reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

HEJ.

Aga - cieszę się że u Ciebie wszystko dobrze, a jeśli chodzi o imię to super. Mi też się bardzo podoba tylko że nie mogliśmy za bardzo dać bo szwagier zza płotu to Bartek
Kacha - Ty nocny marku!!! Biedny Oliś z tymi okularkami, to trochę potrwa ale miejmy nadzieję że w końcu się przekona do nich.
Pryzy - no to rzeczywiście kobietko poszalałaś, tylko uważaj na siebie. Wiesz jak fajnie, już zapomniałam jak to jest cały dzień z brzdącem w domu....
Kata - ja nie wiem za bardzo jak to jest ze szkołą, szczerze mówiąc jeszcze o tym nie myślałam. Wystarczyło mi jak w zeszłym roku zadzwonił znajomy u którego w lokalu robimy wszystkie imprezy czy komunię też będziemy robić, bo ma już zarezerwowane prawie wszystkie sale...
Paula - biedactwo, tylko nie drap się!!
Dotka jak ja CI zazdroszczę tego morza!!!! i będę to powtarzać do znudzenia - ja też tak chcę!!!!!!!!!
Asiu - witaj w gronie!!
Weroniczka - odpoczywaj i korzystaj z uroków wsi....

Wszystkim życzę chyba najważniejszego - chłodnego wiaterku - chociaż wieczorem

Ps: używa któraś maść clotrimazonum?? nie wiecie czy można ją stosować w ciąży?? Zapodziałam gdzieś ulotkę...

Ostatnia edycja:
reklama
dota ano myślę :happy2: czas szybko leci i ani się obejrzymy a nasze dzieci już do szkoły pójdą :-(
asiu, weroniczko dzięki za odpowiedź :tak: ja małą też raczej odroczę, t. brat jest z grudnia i szedł normalnie do szkoły i teściowa żałuje do tej pory, że go za wcześnie posłała. to jest jednak za duża różnica wieku te parę miesięcy :-( weroniczka popieram twoje zdanie :tak:

Hej.

Kata ja się dowiadywałam jak to jest z naszymi dziećmi i sprawa ma się tak: nasze dzieciaczki muszą iść zgodnie z rocznikiem do zerówki ale do pierwszej klasy mogą pójść rok później. Trzeba tylko pod koniec zerówki pójść do psychologa dziecięcego ( w przedszkolu powinien taki być) i on może bez problemu odroczyć dziecko. I ja prawie napewno będę Tadeczka odraczać bo może i wiedzą będzie na równi z dziećmi ze swojego rocznika ale emocjonalnie napewno nie będzie gotowy na pójście do szkoły. Bo pięciolatek ( a nasze dzieci będą pięciolatkami we wrześniu) moim zdaniem w ogóle nie nadaje się do pójścia do szkoły.

Pozdrawiam Was.

Weroniczka, tak jest teraz, i do 2012 roku można odroczyć dziecku obowiązek szkolny uzyskując opinię psychologa z poradnii, ale od roku 2012 jeśli nic się nie zmieni nasze dzieci na pewno będą musiały pójść do szkoły. I nie pomoże żadna opinia :-(
Kata, no ja też nie chciałabym posyłać dziecka w wieku 5 lat do szkoły, ale jak ustawa wejdzie nic nie poradzisz. No chyba, że wyrazisz zgodę, żeby dziecko pozostało na drugi rok w zerówce (myślę, że w ten sposób można), ale to nie ma nic wspólnego z odraczaniem obowiązku szkolnego,który będzie obowiązkowy. Po prostu psycholog i pedagog wystawi opinię, że dziecko nie jest emocjonalnie przygotowane, nie opanowało umiejętności wynikających z programu i zaproponuje pozostawienie dziecka, aby powtarzało rok. Ale, żeby dziecko było przebadane, to nauczyciel również musi wystawić opinię. Rodzic musi na to wyrazić zgodę. Głupie to jest, ale Minister wie lepiej, hehehe...
Basia, ja używałam. Na ulotce jest napisane, żeby się skonsultować z lekarzem.

