reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Viki gdzies czytalam ,ze mozna z niewielka iloscia jakiegos soczku lyknac;-)
Ja mysle ,ze napewno sprobuje bo juz bym chciala miec maluszka przy sobie.Wiem ,ze teraz to jeszcze troche za wczesnie ale tak z tydzien przed terminem to napewno bede juz kombinowac.:cool2:Tym bardziej ,ze bardzo nie chcialabym zeby drugi synek osiagnal wage 3600 podobno na moje wymiary miednicy to bylo troszke za duzo:dry:
Co do sposobow to slyszalam tez o lykaniu tabletek z oleju wiesiolka, bo ten z kolei powoduje ze szyjka macicy robi sie bardziej miekka i elastyczna.No i te zaczelam juz lykac, mam nadzieje ,ze troche pomoga

reklama
Ja też zastanawiam się nad przyspieszeniem porodu...:confused:

Skopiowałam fragment artykułu z gazety ze sposobami na przyspieszenie.;-)

Za długo ~ niezdrowo
Jeśli z dzieckiem wszystko jest w porządku, ale ty masz już dość przedłużającego się czekania na potomka, możesz sama spróbować przyspieszyć poród.
Lekarze zalecają przedewszyst­kim więcej ruchu: spacery, ćwiczenia znane ze szkoły rodzenia, chodzenie po scho­dach w górę i w dół. Skuteczny sposób to seks. W spermie znajduje się hor­mon zwany prostaglandyną, który wywołuje skurcze maci­cy. Poza tym podczas stosunku uwalnia się; oksytocyna, hor­mon odpowiedzialny za wywo­łanie akcji porodowej.
Poród przyspiesza również masaż i pocieranie brodawek sutko­wych - wtedy również uwalnia się dużo oksytocyny), a takie wypicie łyżki oleju rycynowe­go. Substancje w nim zawarte zmiękczają szyjkę macicy. Poza rym olej rycynowy przyspiesza perystaltykę jelit i wypróżnie­nie. Dzięki temu główka dzie­cka przesunie się nieco niżej, co może zapoczątkować poród.

oo widzę że bardzo dobrze że zaglądnełam ;-) już dzwonie do K. żeby mi olej rycynowy kupił + dzisiejsze porządki może coś sę urodzi :-D dobrze by było !
A przed chwilą mój K. mnie wkurzył. Nie mogłam się przez pół roku doprosić malowania, no i on mi dzisiaj dzwoni że ma b. dobrą wiadomość w poniedziałek malujemy, co wiąże się również z położeniem gładzi:wściekła/y: no przecież ja tu czekam żeby się rozdwoić, termin na środe - daj Bóg!! a on mi chce tu rozpierduche robić :wściekła/y: I jeszcze mnie zaczął uspokajać że najwyżej z maleństwem do mamy pójdziesz - no większej beznadziei nie słyszałam - załamałam sie:-(

haj kobitki ;-)
2 w 1 nadal ;-)

my też już nie możemy się doczekać na Naszego leniuszka
dotka też czytałam o tych sposobach ;-) jak na razie nic nie pomogło, ale do 15 jeszcze mamy kilka dni - ostatecznie na śniadanie będzie ten olej rycynowy ;-)

u mnie dziś "baby shower" więc mąż sprząta, a ja szykuję jedzonko dla zaproszonych kobitek

miłego dzionka drogie brzuchatki ;-)

hehe a myslalam ,ze tylko ja tu knuje jak maluszka szybciej wygonic na swiat:-D:-D:-D
Magda-lenka no to nie zadroszcze .Pomysl z remontowaniem domu przy dzidzi chyba nie jest najlepszy.Moze sprobuj go jednak przekonac ,ze to nie dobry moment.Jesli chodzi o gladzenie scian to ten piekielny kurz unosi sie w mieszkaniu jeszcze baaaardzo dlugo i strasznie osiada na wszystkim.To chyba potwierdzi kazdy kto kiedys robil to u siebie.Poza tym zapach farby nawet tej ekologicznej przez jakis czas trzeba troszke wywietrzyc.Napewno na czas remontu i mysle ,ze z tydzien po musialabys do mamy uciec z dzidzia:sorry2: No ale z drugiej strony to swiezo odnowione mieszkanko napewno cieszy.Przemyslcie czy napewno teraz to robic
DotaZ jesli chodzi o sperme to tez o tym slyszalam :tak:ale juz o pocieraniu brodawek to slyszalam dokladnie ,ze trzeba to robic conajmniej po pol godziny na jedna brodawke wiec to chyab dosc uciazliwy sposob;-):-D
No co do oleju to czekam do wizyty w poniedzialek i jak maly wazy ponad 3kg to ja dziekuje i nie bede czekac az urosnie za wielki:no:

heheh no prosze jakie my wszystkie nadgorliwe:-):-D

a tu pewnie bedzie zonk i pomimo seksu. oleju, tabletek, dzidzie i tak wyjdą kiedy im sie zachce:-);-):dry::sorry2:

Czesc Wszystkim.
Ja wstalam dzis o 6 i mam takiego powera, ze szok :-):-) Wszystko mam ochote poprzestawiac, ulepszac, szorowac, nie wiem co sie dzieje :-D
Moj B. juz jedzie, ok 21 bedzie tutaj. Jejku tak nie moge sie doczekac. Zaraz wyjde z siebie!!

Hehe, ja tam bym chetniej wziela cos przeciwnego w dzialaniu do oleju rycynowego, bo oczyszczanie u mnie dziala bezblednie :zawstydzona/y::zawstydzona/y: To coraz bardziej meczace :zawstydzona/y:
Mam duzo skurczy juz i dosc czesto, ale regularne to one w zaden sposob nie sa :-( Teraz to mi sie wydaje, ze to bedzie trwalo i trwalo i trwalo :-(

Magdalenka, rzeczywiscie malowanie przy maluchu albo przy Tobie w tak zaawansowanej ciazy to zly pomysl :no: To jednak silne chemikalia,. Ale moze u mamy nie bedzie tak zle, a jak wrocicie to bedzie juz ladnie i czysciutko :tak:
My tak zamierzamy zrobic. Bo klucze do mieszkania bedziemy mieli dopiero pod koniec grudnia :-( Ze B. pojedzie i rach ciach machnie tam farba, znajomi mowia, ze pomoga, no i ja juz przyjade z domu jak bedzie cacy :-D Bardzo mi sie podoba ten pomysl, bo nienawidze przeprowadzek.:-D:-D

Witam ponownie
Mam takie pytanie często czytam ze macie waskie miednice to ile macie w tych biodrach
JA mam teraz 102 cm a wzrostu mam 172 cm i dwujke dzieci urodzilam silami natury corka wazyla 3140 a synek 2770
A synka takiego małego bo miałam niski cukier w czasie ciazy

reklama
Hej Kobitki! Melduję się - 2w1...

Nawet nieźle sie czuję, posprzątałam, obiadek mam z wczoraj, ale do wieczora pewnie będę się czuć zmęczona i znowu mnie dopadną przeczucia;-):sorry2:... a na przyspieszanie to ja się chyba nie zdecyduję, no chyba że będę już po terminie...:dry:

A z tymi wymiarami miednicy, to chyba chodzi nie o "zwykły" obwód w biodrach, ale o wymiary wewnętrzne miednicy mniejszej... a to chyba na USG się mierzy...:confused:

Pozdrowionka

Do góry