reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

a u nas dzis jest caly czas napad zlosci, chyba u nas zaczynaja sie tak na prawde zabki, ja juz nie mam sily dzis, co by mu nie dac to wiecznie niezadowolony, niech te zeby juz wyjda, najlepiej wszystkie od razu

na dodatek pogoda dzis do d..... i wogole nie bylo spacerku, bo balam sie ze nas zmoczy a tu jak na zlosc nie pada tylko caly czas ciemno jest

paula super ze Julcia tak przeszla szczepienie :)))))

viki udanej podrozy zyczymy :))))))

nas na szczescie na razie wszelkie choroby omijaja, nawet jak ja bylam chora zaraz po przyjezdzie do Polski to Zaki dzieki bogu sie obronil (my mamy cos takiego co sie nazywa TACHOPIRINA) ja jak tylko poszlam na pierwsza wizyte do pediatry we wloszech i powiedzialam ze wybieramy sie do polski to ona mi od razu to dala (to jest jakas tam dawka paracetamolu) i kazala mi dawac zapobiegawczo i dzieki temu Zaki jak na razie tylko zelazo musial brac, ale zadnych antybiotykow

grzechotka gratulujemy zabkow, teraz my mamy terror w domu prawdopodobnie z tym samym zwiazany

elcia to zaki odpowiada Olivce
jsjoaieruijdssdsassssssssssskowwwwwwwwwlsssllllllllllaooooooooooasdaoaonxnx :-):-):-)

reklama
Elcia - starcza mleczka ;-)
Cycuchy zaprogramowane są tak, że 'dają' mi znak, że powinno być karmienie ;-)
(Ale to pewnie wiesz).
Adaś pije o wyznaczonych godzinach, więc u nas nie ma z mlekiem jak na razie problemów.

Jutrzenko ;-)

Witajcie Dziewczynki!

My dziś mieliśmy zakręcony dzień, najpierw od rana telefony sie urywały, a potem znów z trasy zahaczył o Kraków ... TATA!!! I musieliśmy po niego kawałek podjechać, a potem odwieźć ... ale najważniejsze że spędziliśmy znów czas razem :happy: bo niestety za niecałe dwa tygodnie wracam do pracy i wtedy będzie już całkiem ciężko z czasem :crazy:.
W każdym razie dzień udany ... a Wiktor to tak się ostatnio rozgadał, że pękamy z niego ze śmiechu:-D.

Kasia odnośnie ulgi na dziecko to nie wiem jak to wygląda jak jesteś zagranicą ... A TY SIę NAM NIE ZAłAMUJ DZIEWCZYNO!!!! Wszystkie jesteśmy z Wami i trzymamy za Was kciuki!!! Musi być dobrze!!!:-)

Weroniczka sto latek dla Tadeuszka na 4 miesiączki:-):-):-):-)
I zdrówka dla chłopaków życzymy:-)

Jutrzenka wiem że się powtarzam ale Kubuś to złote dziecko:-). A próbowaliśmy dziś zupkę Gerbera Krem marchewkowy z jarzynkami i ... o dziwo nawet dość smakowało ... o wiele bardziej niż Jarzynowa Bobovity:-)

Magdalenka nie pomogę Ci niestety bo do lekarza prawie wcale nie chodzę ... odpukać:rofl2:.
A te osy z balkonu to przepędzaj szybko gdzie pieprz rośnie!!!:tak:

Anetka podziwiam Cię skąd masz na wszystko siły ... nawet na pracę w ogródku:-)

Paula gratulacje dla dzielnej Juleczki:-):-)

Viki szerokiej drogi i miłego długiego weekendu:-)

Ewedja to chyba Twój Zaki jako pierwszy z Grudniaczków mięska posmakował:-)

Elcia fajnie że tak się wyspałaś, i gratulacje dla kolejnej piszącej dzidzi:-)

Grzechotka gratuluję ząbków:-). A nocą u mamy się nie martw, na pewno sobie doskonale razem poradzą ... spokojna głowa;-)

No to tyle na razie ... idziemy sie kąpać ...

