, kurcze jeden z ostatnich :-( ... jutro już mam iść na badania okresowe, a w poniedziałek do pracy ... brrrr:angry::angry::angry:

A Wiktor coś ostatnio nie daje się dokarmiać w nocy ... je po kąpieli ok. 20 tak mniej więcej 160-180 ml kaszki jabłkowej i zwykle jadł jeszcze ok. północy ok.80ml, a teraz od dwóch dni mi się wybudza i wrzeszczy na mnie, ze go karmię :baffled: ... i przez to zaczął się budzić ok. 4 nad ranem ... ale na szczęście daje się smoczkiem oszukać ... póki co ...:crazy:

Jutrzenka no niestety nadal laptop nie kupiony:-( ... ale mam czas na znalezienie fajnego do końca tygodnia bo już w następną trasę Ł chce go sobie wziąść :baffled:

Paula współczuję bólu ... ja też wyczekuję @ i mam nadzieję, że będzie lżejsza od poprzednich bo teraz jestem pierwszy miesiąc po tabletkach;-)

Sylwia jak ja nienawidzę prasować męskich koszul!!!! Na szczęście robię to rzadko, bo jak u Magdalenki Ł nie lubi i nie musi nosić do pracy:happy:

Grzechotka naprawdę wyobrażam sobie co musisz przeżywać ... może póki co podaj jakiś czopek, a w czwartek skonsultuj się w tej sprawie z lekarzem:tak: I trzymaj się:-)

Viki przepędź tą grypę gdzie pieprz rośnie;-);-);-)

Weroniczka no niesamowite! Ludzie to w ogóle nie maja rozumu, jak tak można zrobić:szok:. Masakra jakaś!!!

A mój maluszek wstał dziś przed 9, potem uciął sobie 30 minutową drzemkę i teraz znowu śpi:szok: ... dziwne:baffled:

Miłego dnia Dziewczynki:)

A Wiktor coś ostatnio nie daje się dokarmiać w nocy ... je po kąpieli ok. 20 tak mniej więcej 160-180 ml kaszki jabłkowej i zwykle jadł jeszcze ok. północy ok.80ml, a teraz od dwóch dni mi się wybudza i wrzeszczy na mnie, ze go karmię :baffled: ... i przez to zaczął się budzić ok. 4 nad ranem ... ale na szczęście daje się smoczkiem oszukać ... póki co ...:crazy:

A może już nie potrzebuje tego karmienia?

A najgorsze z tym moim szefem jest to, że to jest przyjaciel mojego wujka. Gdyby tak nie było już dawno skierowałabym sprawę do odpowiednich instytucji bo tak naprawdę wg prawa pracy on ma obowiązek wypłacić mi z własnej kieszeni odszkodowanie za tak długie pozbawienie mnie piniędzy na życie:crazy::crazy::crazy::crazy: Normalnie:sad::sad:

witam dziewczynki!
u nas UPALNIE! ale ja dziś zostałam w domu bo mam dużo zaległego prania, prasowania i sprzątania... :crazy: skorzystaliśmy dziś z pomocy babuni, która z nieukrywaną radością zabrała Adasia na spacer :-)

Weroniczka współczuję. Chamstwo straszne. Szef jakiś dureń.
Viki - kuruj się kochana! I trzymam kciuki aby Pawełkowi polepszyło się z tymi kupkami. Szkoda aby bidulek tak się męczył.
Grzechotka - spróbuj tego Vibrucolu o jakim pisała Magdalenka. Mam naszieje, że Kubuśkowi pomoże. Trzymaj się dzielnie!
Monia a co do laptopów to w meadia markt jest fajna promocja Mac'ów. Chyba, że szukasz czegoś klasycznego, to polecić mogę taki jak ja mam. Daj znać to wyślę Ci prv info co to za model. Monia to dawaj smoka i nie karm na siłę. Może niedługo zacznie Ci idealnie całe nocki przesypiać.
Kasiula wspaniale czytać takie wieści od Ciebie. A Oliś tak samo dzielny jak jego mamusia. Ściskam Was mocno mocno!
Miłego dnia drogie grudnióweczki ;-)

