reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Kacha sorry zapomnialam ze on przeciez tutejszy :)) my tez sie wybieramy po paszport ale za tydzien. narazie jestem na etapie robienia zdjecia paszportowego :))

reklama
Czesc wszystkim mamusiom! Jak czytam ile waza wasze malenstwa to moze powiem ze moj synek urodzil sie 4.300 a teraz konczy 8 tyg i wazy tylko 6.630 i ma 63cm. I to chyba najwieksze malenstwo na forum grudniowek. pozdrowionka Wam

No Barabak faktycznie ;-)
ale mój Adaś goni twego małego, w 6 tygodniu 5650 czyli też sporo ;-)

Ja dziś kochane na chwilkę i nie wiem czy nie ostatni raz przed dłuższa przerwą.
Podjęliśmy decyzję, że przenosimy się do drugiego mieszkanka, mimo, że jeszcze nie jest definitywnie skończone. Mam dość już siedzenia na tym zad... Ściągnęłam do siebie mamę i od rana pakujemy, pakujemy, pakujemy... Ale z maluchem trochę trudno ;-) same wiecie ;-)
W piątek pierwsza przewózka rzeczy... Przenosimy też internet, więc łączność będę miał zerową ;-(

Trzymajcie się! Mam nadzieję, że do piątku uda mi się "wpaść" w odwiedziny :tak:

Jutrzenko bierzesz ibuprom?dlaczego nie paracetamol?to chyba znacznie bezpieczniejsze dla dziecka.Ja nie wiem skad te zastoje sie biora ale mam nadzieje, ze nie beda jednak nas meczyc

Ewcia, no to zeby Wam szybko i sprawnie poszlo!:)

Dziewczyny, to Wasze dzieciaczki w zawrotnym tepie przybieraja na wadze! A moja mala to taki szczypiorek wsrod grudniowych dzieci:) Ale nie podam dokladnie, bo dopiero 16 idziemy na wazenie i szczepionke.

Aneczka mi tez po cesarce pozwolili od czasu do czasu brac ibuprom, choc moze faktycznie byloby lepiej paracetamol...

Viki te ubranka do chrztu sa sliczne! My z takim zakupem wstrzymamy sie do ostatniej chwili, bo chrzcimy 29 marca, a wtedy to mozemy miec juz upaly, albo jeszcze mrozek;)
A poza tym, to mielismy chrzcic w swieta, ale jednoczesnie planujemy wziac slub koscielny i zeby polaczyc te dwie uroczystosci (za jednym zamachem;)) to musielismy wybrac inna date. Ale co tam!
Slub chcemy utrzymac w tajemnicy, zeby zrobic niespodzianke rodzicom, zwlaszcza tesciowej, bo nie mogla byc na naszyn pierwszym slubie. A suknia z welonem sie nie zdradze, bo to ma byc skromna uroczystosc, zreszta glupio bym sie czula w bieli 2,5 roku po slubie cywilnym:-D
Mam nadzieje, ze uda nam sie z Polski niezbedne dokumenty sciagnac i tu bede musiala wtaqjemniczyc siostre:-)

Barbarka twój maluszek to już kawał chłopa:szok:, ale on ważył po urodzeniu tyle, co mój teraz. Wczoraj jak byliśmy na szczepieniu i mąż go trzymał na rękach to jakiś chłopak mówi „O jejku, jaki on malutki, ile on ma???.” Ale ja widzę że sporo urósł i wcale nie jest taki malutki, bo już wyrasta z ubranek. :-)

Aneczko biorę, ibupron, bo tak mi kiedyś kazali w poradni laktacyjnej, bo to lek przeciwzapalny i bierze się go przy zapaleniu piersi. Niestety chyba u nas skończy się karmienie piersią. Mały złości się przy tej piersi z zastojem i nie chce ciągnąć a drugi cycek jakby pusty ciągle. Chyba przez te zapalenia i moje zdenerwowanie zanika mi pokarm. Muszę go dokarmiać sztucznie. Jestem zła, bo długo mały źle ssał i bardzo mnie bolały brodawki, ale nie chciałam się poddać i jak w końcu mi się wygoiły to znowu pod górkę. Mam nadzieję, że w końcu moje problemy z karmieniem się skończą.

Dziewczyny a co Wam wasi ginekolodzy zaproponowali w celu zapobiegania ciąży. Mi mój gin powiedział, że przez rok nie wolno mi zajść w kolejną ciąże (miałam cc) i zaproponował albo zastrzyk hormonalny raz na trzy miesiące albo tabletki cerazzette. Wzięłam tabletki i muszę je brać codziennie o dokładnie tej samej godzinie, bo to są tabletki jednoskładnikowe stosowane przy karmieniu piersią i ważne jest pilnowane, aby brać o tej samej porze.

Viki rzeczywiście słodkie te ubranka. Ja jeszcze się nie rozglądałam za ubrankami. Chrzest planujemy na kwiecień, musimy się wreszcie wybrać do kościoła i do lokalu zaklepać sobie termin, ale jakoś ciągle coś nam wypada.

Pozdrawiam

My dzis tez bylismy u lekarza. Babel wazy 5600g czyli przytyl rowne 2kg juz :-) Jest grzecznym chlopcem, przesypia w nocy 6-8 godzin i drzemie w dzien, tak, ze mam duzo czasu wolnego:tak:wzielam sobie wiecej pracy na ten miesiac, zobaczymy jak bedzie.

mam pytanie do dziewczyn karmiacych wylacznie piersia - czy wychodzilyscie juz gdzies z domu na dluzej tak, ze maz karmil maluszka??? ile pokarmu trzeba odciagnac na takie karmienie? czy nie bylo zadnych problemow?
ja juz mam ochote gdzies wyskoczyc sobie sama - jakis fryzjer, zakupy etc :tak::tak:
B. super sobie radzi z malcem - ogladaja razem filmy albo graja w gre :-D wiec mysle, ze nie bedzie problemow.

reklama
Do góry