Marcel fika sobie na kocyku więc mamusia wykorzystała chwilke na nadrobienie zaleglości:-) korzystając ze sposobu Moni czyli notatek:tak:;-):-p

Paula gratuluję dzielnej córeczki. Tak to z nami jest, że przeżywamy to strasznie a dzieci nas zaskakują i bardzo dzielnie znoszą uklucie. Zupełnie jakby wiedziały że szczepienie jest im potrzebne

Jutrzenka Twój Kubuś to mógłby jakiś program w TV prowadzic pt."idealny niemowlak" albo coś w tym stylu. Wiesz coś na zasadzie "perfrkcyja pani domu". Ja nie wiem jak ona to robi:no::szok:

Ewedja tak to zwykle jest. Siedzisz przy kompie gotowa na konwersację a tu cisza. A jak tylko odejdziesz to wszystkie się zchodzą. Ja mam tak ciągle;-):-)

Weroniczka u nas chyba też się zaczyna jakiś wirus, bo strasznie mnie gardło boli. Mam nadzieje że nie przerodzi się to w nic gorszego bo nie chce mi się męczyc, no i żebym Marcela nie zaraziła

Kasia jesteś Matką i to normalne że sie denerwujesz, byłabyś bez serca jakbyś się tym nie przejmowała. Jednak wiedz że my baaaardzo mocno trzymamy kciuki za zdrówko Oliśka. Trzeba myślec pozytywnie i nie poddawac się:-):tak:

Elcia ja nie ściągam pokarmu w nocy. Kilka razy miałam wyciek:-) ale i tak jestem zbyt leniwa żeby odciądnąc sobie trochę

Grzechotka gratuluję ząbków. Też bym już chciała zobaczyc taką roześmianą buźkę Marcelka z ząbkami. Kubuś na pewno wygląda z nimi słodko:-)

Magda_lenka plusem tutejszej służby zdrowia jest to że oni dają antybiotyk już w ostateczności.

Anetka ja wziełam kilka lekcji nauki jazdy u męża. Za każdym razem wracałam do domu z płaczem:-):tak: teraz zrobiliśmy sobie przerwę, ale trzeba bbędzie niedługo znowu zacząc

Viki to szczesliwej podrozy Ci zycze. Rozerwiesz sie troche to Ci dobrze zrobi:tak:

Stefanka wczoraj ja poszlam spac szybciutko. Musialam odespacv ten ciezki weekend

No:tak: udalo mi se nadrobic. tymczasem spadam mojego malego mezczyzne przygotowac do kaopieli i lulku.

Dziewczynki jeszcze raz dziękuję w imieniu Tadeuszka za życzenia:tak::tak::tak::tak: U nas chyba wirus prawie pokonany bo chłopaki już nie mają chrypki a i katarek prawie zniknął. Zobaczymy czy Stasia w nocy znów gardło nie rozboli. Mam jednak nadzieję ,że szybka moja reakcja na ich wirusy zadziałała:tak::tak::tak:

Jutrzenka Twój synus to faktycznie ideał:tak::tak::tak:Ale zazwyczaj jak pierwsze jest takie grzeczne to drugi nadrabia za niego;-);-);-);-);-);-);-) więc się strzeż kochana;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)
Dobra Tadeuszek już lula to teraz zmykam kłaść spać Stasia. A właściwie to poprostu wychodzę mu z pokoju i puszczam bajkę z kasety bo przeciez ta zołza;-);-);-) mnie wyprosi z pokoju:tak::tak::tak::tak:

Jutrzenka Twój Kubuś to mógłby jakiś program w TV prowadzic pt."idealny niemowlak" albo coś w tym stylu. Wiesz coś na zasadzie "perfrkcyja pani domu". Ja nie wiem jak ona to robi:no::szok:

Sylwia dobre :tak::tak::-D:-D. Zycze zdrowka

Ewa ;-).

Elcia Kubus dziekuje za wiadomosc i kaze przekazac ze sie z tym zgadza i pozdrawia ;-):laugh2::laugh2:.

Ewedja trzymaj sie dzielnie, przetrwasz. :tak:

Monia fajnie ze pobyliscie razem. Ja wracam 28 albo 29 maja do pracy.

Weroniczka duzo zdrowka dla chlopakow.

Dobra kochane ja zmykam i zapewne już dziś się tu nie pojawię, żeby jutro Stefanka nie zawiodła sie i jako pierwszy przeczytała mój post napisany o 6 rano;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)

Miłej nocki i do jutra.

hej już jestem ponownie
mały wykąpany najedzony i śpi juz
Sylwia ząbki wyszły ale jeszcze nie wystają mocna ponad dziąsła jeszcze trwa to zanim urosną w górę:-D

Elcia ja niestety nie miałam takiego szczęścia żeby mieć bardzo dużo pokarmu więc dni były ciężkie dla nas bardzo często musiałam Kubę dostawiać żeby pobudzać laktację no i niestety musieliśmy sie juz całkiemn na butelkę przeżucić czasem sobie jeszcze z cyca pociągnie jak się tam cos uzbiera ale to może raz dziennie
jak masz problem z ilościa pokarmu to na mnie bardzo działal jeden sposób piwko odgazowane podgrzane tak około 100 ml naprawdę dziecko nie odczuje takiej ilości a laktacja powinna sie zwiększyć

reklama
Do góry