reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Och, Marcel nareszcie usnal!!!:-):-):-):-)
Trwalo to dwie godziny:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Juz powoli zaczynam sie wkurzac, czas chyba wprowadzic jakies metody wychowawcze bo niewyrobie. A juz bylo tak fajnie, maly zasypial tak szybciutko a teraz jest masakra. Mysle sobie ze on chyba sobie nas probuje, czy ulegniemy czy nie. Musze byc twarda:))

Jutro na szczepienie biedaczek musi isc:(((( Pozniej chyba mamuska wybierze sie na jakies zakupki:) Jakas kurtke na wiosne trzeba sobie strzelic:))

Dziękuję wszystkim za troskę, to nawet miło jak się wie, że Ciotki z forum trzymają kciuki - powtarzam Jaśkowi teraz za każdym jedzeniem, że Ciotki kazały zjeść mleczko...:-D i chyba podziałało - jest lepiej niż wczoraj, jeszcze pewnie się obudzi na jedno karmienie, ale zjadał.

Ataata - dzięki za wiadomości i pomysły (a tak w ogóle to ile Ty masz rąk - tu trzymasz Darię, tu ją karmisz, tu podmieniasz smoczka na butelkę i jeszcze grzechotką potrząsasz:laugh2:)

i Monia - Ja jak już nic nie daje się z Jaśkiem zrobić (żeby jadł) to kładę go do łóżeczka, albo na przewijak na poduszce i tak karmię - czasem nawet zje całkiem sporo, ale czasem nic. U lekarza byłam, nic nie powiedzieli co mu może być, tyle że to minie i jak mało je to dawać wodę tak jak pisałyście. Dostaliśmy receptę na następne 2 puszki mleka sojowego i za tydzień kontrola...

Stefanka - wylecz się biedactwo jak najszybciej, bo siły musisz mieć...

Sylwia - na uczulenia od kosmetyków lekarz w Polsce kazał używac tylko oliwę z oliwek (ale mnie ten zapach kompletnie nie odpowiadał...:dry:) ale w końcu zaczęłam używać właśnie oilatum do kąpieli i krem oilatum do nawilżania. Ale teraz skończył mi się ten płyn i znalazłam super rozwiązanie (w Bootsie mi powiedzieli że tak można) - oni mają taki krem Aqueous cream - w nim też jest dużo parafiny (jak w oilatum). Można go używac zwyczajnie jako krem do suchej skóry, albo zamiast mydła.
Ja robię tak że smaruję przed kąpielą Jaśka tym kremem przy okazji masuję go i potem kąpię nie dodając do wody niczego więcej - rewelacja. Aż kupiłam wielką puszkę tego kremu (500g) i używam dla siebie przed prysznicem. Jest naprawdę tani - 2 funty, nie pachnie może zbyt ładnie (ale lepiej niż oliwa kuchenna), ale można go używac dla maluszków (tak mi powiedzieli). A podobny krem można kupić też w lloydsie za podobną cenę.

Dzisiaj do jednego karmienia wsypałam 5 ml kaszki ryżowej - chyba smakowało:happy: A wody absolutnie nie chce pić... krzywi się koszmarnie...:)

a mój Pablo dzis zasnął w łóżeczku bez płaczu:-)lezal sobie przez 25 minut i patrzył w misia..w koncu odpłynął:tak:

co do kurtek wiosennych to powiem wam ze ja wczoraj zjezdzilam 3 supermarkety zeby damianowi kupic cos na wiosne i w koncu w 5 10 15 znalazłam cosik chociaz tez nie do konca mi sie to podaba no ale nie bylo wyjscia, mialam juz dosc zakupów a dziecko nie moze przeciez w puchowej kurtce smigac:-p

stefanka no valdi wraca za 3 i pol tygodnia....tak wiec calkiem niezle to leci

a dzis mam nielada dylemat...
damian chodzi na karate i 11 lipca ma 10 dniowy obóz w darłówku nad morzem i on oczywiscie chce jechac a ja dygam bo 1 raz pojechałby bez nikogo z rodziny:baffled:
ale nie w tym rzecz... trener(mlody fantastyczny mezczyzna:-p) zaproponowal mi calkiem fajne wyjscie...a mianowicie wkręci mnie w ten oboz za tą kwote jaką placą dzieci...moglabym jechac z małym i za niego nic nie bede placic..do tego jego zona za miesiąc rodzi i ona z tym malenstwem tez tam jedzie i zaproponowal mi zebym nie jechala wtedy autobusem z calą ekipą tylko z jego zona autem..

