reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

witam ponownie i na tym wątku :)
Doticzka i mnie się nudzi...choć tyle do roboty w domu, ale jakoś nie chce mi się ruszać dupci.
Z watku "wizyty u lekarza" wiem że spodziewasz się szybszego rozwiązania...farciara - zazdroszczę - ja się nie doczekam do grudnia...więc może zacznę skakac po stołkach i meble z góry na dół czyścić i może coś pomaluję ;-).
No zobaczymy będzie jak będzie.
Viki życzę słodziutkich chwil po długim rozstaniu!
Soida, a czy ten sen to był może pierwszy na nowym mieszkaniu ;-) ?? bo takie są zazwyczaj prorocze - hehe ciekawe co by oznaczał:-)

reklama
Witam wszystkie grudniowe ja też nalezę do waszego klanu :-)
Mój termin to 27.12.2007 niestety nie znam jeszcze płci dziecka wiec się nie pochwale :-)
Ponieważ to już moje 3 dziecko wiec mam troszkę więcej doświadczenia w być w ciąży jak zarazem porodów
Mam córeczkę która sie urodziła w styczniu 01.01.2003
Synek się urodził 04.04.2005

Wiem też że każda ciąza przebiega inaczej ale pierwsza jest najbardziej stresująca wiec młodym mamusia życzę wytrwałości i spokoju.
Jak na razie to wszystko co mogę powiedzieć o sobie i ciąży

Czesc Dziewczyny :-)
Anetka24 witaj :-) cieszymy sie ze dolaczylas do Nas :tak: szkoda ze tak pozno, bo rady doswiadczonej mamy zawsze sa potrzebne ;-)
A powiedz jak Twoja dwojka dzieci zareagowala na powiekszenie rodziny? I jak wogole przechodzisz ta ciaze?

Doticzka a Ty wklej zdjecia ze slubu na watku zamknietym :tak: Prosze :-) Pochwal sie przy okazji brzuszkiem :tak:

Ja sie dzis nie najlepiej czuje :sorry2: i kiedy wstalam rano pierwsze co pomyslalam to to ze juz chce urodzic :tak:

Milego dnia Mamuski :-)

hey laseczki, u nas juz pierwsza szczesliwie rozdwojona:tak:, tak nagle ale wszystko z synkiem OKI, takze milego rozdwajania, nie zna sie dnia ni godziny takze lepiej pakowac torby!!!!hehehe:-)

Anetka24 witaj wśród nas ;-)
Coraz nas więcej, no i fajnie bo mamy kolejną doświadczoną mamusię w naszym gronie:-)

Anja78 :szok: a Ty nawet nas nie strasz :szok:;-)
Ładnie sie dzieje, no ale tak to bywa, maluchy same sobie wybierają swój czas, ważne że wszystko w pożadku z dzieciaczkiem...

Właśnie Doticzka czekamy na fotki ze ślubu...

Belka ja mam to samo, też bym chciała żeby Darusia już była przy mnie, choć z drugiej strony jeszcze niemam wszystkiego, no i mój tato jest za granicą, wróci dopiero na początku grudnia... ciekawe czy zdąży zobaczyć jeszcze raz mój brzucho, czy zobaczy juz wnusie, no zobaczymy.

A mi wczoraj przyszedł ten leżaczek Fisher Prica... no fajny fajny, ale ile sie uwkurzałam to swoje... Babsko nawet nie zajrzała czy działa, w użądzeniu z wibracją była stara rozlana bateria!!!! Wszystko zalane, wkładam nową baterie i.... nie działa:wściekła/y: Ale sie zezłościłam!!! Rozkręcam cale to użądzenie patrze, a tam wszystko zalane, kabelek odlutowany, no mówie wam, se myśle ale ją zrąbie!!!
No ale wziełam to wszystko rozkręciłam na części pierwsze, umyłam, mamuśka lutownice do ręki (pierwszy raz w życiu) i heja:-D
No i naprawiłyśmy:-D Działa jak tralala, gra i buczy...
No ale tak sie nie robi, bo babsko powinna to sprawdzic przed wysyłką, a nawet przed wystawieniem na aukcje:dry:

Oki ja zmykam po kołderke... zamówiłam u koleżanki i własnie przyszła...
Z Puchu Szwedzkiego, nie z silikonu... no zobaczymy coto za wynalazek, podobno lepsze;-)

papa miłego dnia

Jak na razie tylko starsza córka wie co nosze w brzuszku a synek za mały jest aby to wszystko pojąć
Córka zareagowała pozytywnie stwierdziła ze będzie miała siostrę i że będzie sie nią zajmować i wszystkiego uczyć......
A ciążę przechodzę bardzo dobrze nawet nie czuje ze w niej jestem gdyby to że maleństwo kopie i brzuch coraz bardziej mi juz w ruchach przeszkadza jestem pełna energii i zapału do pracy

jestem z pietra nizej:-)czyli stycznia!, dziewczyna miala termin na 16 stycznia ale jakos sie pospieszyl 1650/40cm.urodzila wczoraj.
Mi z wrazenia mozg przybral konsystencje budyniu:szok:ten styczen jakis odlegly sie wydawal no i jeszcze grudzien i Wasze porody a tu czesto natura ma w nosie nasze palny:baffled:

Najdziwniejsze, jest to,ze ona nie miala zadnych wczesniejszych skurczy czy problemow, tak nagle zniknela z forum jak to sie znika bo zakupy czy ostatnie remony i dzisiaj BUMMMMM INFO! Najwazniejsze, ze z chlopcem wszystko OK, musi tylko teraz walczy i duzo przybierac na wadze.:-):-):-):-)

Ale to daje do myslenia, ze nie warto z wszystkim czekac do godz 0!

pozro i milego(szybkiego) rozdwajania.

Witam!
Witam nowa grudnioweczke Anetke24:tak: fajnie ,ze nas znalazlas, jak to sie mowi lepiej pozno niz wcale;-)dziel sie z nami doswiadczeniami bo dziewczyny chetnie przyjmuja rady doswiadczonych mamus.Ja coprawda tez juz drugi raz jestem w ciazy ale im wiecej nas tym lepiej.
Kurczaki a ja dzis mam tyle do roboty ,ze az mi sie chce rzygac na sam widok.Za mna pietrzy sie wczorajsze pranie do zlozenia, kupka niewyprasowanych ciuszkow dla Antolka.Do tego jeszcze obiad i posprzatanie ogolnego burdelu, ktory zrobil od wczoraj moj kochany synek.;-)Z milszych spraw to bylam dzisiaj z Witkiem na sniegu,coprawda juz sie topi bo jest plus 2 ale frajda byla nie z tej ziemi.Biegal, przewracal sie, raczkowal i jak juz byl caly mokry to chcialam go juz zabrac z dworu i to niestety skonczylo sie histeria i musialam go wziasc pod pache i zaniesc wyjacego do domu;-):-D

reklama
czesc, ja od wczoraj znowu koszmarnie z ta koscia. dzis rano sie zwloklam na badanie krwi, ale tak mnie to zmeczylo, ze babka mi taksowke wezwala pod sam gabinet bo za bardzo nie bylam w stanie sama wstac :-:)-( na jutro mnie wcisnela do lekarza, moze on cos poradzi :-(
B. mowi, ze mam straszne siniaki w pachwinach :-:)-( Wy tez macie??? od czego moga byc siniaki??
nie wiem co to sie dzieje, mam nadzieje, ze albo szybko minie, albo Bablas zechce sie juz pojawic na swiecie.

Do góry