reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

widzę że u Was wszystkich pracowita sobota. Soida to już niedługo rodzinka w komplecie i możesz się rozdwajać :tak: Ewa udanego przyjęcia !!
No a malowanie będziemy musieli odłożyc, bo u rodziców raczej niema warunków na pomieszkiwanie z maleństwem, a po za tym jak pomyśle o tym kurzu, pyle który na wszystim osiada...zaraz trzebaby było prac wszystko od nowa - o nie nie - zdecydowanie już sił brak.

Ciekawe ale mój gin nigdy mnie nie mierzył, może na oko stwierdził że moja miednica jest ok :-) w każdym bądź razie słowem nie wspomniał więc sobie tym głowy nie zaprzątam

reklama
Wiesz, my dajemy i bedzie Antoś:tak: Bardzo mi sie to imię podoba i jak kiedyś bedzie drugi synek to z pewnością Antoś...

Kurcze a ja sobie pospałam i to ładnych pare godzinek..budzę się a tu ciemno za oknem;-) Uciekam na jedzionko.
Miłego wieczorka!:-)
pa

stefanka, my sie zastanawiamy nad drugim. ale z drugiej strony, sama nie wiem, potem z tym drugim imieniem to zawsze sa jakies klopoty w dokumentach.
A zastanawiamy sie nad Jerzym ;) tak sie nazywal moj Dziadek. no i tata B.
ale to jeszcze nie postanowione.

Co do miednicy, mi sie wydaje, ze rozmiar bioder niewiele ma z tym wspolnego :-) przeciez mozna miec wypukly tyleczek, a miednice mala :-D albo odwrotnie.
Ja mialam przed ciaza 88, teraz nie mam pojecia ile i nie chce wiedziec :-D:-D ale lekarz nigdy sie nie przyczepil, zreszta - B. mowi, ze mam "silna miednice" i na pewno dam rade :-D:-D:-D moja mama byla nawet szczuplejsza ode mnie, a dwa ponadczterokilowce przepchnela :-)
Totez mam nadzieje, ze z tym bedzie ok.

Co do mierzenia miednicy to mi tez nikt nie robil ale zastanawiam sie czy nie zapytac o to przy wizycie.Poprostu polozna po porodzie powiedziala ,ze bylo troche za wasko w stosunku do wielkosci dziecka ale to raczej na oko stwierdzila.No a szerokosc bioder napewno niewiele ma z tym wspolnego bo ja choc jestem mala to wymiary bioderek mam takie normalne , nie jakies super waskie ani szerokie.
Jesli chodzi o drugie imie to moj pierwszy synek nie ma bo maz sie uparl zeby nie dawac , no i tym samym drugi tez nie bedzie mial.Duzo u nas bylo sporow o to bo ja np. mam drugie i chcialam drugie dla synka a maz nie ma i nie chcial.W koncu ustapilam bo to przeciez nie najwazniejsze.;-)

A my dajemy drugie imię...niestety ciężkojest nam wybrać. Mąż chce Eryk po swoim tacie, ja skłaniam się ku Krzysztofowi - po mężu. Zobaczymy.
Jak wieczór u Was? u mnie nudy i nic nie zanosi się na zmianę sytuacji - telewizja czasami jest przydatna ;-)

I my zastanawialismy sie nad drugim imieniem dla niunki i mialo byc po meza babci Irenka, ale chyba jednak zrezygnujemy. Z drugiego imienia i tak sie raczej nie korzysta, a mozna sobie czasem balaganu w dokumentach narobic... Ale z drugiej strony uwazam, ze to mily gest nadac dziecku chociazby drugie imie po jakiejs bliskiej osobie.

Mi osobiscie podoba sie posiadanie drugiego imienia i jakos tak zawsze bylam dumna jak podawalam do dokumentow Anna Danuta........Drugie imie mam po mojej mamie a moj brat ma po tacie.To byla tradycja rodzinna w rodzinie mojego taty i dzieci zawsze dostawaly drugie imiona po rodzicach.No ale tak juz wyszlo jak wyszlo i teraz juz zmieniac tego nie bede;-)

Cześc dziewczynki.
Ja właśnie wróciłam od rodziców, bo pomagałam przygotowywać przyjęcie imieninowe ( tata Andrzej a mama Barbara) no i poprostu padam na twarz. Jastem przemęczona. Ale przynajmniej trochę im pomogłam.

Jeśli chodzi o drugie imię to nasze maleństwo napewno je będzie miało i będzie ono po którymś z moich rodziców. Staś ma tacie Rysia drugie imię.

reklama
Helloł.Późno, bo późno, ale melduje się i ja oczywiście nadal nierozpakowana:-D

Choć nie powiem, bo dziś w końcu coś sie zaczęlo u mnie dziać.... jakieś pierwsze skurcze, oczywiście nieregularne. Czasem co pare godzin, a czasem to co 5 minut :baffled: niewiem co o tym myśleć, ale nie przybieram sobioe do głowy i jestem spokojna.
No i jakieś dziwne bóle brzucha mam, tak jakby nad lewym jajnikiem... ale to jakieś raczej od ucisku na nerwa jakiegoś, boli jak jajnik na owulacje...

Co do miednicy i jej pomaru to mi ginka nic nie mierzyła i tez nic nie mówiła.
W biodrach mam 88cm ale to chyba niema nic do rzeczy...:confused:

A co do drugiego imienia, to u mnie jest taka tradycja że dzieckop dostaje po rodzicu chrezstnym... więc będzie Agnieszka po siostrze;-)

Do góry