no i nkurde nie wiem co robic... z jednej strony boje sie jechac sama tam z malenstwem..no bedzie mial juz 6 miesiecy:rofl2: no ale valdi w tym czasie bedzie na statku...a wrocilabym 21 lipca i tydzien pozniej znow jedziemy wszyscy nad morze na wczasy..

kurde nie wiem czy to nie za duzo dla takiego malucha..
no i siedze i mysle...

kacha gratuluje dzielnego synka
agata a tobie dzielnej coreczki

u nas tez huggisy 3 za male i dokladnie tak jak u agaty za woskie w nogach i za krotkie w stanie. koncze jeszcze pake ale na noc juz daje pampersy 4

Hehe Daszka ja tez mam ten krem:))) i wlasnie mi tez nie odpowiadal zapach:dry::dry:, oliwy z oliwek tez probowalam ale tez uwazam ze smierdzi. Powiem Ci ze mi tez lekarka cos wspominala zeby uzywac ten krem zamiast mydla przy kapieli, ale jak ten oilatum zaczal dzialac to ja juz nie probowalam. Ale chyba tak zrobie bo przeciez mam tego wielka puche, a przeciez nie wyrzuce:)

Viki mi sie wydaje ze powinnas jechac, przeciez zawsze bedziesz mogla wrocic wczesniej jakby Malutki zle to znosil. A moze bedzie mu tam dobrze a ty bedziesz miala fajne wakacje:)

Ja juz zakladam Marcelowi taka ciensza, wieosenna kurtke bo w tej grubej to mialam wrazenie ze jest on jak mumia, wogole ruszac sie nie mogl. A najsmieszniejsze jest to ze rozmiar tej kurteczki ma na 6-9miesiecy. Kupilam ja na ebayu:) w sklepie taka kilka razy drozsza byla a ja ja kupilam za 3funciaki:)

viki pomysl o sobie!! wyslij Damiana oczywiscie jesli sprawdzony organizator a sama odpocznij w domu z Pablo :)
w koncu wakacje sa dla rodzicow!
a tak serio to ja jezdzilam co roku na zimowiska i kolonie i w pierwszym tygodniu zawsze plakalam za domem a jak sie konczylo to plakalam bo nie chcialam wracac :)

Viki pewnie że jedź!!! Taka okazja nie zdarza się często, a małemu morze na pewno nie zaszkodzi...a poza tym wiadomo jak to jest z pogodą u nas więc przynajmniej będziesz miała dwie szanse na uchwycenie tej najpiękniejszej...i będziesz miała oko na Damianka!!!;-) Fajnie Ci:-)

Sylwia
fajna okazja Ci się trafiła!! A ja ile się naszukałam kurteczki wiosennej dla małego...że aż w końcu zrezygnowałam i dobrze!! Wiktor chodzi w takim cieplejszym polarku i wcale nie marznie a w razie czego można kocykiem nakryć:-)

Jeśli chodzi o jedzenie i spanie to...normalnie dziś mój syn totalnie mnie zaskoczył...po kąpieli bez problemów zjadł na śpiąco 100ml i padł!!!:szok::szok::szok: Odłożyłam go pierwszy raz do łóżeczka bez usypiania!!!
Ale to by było zbyt piękne oczywiście....:-(...za godzinę sie obudził i zjadł następne 100 ml mleczka i znów padł...i nadal śpi:szok::szok::szok:...oby do rana!!!:crazy:

Viki chyba Ty dajesz malemu mleko z kaszka z jablkami. Jakie proporcje robisz i jaki nr smoczka i jakie butelki??. Ja dzis kupilam 260 ml Aventu ze smoczkiem nr 2 le nie wiem czy nie za maly do kaszki. Pomocy :-D:-D

jutrzenka ja mam 2 aventa do mleka ( jest geste ) kup sobie smoczki aventa ktore sie przekreca i mozesz zrobic z niego I II III fajne do takiego experymentowania. mi sie wydaje ze jesli ta kasza bardzo gesta to 2 za male.

reklama
Viki -jedź nad to morze - może będziesz spokojniejsza o Damiana... a z Valdim nie masz jak pogadać? Jak nie jesteś pewna to odłóż podjęcie decyzji po jego powrocie...

Sylwia -możesz najpierw wypróbować ten krem na sobie - nie pożałujesz:-)

Dobranocki wszystkim

Do góry