reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

asmodis u mojego szkraba stwierdzo skaze białkowa tak "na oko" bo miał taką wysypke , gdzie niegdzie plami czerwone i szorstka skure. Nic pozatym , ja nie jestem pewna co do tej skazy owszem skórka jest szorstka i czasem coś na niej wyskakuje ale tylko czasem a obecnie karmie małego bebilon pepti i skóra jest lepsza niż na nutramigenie który jest typowym mlekiem na skaze białkową wiec juz sama nie wiem o co chodzi.

reklama
asmodis u mojego szkraba stwierdzo skaze białkowa tak "na oko" bo miał taką wysypke , gdzie niegdzie plami czerwone i szorstka skure. Nic pozatym , ja nie jestem pewna co do tej skazy owszem skórka jest szorstka i czasem coś na niej wyskakuje ale tylko czasem a obecnie karmie małego bebilon pepti i skóra jest lepsza niż na nutramigenie który jest typowym mlekiem na skaze białkową wiec juz sama nie wiem o co chodzi.

U mnie to samo tylko bez plam i jest na mleku Isomil jak na razie to juz 4 dzien ale skórka jakby sie jej poprawia.

Wiecie zauważyła u starszej córki że nie słysz dobrze od 3 tygodni tak to zauważyłam ale moja mama wie lepiej i powiedziała a raczej mi wmówiła że nic je nie jest a dzis jak leżała na łóżku odwrócona plecami ją wołałam normalnym tone głosu nawet nie odwróciła się i jeszcze parę raz tak to zrobiłam i nic a byłam od niej jakieś 3 m i mąż też mówi że trzeba jechać do lekarza i jak najszybciej zobaczyć co się dzieje z jej słuchem bo to jest niepokojące :-:)-(

Kurka martwi mnie to:-:)-:)szok:

Anetka to jak najszybciej jedźcie z małą do lekarza, bo w takich przypadkach czas napewno odgrywa dużą rolę. To może być skutek uboczny częstego stosowania antybiotyków ( bo z tego co piszesz wywnioskowałam że Twoje dzieci często je łykają) a ponoć one właśnie moga mieć takie skutki u dzici. Mam nadzieję że to nic poważnego. Daj konieczmnie znać co powie Wam lekarz.

Anetka24 mój bratanek też tak mial nie słyszał na jedno ucho okazało się ze jest tam pełno ropy i osre zapaleni e ucha.Teraz jest wszystko ok , także nie martw się na zapas tylko idz do lekarza:tak:

mam pytanie do doświadczonych mam :) co robić jak maluszek nie robi kupki już 2 dzień ??:-( Jak mu pomóc ?

Wiem, że doświadczoną mamą nie jestem...ale Ci odpowiem...tak żebyś się nie denerwowała...Mój maluch robi kupki co 2-3 dni, czasen nawet co 4...lekarka mówiła, że to nic złego i tak czasem jest. Tylko my karmimy sztucznym pokarmem i to przez to...;-)

dzięki dota :tak: A jakie mleczku pije Krzysiu? Aha i kiedy planujesz wprowadzic jakies nowosci typu sok z marchwii? Wogóle to kiedy się wprowadza bo wiem że w teorii jest to 4 miesiac a jak jest w praktyce?;-)

My poczekamy az mały skończy 4 mies. wtedy urozmaicimy mu jadłospis:tak:
Już nie moge się doczekać jak będę mu dawała inne rzeczy niż tylko mleczko.

A karmimy go teraz bebilonem:-)

Cześć mamuśki!
Doticzka mój Wiktorek też robi kupki co 2-3 dni i lekarka mówi, że to normalne przy sztucznym karmieniu, ale kuzynka karmiła piersią i jej maluch robił kupki jeszcze rzadziej, także nie ma reguły.

reklama
A i muszę się pożalić...wczoraj usypialiśmy małego do północy i wreszcie padł z wycieńczenia:szok:
Zwykle zasypia koło 21.00 i już śpi do 3 lub 4 a wczoraj jak zasnął na chwilkę i potem wojna....krzyczał, prężył się i za diabły nie chciał spać...
Tyle dobrze że spal do 6.45 ale tu znów po karmieniu dawał popalić...
Chyba dziś nie jego dzień:-(

Do góry