reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Mi też coś dentysta nie po drodze :sorry: Zawsze coś ważniejszego do roboty jest :sorry:
A teraz ta moja słodka niunia znowu mi przysparza roboty, zamiast jeść kanapkę jak człowiek to obgryzła skórkę dookoła, zgryzła cały pasztet, a resztę bułki w dywan próbuje wgnieść. Czeka mnie już drugie dzisiaj odkurzanie :-) Ale co tam, niech się uczy samodzielności :tak: I tak baaardzo samodzielna jest, a na dodatek nawet Olisiowi pieluchy próbuje zmieniać (ku mojemu utrapieniu :-D ) :-D Zobaczy tylko, że go przewijam to leci i wsadza rączki w brudne pieluchy :-D

reklama
kata tak, ja stosowałam teraz tez stosuję ale juz nie tak rygorystycznie.
zaczelam w maju i w 3 miesiace 10 kg:tak:
szybko sie chudnie jesli stosujesz sie scisle wg wskazan. tzreba sie przyzwyczaic do tego żarcia, ja na poczatku jakos nie moglam przekonac sie do otrębow, ale zaczełam piec sobie placki i jakos poszło.

teraz stosuje w polączeniu z dieta niełaczenia.ale na mnie np brak cukru bardzo zle dziala wiec czasem wciagne jakas kostke czekolady czy cukierka...bo chodze jak lunatyk.

dieta dukana pozwala szybko chudnąc ale trzeba z nią ostroznie, bo nadmiar białka odkłada sie w nerkach co moze powodowac problemy z układem moczowym.
no i wazne tez by jak sie schudnie nie wrocic od razu do starych nawykow tylko tak jak jest w zasadach diety - powoli danymi fazami

paula :-) będziemy kciukać :tak:
viki piękny rezultat! :szok: spróbuję po nowym roku bo jeszcze święta po drodze :-p
a te otręby to jakie kupujesz i gdzie? dobre to? :baffled:

kata tam jest w tej diecie zasada ze musisz dziennie zjesc 3 łyzki otrąb owsianych.
ja sobie mieszałam na początku z jogurtem naturalnym...a pozniej piekłam placki z twarozku jajka i tych otrąb. i te placki np smazylam w wiekszej ilosci sztuk i jadłam zamiast chleba, z wedlina czy ryba w zaleznosci od dnia .

szzcerze to mozna sie przyzwyczaic, na necie jest duzo przepisów z ktorych korzystałam, piekłam nawet chleby i ciasta z otrębow.hehehe

paula no to masz wielkiie postanowienia noworoczne!! trzymam kciuki za ich pełną realizacje.

wiecie co ja mam kolezanke ktora zawsze w sylwestra wrac ze swoją przyjaciolką zakladają sobie cos do zrobienia w danym roku, tylko chodzi tu o takie ekstremalne rzeczy. w tym roku latały szybowcem:tak:

edit : kata otreby kupisz w kazdym supermarkecie, cerfur, tesco...itp

Otreby pszenne,owsiane,żytnie są smaczne(wiadomo to suche, wszystko zalezy z czym sie zje) i zdrowe:tak: mozna sobie wrzucac do jedzonka-do obiadku, jogurtu,a jakie placki są dobre...bardzo polecam!;-);-);-)

no i własciwie jakies powitanie by sie przydało:sorry:

dzien dobry!!!:-):-):-)

Viki, a spróbuj sobie chlebka kukurydzianego Dukana, super jest :tak: Tylko, że słabo wyrasta :-( Ze mnie się śmieją w polskich sklepach, bo cały zapas otrębów i skrobii kukurydzianej im wykupuję :-D

reklama
Do góry