reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

u nas skwar, że masakra! :szok:
siedzimy w domu, na dwór wyjdziemy popołudniu kiedy place zabaw będą w cieniu - swoją drogą: kto je planuje w miejscach kiedy słońce wali najmocniej :wściekła/y:
mała biega na golasa po domu,w nocy śpi w koszulce i pampku przykryta cienkim prześcieradłem
ze mnie się wytapia :-p
na dodatek z powodu modernizacji sieci ciepłowniczej mój blok od dzisiaj przez 10 dni nie ma ciepłej wody :wściekła/y:

porobiłam dzisiaj porządki na balkonie bo syfu nawiało i z kinią cały umyłyśmy chlupiąc wodą na maksa - to parter :-D
kwiatki nareszcie mi ruszyły na balkonie i teraz się martwię czy nie za małe doniczki mam :blink:

paula co do kremu - mamy w takiej małej tubce (w sam raz na lato) firmy dax cometics dla dzieci, lekka kremowa konsystencja, szybko się wchłania, dobrze chroni, nie jest tłusty. robię kini kreski na rękach nogach i ma frajdę a potem rozsmarowuję - i sama się prosi o smarowanie ;-)
http://www.dax.com.pl/s/katalog/produkt/456
widzę, że mają jeszcze fajne balsamy z wyższym faktorem
my mamy jeszcze w starym opakowaniu - kupowałam w rossmannie za parę groszy
polecam! chyba, że już kupiłaś?
jestem tego zdania co pryzy: nieważne jaki byle dla dzieci i z wysokim filtrem :tak:
ewe moja z kolei wszystko pcha do paszczy :blink: a ostatnio kumpeli synek (wiekowo ten sam co nasze szkraby) urwał od autka bagażnik i wsadził sobie do buzi! utkwiło mu w gardle i zaczął odpływać z braku powietrza! kumpela na szczęście szybciorem wyciągnęła!
aga szerokiej drogi teraz życzę :tak:
alex i co ty będziesz w tej polsce robić? :-p:-D

a ja wczoraj podeptałam na dworze moje dziecko :blink: zapatrzyłam się, zamyśliłam a kinia w tym czasie kucnęła i coś dłubała w chodniku a ja na nią naszłam :baffled:
generalnie nie chodzi pokiereszowana choć pewnie bez obdartych kolan się nie obędzie ;-)

wczoraj się kąpałam z kinią i smarknęła (ten katar to jednak alergiczny bo ciągle trzyma, bez żadnych dodatkowych objawów) i mówi: fajne gile cio?! ;-):-) a były rzeczywiście dorodne :-D

reklama
hej!!!!

ale upalnieeee....ranyyy....my juz w domku...Mały wcina owoce,chyba zaraz zasnie;-)

U Kasi dobrze! lepiej niz wczoraj, skurcze ustąpiły...wyniki ma dobre,"Malutka" Majoszka jest duża, ma ok. 3kg....chyba jutro wyjdzie ze szpitala,to dokladnie napisze co i jak.
Bedzie dobrze!!!;-)

Katkaaaaaaaaaaa Ty okrutnaaaa:-p:-D:-D

a moj pies od rana siedzi w łazience...bieeedny, na ale tam w miare chłodno...łazienka duza to nie ma źle;-)

pozdrawiam przesyłając morską bryze:-):-):-):-)

oj dota aż poczułam wiatr we włosach :-D

a my jeszcze ze 2 godzinki musimy się pomęczyć przed drzemką :blink: was to chociaż wiatr od morza chłodzi a nas z południa :blink:

co to ma być albo leje albo skwar:eek: wczoraj tak mi nogi spuchły że kostek nie widziałam:szok::szok::szok:
dota- dzięki za wieści o d Kasi:tak::tak:ach jak bym chciała tak poczuć taka bryze morskąwe włosach:cool:
kata- i co tu się dziecku dziwić że się zagapi:-D:-D:-D

muszę pojechać zaraz na miasto do zusu jak ja wsiądę do tego piekarnika:szok::szok::szok:

Elo, elo ;-)
Kobiałki u nas z domem bez zmian i jak mam być szczera to już mam dość poszukiwań i odwiedzania kolejnych domów, a jeszcze bardziej mam dość mieszkania tutaj :eek: Pozostaje mi szukać dalej, chociaż kompletnie mi to już przestało jakąkolwiek radość sprawiać. Najbardziej mnie wkurza jak agencje wystawiają jakiś fajny dom pod wynajem, a później się okazuje, że będzie on do wynajęcia za pół roku:wściekła/y:
Jeszcze mi ta mała czorcica żyć nie daje, brzęczy i brzęczy non stop:sorry: Dobrze, że chociaż Oliś to dziecko anioł :-)

Hej hej...:-)
Kata- co ja bede w Polsce robic? A no posiedze troche z mamusia, poodwiedzam moje psiapsiolki, niektore z nich niedawno urodzily dzieciaczki, wiec bedzie sie dzialo.... A no i jeszcze zabieram mame na 10 dni nad morze na urlopik....:-) Wiec widzisz... nie moge sie doczekac....:tak::-)
Kacha- Olis teraz aniol, tak? Pamietam jak kiedys mowilas co innego....:-D;-)
I oby wasz wymarzony domek szybko sie znalazl....:tak:
Aga- a Ty na zwolnienie zasuwaj, a nie sie mecz w robocie w te upaly.... Przeciez lekarz Ci kazal, nie? No to juz!

Hej!

Jest tak gorąco, wręcz ukropiasto, że mi się mózg lasuje i nie wiem, co mam pisać.
Aga, Alex ma rację. Po co się męczysz? Przecież na zwolnieniu masz 100% wynagrodzenia. No i na benzynie przyoszczędzisz
;-).
Alex, to mama się ucieszy jak ją na urlopik zabierzesz?
Kacha, cierpliwości, coś w końcu znajdziecie. No i wiesz co, jak zrobicie sobie trzecie dziecię, to Jessi będzie aniołem, więc do dzieła, hehehe...
Dobrze, że u Kasimaj dobrze:tak::tak:
Kata, akurat upały, to zimna woda akurat dla ochłody ;-)

I nie wiem co jeszcze. Jak już wspomniałam, mam ograniczoną percepcję. Spadam więc, bye...

dota moje bujne loki są dobrze chronione :-D;-)
aga przeżyłaś wycieczkę? ;-)
kacha miałam napisać to samo co alex jeśli chodzi o olisia :-D a z domem rzeczywiście kiepawo - może odpuść sobie to wtedy się trafi ;-)
alex to będzie wyczerpujący pobyt :-p
asia gorzej z kąpielami w takie upały :baffled: szkoła już funkcjonuje? bo o mózg nie pytam :-D

moi jeszcze na dworze, dałam dziecku kromkę suchego chleba na przegryzkę i jeszcze poszli na plac...

reklama
moje dziecie juz spi styrane po przedszkolu. naprawde kazdemu polecam bo wraca z przedszkola wesola jak skowronek :-)
a wy jak tam ??

Do góry