Ostatnia edycja:
hej
jednak w domu lepiej niż w pracy choć tez tak gorąco i mały mnie wykańcza nerwowo (hihi odzwyczaiłam się od takiego długiego przebywania z własnym dzieckiem:szok::zawstydzona/y:)
ale dojdziemy do porozumienia ... chyba.. dziadkowie strasznie go rozpieścili:angry:

muszę jeszcze poprasować koszule M. i garnitur na wesele jutrzejsze, no i w jednej koszuli brakowało guzika a że się nie znalazł to musiałam wymienić wszystkie. Jak już to zrobiłam i delektowałam się jak mi to ładnie wyszło (bo ogólnie to jestem beztaleniecie do szycia) to się okazało że koszula ma plamę:angry: vnish mi sie skończył:wściekła/y: wyprałam mydłem mam nadzieję ze zejdzie:sorry2:

asia- Bartek to będzie w zdrobnieniu od Bartosza
pryzy- uśmiechnął się do mnie i zamlaskał:-D:-D
basia- można jeżeli lekarz zaleci, ja miałam maść podobną z tym składnikiem z zalecenia lekarza
kata- córka mojej siostry jest z grudnia i w tym roku skończy 6 lat ale właśnie dostała opinię od psychologa żeby jej nie posyłać do 1 klasy i będzie chodzić do klasy zerowej z pięciolatkami. Jeżeli będzie taka możliwość to ja też tak zrobię bo mój Łukasz będzie miał z kim chodzić do szkoły bo jest czworo dzieci z pierwszej połowy 2008 roku i to w sąsiedztwie a z 2007 chyba tylko jedno i to daleko. No chyba ze do tej pory zlikwidują szkołę podstawową w mojej miejscowości:sorry2:
paula- fenistil żel super działa na ugryzienia:tak:

no dobra wracam do prasowania bo jak mały sie obudzi to mi nie da

Kata problem w tym że D ma ten świstek w szafce a klucze ma w domu :-p

Na razie zdałam się na pomoc Pani farmaceutki: Wapno, Hydrokortezon i Zyrtek ;-)
Puki co jestem po jednej dawce wszystkiego i jest ciut lepiej. Znieczuliło mnie. Jezuuu jak bolało... :-(

Lecę szykować przysmaki do grilla ;-)

to mnie dziewczyny pocieszyłyście :-( co za durne przepisy :no:
paula przecież mogą mu druknąć drugi egzemplarz - to żaden problem :-) my tak drukowałyśmy w pracy

byliśmy na basenie, ale cudownie było! ochłodziłam ciało swe a teraz znowu się kleję jak lep na muchy :wściekła/y:

uuu... ale pustki!!!

Żyjecie???

:-):-):-)

G O R Ą C O O O ! ! !

Noga już lepiej... Pani farmaceutka pomogła i obeszło się bez zamieszania u lekarza... ;-)

Pozdrawiam was i życzę chłoduuu :-):-):-)

Paaaa!!!

WITAJCIEEE!;-):-);-):-)

a unas zrobiło się błogoooo:tak:;-) idzie burza....achhhh.....przyjemnie jest:-)
Dzis był taki upał,ze nad morzem ciężko było wytrzymać.....
Asia dzieki! (chociaz nie wiem jak to bedzie bo nasze spotkanie zamieniło sie w jakąs libacje alkoholową....obym to przezyła....:-D:-D)
no nic...tez Was pozdrawiam!!!! i życzę troszke deszczu, wiecej chmurek....:tak::-):-)

paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:-):-):-):-):-):-):-)

ps. Kata czekamy na Twoje foty z basenu, obiecałaś:tak:;-);-);-):rofl2:

dobry wieczór laski

ja tylko na chwilkę w przerwach jak internet mam....
chyba się przegrzał....bo nic a nic nie działa.....
Kata-chyba pisała o upałach???-młoda jakos znosi-ale leży tylko na bodziakach i cała tonie od potu.
ale spi grzecznie-i dużo je. :szok::-):tak:
ja też już sprawniejsza jestem-więc chyba wracam do siebie.

wpadnę do Was w miarę możliwości-czasowych i internetowych.(bo się zacina...) :baffled:

miłej nocki laseczki.

reklama
hejka

witam Was moje drogie

po prostu sie rozplywam, rany jaki upal :no::no::no::no:. A ja dzis jeszcze 15 kilo ogorkow kupilam i robilam :baffled:

w pracy dalej sajgon, do tego wrobili mnie w organizacje wycieczki wiec juz wogole mam odlot.
Ale jeszcze tydzien i .... witaj morze :-):-):-):-):-):-). Oby pogoda byla :sorry2:

sorry ze nic nie odpisze ale nawet nie nadrabiam bo nie dam rady tyle stron.

Ide sie myc bo smierdze spreyem na komary :angry::angry::angry:. Niecierpie komarow, do tego jeszcze slepaki lataja i koszmarnie gryza :angry::angry::angry:.

Ide pod prysznic, moze zaraz wroce jak ktos bedzie

Do góry