reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witam!
Ja na chwile bo maly sie budzi;-)
Nareszcie czuje sie dobrze i zastoj chyba minal.Trwalo to pare dni i juz nie wiedzialam co robic bo naczytalam sie o masowaniu piersi i o tym ,ze nie wolno ich masowac i bylam calkiem wsciekla i zielona w temacie.W koncu uwierzylam jednak doktor i nie masowalam, robilam tylko oklady i przystawialam do cyca.Oby tylko to sie nie powtarzalo.
Ataata trzymam kciuki za Twoja malenka.Mam nadzieje ,ze ta doktor, do ktorej chodzisz jakos jej pomoze i nie bedziesz musiala czekac do 4 go miesiaca az samo przejdzie.
Kasiu za Ciebie tez trzymam.Oby sie ulozylo w Twoim zyciu.

reklama
my po spacerku, teraz karmie i klikam 1 ręką :-):-):-)

my jeszcze czekamy na pesel, więc nie wiem nic w tym temacie :-)
no ale fakt to dość dziwne :-)

Weroniczka ja też same superlatywy o chuście słyszałam. Powtarzam tylko co lekarz powiedział, widać co specjalista to inna opinia :tak:

hej Aneczka! super, że u Ciebie już dobrze ;-) trzymam kciuki!

Witamy!:-)
ja tez klikam jedna reka...(kurcze jak niewygodnie:-D ) no i my tez po spacerku, takie słoneczko dzisiaj...pieknie:tak:

Kasia, Ataata trzymajcie sie dziewczyny....takie to wszystko czasem pokrecone.

Milego dnia!!!

Witajcie Dziewczynki :)
Wielkie dzięki za wsparcie, dzisiaj humor i perspektywy już znacznie lepsze ;)
Co do peselu to my nie mamy z racji tego, że mieszkamy w UK i chyba nie będę się prosić o pesel i paszport w Polsce, bo z wyrobieniem polskiego stałego paszportu jest trochę latania. Chyba załatwię Oliśkowi paszport angielski. Nie chce mi się latać co chwilę do Polski, planuję przylot na przełomie kwietnia i maja na jakieś dwa tygodnie, ale paszport stały trzeba odebrać osobiście, więc po kolejnych dwóch tygodniach nie będę przylatywać tylko po to, żeby paszport odebrać.

Witam mamuśki i bobasów

kacha_wawa czytałam twoja historie i cię podziwiam że znalazłaś siłę aby dokonać takiego wyboru wiekszość kobiet nie zrobiła by tego co ty i trzymaj sie pamiętaj że masz nas my ci pomożemy chociaż na duchu cię podtrzymamy.;-)

U mnie nadal chorzy ale idzie nam już na zdrowie tak ja myślę (tfu, tfu) mała kaszle ale już mniej wyklepuje ją po każdym karmieniu i dużo nosze aby flegma się odkrztuszała łatwiej dzięki bogu nie gorączkuje to jest dobry objaw.
Jutro ide z nią do lekarza niech mi ją osłuchaj czy w oskrzelach się nic nie dziej a szczepienie nam przepadnie na następny tydzień pewnie, ale ważne żeby była już zdrowa.:tak::-(

Jesli chodzi o PESEL to dla calego stulecia dodano 20 do miesiąca urodzenia. A to dlatego że numery by się pokrywały z osobami urodzonymi w 1907 roku.

My dzis bylismy z malym na szczepieniu. Wzielismy tą szczepionke w jednym ukluciu i moj maly bohater zaplakal tylko przy ukuciu a potem juz byl dzielny, Jak wrocilismy to przespal 3,5 godzinki a teraz na zmiane przysypia i sie troszke zali. Mam nadzieje ze noc bedzie Ok.
A i Pani doktor wreszcie nas pochwalila ze maly ladnie przybral na wadze (900g przez niecaly m-c) i wazy teraz 4400.:))). Dobrze ze nie sluchaam tej z poradni i nie budzilam go na karmienie tylko daje na zadanie

Aneczka dobrze ze już po zapaleniu i życzę Ci, aby nie nawracało. Ja niestety mam chyba skłonność do nawracających zapaleń, bo dziś znowu zastój i ból cycka. Już mam tego serdecznie dość, robię okłady, pilnuję się żeby mnie nie przewiało, Synek ładnie ściąga z cycków a u mnie wraz zastoje się robią. Zaczynam myśleć, że to może, dlatego że mam dużo pokarmu albo szybka napływa i w przerwach między karmieniami mi się to blokuje. Już naprawdę jestem tym zmęczona, bo ciągle biorę ten cholerny ibupron i już się zaczynam zastanawiać, co dla małego lepsze, czy to moje mleko ciągle spaskudzone lekami czy mleko modyfikowane.

Kasia zycze Ci aby wszystko sie poukladalo.

Życzę zdrówka dla mamusiek i dzieciaczków.

pozdrawiam

kasiu
paszport wyrabia sie w konsulacie polskim w londynie i najlatwiej jest wyrobic paszport tymczasowy na podstawie angielskiego aktu urodzenia a ze ty rodzilas w polsce chyba to na podstawie polskiego aktu urodzenia :)) na stronie konsulatu wszystko super wyjasnione a jak czegos nie przeczytasz to mozna maila wyslac.
posiadanie przez dziecka paszportu brytyjskiego w przypadku gdy jest obywatelem polskim ( a jest jesli rodzice sa ) nie jest mozliwe.
pozdrawiam

reklama
Stefanka, Oliś się w Belfaście urodził ;) Mamy angielski akt urodzenia ;)A najbliższy konsulat mamy w Edynburgu ;) Czekamy jednak na wizytę konsularną tutaj na miejscu, bo nie chce mi się z Młodym bujać promem ;)

Do góry