no byliśmy u lekarzai wiecie co ten małpiszon u lekarza był uśmiechnięty zadowolony witał sie ze wszytkimui chichrał się głośno normalnie jak nie on lekarka tak na mnie patrzy jakbym coś wymysliła ja jej mówię że sama jestem zaskoczona ale przyszłam bo już nie miałam pomusłu co jemu może być

zbadała go i mówei że ona nie widzi żadnych oznak choroby ale dała nam skierowanie do laryngologa ( wizyta w czwartek( bo może uszko go bili może woda się wlała do ucha i go boli

teraz najadł się i śpi zobaczymy jaki będzie jak się obudzi
ciekawe czy da się na spacer wyjść

witam sie i ja
tak pózno bo moja ksiezniczka dała mamie pospac i razem spałysmy do12:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: szok tak sie wyspałam ze znowu mi na tydzien starczy hehe
noc pieknie mineła 1pobutka o 3,40 i 2 juz nad ranem o 7 ,potem godzinke sie pobawiła w łózeczku z tatusiem i poszła spac z mamunia ach grzeczne te moje dziecko twutwu zeby nie zapeszyc
KASIUsuper nastawienie ,tak trzymaj, ciesze sie ze Oliskowi leki pasuja niech wraca do domku ucałuj go od nas
MONIA JUTRZENKA współczuje wam powrotów do pracy nie wiem jak ja bym se poradziła na wszym miejscu
GRZECHOTKA ,MAGDALENKA ja tez uzywam nosidełka dobra rzecz najbardziej sprawdza sie nam na zakupach a spacerki niuska spedza w wóziu [naszczescie ]
EWAsuper ze bioderka ok ,my mamy w czwartek usg i miejmy nadzieje ze bedzie baz pieluchy:tak::tak::tak:
DOTA gratuluje zakupu pochwal sie czekamy na zdjecia a jesli to nie tajemnica to ila kosztowała?
MAGDALENKA ja tez niedawno miałam@ i ku zdziwieniu nie bolało az tak prawie nic z porównaniem co było przed ciaza to pryszcz [musiałam brac zastrzyki bo umierałam] PAULAwspółczuje bólu
WERONICZKA ten twój szef to naprawde kretyn co on sobie wyobraza ,tak zostawic was bez srodków do zycia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
SYLWIA hehe zaraziłas sie prasowaniem :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
u nas słońce swieci ale jast tez wiatr no ale pójdziemy na spacer
DZIEWCZYNY CZY PO PODANIU DESERKU JAGODA ,MALINA JABŁKO MIAŁY WASZE MALUSZKI Z KUPA BO MOJA COS POPŁAKUJE I NIE WIEM CZY TO OD TEGO CZY OD NIEDZIELNEGO PIWKA
miłego dzionka kochane

reklama
A ja po spacerku. Wróciliśmy w ostatniej chwili bo tylko weszliśmy do mieszkania to lunęło i to naprawdę mocno:tak::tak::tak:
Okazało się że jednak można kupić sam uchwyt do parasolki tylko, że Weroniczka bez pomyślunku zupełnie nie pomyślała, że będzie potrzebna parasolka aby sprawdzić czy pasuje:sorry2::sorry2::sorry2: Tak więc jutro jeszcze raz muszę podejść do sklepu:dry::dry::dry: Ale przynajmniej zakupiłam butki Tadeuszkowi i pochwalę się jak odnajdę aparat bo mój mąż gdzieś go schował:crazy::rofl2::crazy:

Elcia twoje dziecię może boleć brzuszek po tym deserku bo jagody podaje się na biegunkę więc maleństwo poprostu może mieć zatwardzenie:blink:

Do góry