reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

hej dziachy
pusttki pustki bo chyba za zimno co???
u nas tak wieje ze mało głowy nie urwie
siedzimy w domku i czekam na tel w sprawie przedszkola ale i tak lipa bo mała zakatarzona na maksa i do tego zaczeła kaszlec jutro znow do lekarza

tydzien prawie zleciał w sobote moja sis przyjechała bylo super posiedzielismy pogadalismy a nasmiałam sie ze hohoho do 4 nad ranem siedzielismy z T a o 6,30 pobutka bo ich mały tak wstaje lo matko jak tak mozna krotko spac
no i co jeszcze ??? ... niewiem jutro jade po wynik histopatologiczny czy jak to sie tam zwie i mam jakies takie dziwne uczucie :((
w poniedziałek mina miesiac :(( i jkos taki cały dzien dziwny był ale co tam bedzie dobrze

PAULA no własnie jak tam praca????
ANECZKA zdrówka dla zasmarkanców:))
pozdrawiam mamuski ciepło

reklama
hej

o matko ale u nas wieje :szok::szok::szok:, od wczorajszej nocy :eek:. Malo co glowy nie urwie :szok::szok:.

Paula a jak z praca Twojego D w mojej okolicy??

Elcia to standard to badanie histopatologiczne, czemu masz dziwne uczucia??

Asia no co Ty, nie masz takich zapedów ;-)

kurde z tymi elektrowniami jadrowymi w Japoni to troche strach. Nam pewnie nic nie grozi, chyba nie, w sumie sie nie znam :eek:

ale mi sie nic nie chce, w pracy to szkoda gadac bo mam nerwa od razu. Po powrocie jestem taka wypluta ze szok, robie tylko to co musze. Zeby chociaz cieplo bylo i mozna by na spacer pojsc a tak to dupa.

Zmienialiscie juz foteliki samochodowe?? J:eek:a jestem na etapie ogladania i szukania, juz prawie wybralam, czekam tylko na zwrot podatku i zamowie. Musze kupic 2 wiec dobrze ze mamy ten zwrot :baffled::baffled:

dobry wieczor!:-):-):-)

Jutreznko kobitko kup tego romera i ten kolor felix -bedziemy mialy takie same foteliki:-):-)
jak bedziecie kupowały foteliki, to warto poczytac min.wyniki testów zderzeniowych....najlepsze wyniki mają romer kid i maxi cosi rodi (18-36kg). Cenowo są takie same. My mamy od kilku tygodni romera-bardzo fajny:)

a jutro mamy spotkanko w Gdansku :)))
Kasia+Aneczka+Dota z maluchami oczywiscie:))
Z Aneczką widziałysmy sie z zeszłym miesiacu i teraz znowu:szok:;-)

wszystkim chorym duuuuuuzo zdrowia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:
i oby do wiosny!:-):-):-)

:*

Dotka z tego co widzialam to do gory sie reguluje wysokosc a czy jest regulacja szerokosci, nie wiem oparcia czy siedziska. Krzysio ma luzno w nim, myslisz ze 5-6 latek tez spoko usiadzie?

Hello!
Ja jakos zyje i jak nic nie robie to ok, ale byle jaki wysilek i dusznosci mnie dopadaja...ledwo Kaye do przedszkola odprowadzam, a juz wejscie po schodach to z cudem graniczy.... Nawet bylam gotowa na ostry dyzur jechac (tylko ze u nas dluuugo trzeba czekac) bo myslalam ze sie udusze od kaszlu... No i wczoraj pojechalismy do lekarza i sie okazuje ze osluchowo ok, saturacja bardzo dobra, jakis wirus pewnie, no a lekow to on zadnych w I trym nie zaleca... Ale i tak mi R w aptece jakis syrop kupil, bo innaczej bym spac nie mogla ale z takimi wyrzutami sumienia biore ze nawet nie chce mowic:baffled:

Dotka, niemozliwa jestes zeby sie tak chwalic:-p Milego spotkania dziewczyny!
Jutrzenka ja tez mialam zmieniac dla mlodej fotelik ale gapa ze mnie bo zapomnialam ze taki 3 w jednym kupilismy i sie nadaje do prawie 40 kg, wiec jeszcze mloda w nim pojezdzi, a dla nas dodatkowe koszty z glowy (dobrze ze w ogole zauwazylam, jak "tapicerke" pralam:tak:
Aneczka no czasem i starszakom sie wpadka zdarza i posciel, jak posciel ale oby materac za bardzo nie przemokl... W Polsce to na roznego rodzaju plamy na lozkach i dywanach to vanishem czyscilam i fajnie zapaszki tez usuwal:tak: A mi sie kiedys snilo ( a juz spore dziecko bylam) ze jestem w kibelku i polecialo conieco do lozka;-)
Elcia, ciesze sie ze fajnie z rodzinka czas spedziliscie:tak: Ile ja bym dala zeby moja siostrzenice na zywo zobaczyc:tak:
A tym badaniem to sie nie martw, mysle ze po to robia zeby poznac przyczyny poronienia i ewentualnie w nastepnej ciazy pomoc jesli istnialaby taka mozliwosc...
Niestety matka natura wyjatkowo brutalnie sie czasem obchodzi z nami i niestety nic na to zazwyczaj nie poradzimy:(
Oooo i Alex sie odezwala wreszcie!:-) No nawet sie nie dopytuje jak tam u Was z pogoda, bo zawsze wczesniej wiosne macie, a to w naszej sytuacji nie dziala budujaco hehe:-D Ja za to na piekne lato licze, bo moja mama ze swoja siostra przyjezdzaja, wiec zyjac ich odwiedzinami, to jakos tak mi szybciej czas leci:tak:
Paula, no wlasnie jak tam, "zadomowilas sie juz w pracy"? Fajna atmosfera?
Kasiamaj, no to juz krok ku poprawie nastroju zrobiony jak dzieciaczki zdrowe:tak: Mam nadzieje ze szybko Ci humor wroci!:)
Kacha, matki to sa takie dziwne istoty co niby chcialyby miec wiecej luzu z dziecmi, a jednak troche kluje w serducho jak sie usamodzielniaja i mniej nas potrzebuja, nie?;-) Ale tylko sie cieszyc ze z Olisia taki spoleczny typ:-)

No i zaraz mi R wraca wiec sie ubieram i po mloda skoczymy, bo musze choc na chwile na powietrze wyjsc:tak: Fajnie ze dzisiaj tak ciut tloczniej na forum sie zrobilo:tak:

EDIT: Jutrzenka mi sie wydaje ze wszystkie te siedziska dla dzieci sa jakies takie waskawe wlasnie... jeszcze latem ujdzie, ale zima w kombinezonie to kiszka... a te fotele to nawet sa na wieksze dzieci niz 5-6 latki przewidziane...jakis bezsens

Ostatnia edycja:
Regulacji szerokosci nie ma,jest luzno.
Moze poczekaj z kupnem fotelika.Jak sie spotkamy na zlocie, to wezmiesz ten nasz fotelik do swojego auta, wsadzisz Kubusia...obejrzysz sobie dokładnie:)

Pryzy :p :)

Hej....:-)
Oooo i Dota sie odzywa....:-) No to jak jest Dotka, to i ja slowko skrobne....:-D;-)
Co tam u Was? Jak mufinek?

Pryzy- nie chce Cie dolowac, ale wczoraj Oliwier po placu zabaw latal w krotkim rekawie....:-p:tak::-) Ale dzis juz nie, he heh...:-D
O! Fajnie, ze mama zawita :tak: No to oby Ci szybko do lata zlecialo... :-)

jutrzenka- my mamy graco... ale jakis taki kiepski jest, tzn ma te wszystkie regulacje itd, ale po prostu taki tandetny mi sie wydaje.... No w sumie to kupilismy go tanio, bo akurat byla promocja, a my tez tak wtedy kasy za duzo nie mielismy, bo to tak zaraz po Swietach bylo, no i teraz troche zaluje, bo moglam poczekac i teraz inny bym kupila....:sorry:

Elcia- no co Ty, nie panikuj, bedzie dobrze...

Zdrowka chorowitkom....:-)

Milego wieczorku.....:-)​

oo to jak alex to ja tez sie odezwe:-)
alex u nas dzis goraco a krotkim patio szorowalam a wczoraj cieplo ale bez slonca.
jutrzenka ja nie wiem jaki mam bo juz zapomnialam dawnoo ale kierowalam sie raportami po niemiecku hehe tymi zderzeniowymi, jest taka lista gdzies ale powiem ci ze ja grzebalam w tym temacie duzzoo przed kupnem i juz zapomnialam wszystko tylko tyle ze pamieteam ze kupilam w mamas and papas chyba.
elcia glowa do gory!!
pryzy ;-)

reklama
hejhej..

u mnie ostatnio srdnio wiec nie mam weny. do tego paweł sie rozchorował, niby nic mu nie jest poza katarem i czerwonym gardlem, ale do przedszkola nie chodzi caly tydzien.

a nie wiem jak wasze maluchy, ale on bez przedszkola to normalnie w domu wariuje..a ja razem z nim...no ale na szczescie w poniedzialek juz pojdzie:-p

ja natomiast juz drugi dzien zdycham, dopadla mnie jakas migrena i normalnie nie moge nawet glową ruszyc tak boli:(

dzieki za pytania o zawody damiana. prawde mowiac zadnego medalu nie zdobyl, zajął 5 miejsce ale ogolnie bylo calkiem ok.

no to tyle narazie bo pablo juz ciagnie mnie do zabawy...

Do góry