reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Kata nie ma sprawy;-);-) no juz sie nie moge doczekac:tak:;-)

Kasia to ladnie bedzie! tylko czy te zwierzatka beda podobne do siebie??:-p:-p

reklama
wpadne,wpadne....juz powole sie pakuje;-)

a ja wczoraj jak zwykle (czyli jak co dwa miesiece) byłam fryzjerka i malemu zrobiłam porzadek na głowie...przejechalam mu maszynką 5 mm....i mam znowu spokój na pare tygodni;-)
niby taka mała głowka ale jest przy tym roboty...tyle dobrze,ze on to lubi i siedzi grzecznie;-)
a! i sie smieje-nie wiem łaskocze go? chyba;-) Lubie jak ma takie krociutkie wloski-wygląda jak mały zołnierzyk:-)

kasiamaj- nie mówiła jeszcze za wcześnie. Tutaj gdzie chodze do przychodni mają usg takie stare, ale koło 20 tygodnia pójdę prywatnie na 3D:tak::tak: tak jak z łukaszem to wtedy się dowiem:tak::tak:
dota- wtedy mi się wydawało że jestem już bardzo dorosła wszystkie koleżanki miały już chłopaków od 14 roku życia a ja nie i czułam się jakoś tak dziwnie staro:-D:-D teraz z perspektywy czasu wszystko wygląda inaczej, bo te moje koleżanki powychodziły za mąż w wieku lat 19-20 i maja już dzieci w szkole, a obecna moje koleżanki z pracy maja po lat prawie 30 i jeszcze za mąż nie wychodzą:sorry: czyli ja jestem tak po środku.

a ja Łukaszowi ścięłam włosy nożyczkami tylko koło uszu i z tyłu bo mu się loczki robiły a maszynką nie chce dać:no: jak go przekonać?

Witam w ten obrzydliwie pochmurny dzień.
Jestem taka nie wyspana że szok. Dzieci budziły się w nocy po kilka razy.
Mąż niestety nie pamiętał o rocznicy nawet jak dostał ode mnie prezent to nie zajarzył dlaczego:(
A z pozytywnych rzeczy to Tadzio dostał sie do przedszkola i od września startujemy. Ciekawe czy będzie z nim tak ciężko jak ze Stasiem czy łagodniej to przeżyje. No a Tadziu najbardziej nie może się doczekać że w przedszkolu dostanie własny wieszaczek i szafkę:)

Kurcze pogrzeb prezydenta będzie w Krakowie i w niedzielębędzie tu okropny sajgon. Ciekawe jak Kraków sobie z tym, nie lada trudnym zadaniem poradzić. Poszłabym na ten pogrzeb ale z maluszkami to niebezpiecznie:(

Hej!!! :-)

Ale tłoczno się na bb zrobiło...

Dzięki dziewczyny... Julinka mi w nocy popłakiwała, kasłała... :-( na dodatek spała ze mną i zapomniałam jej pieluchę założyć i zalała mi łóżko... :eek::wściekła/y: sklerotyczka- to teraz mam roboty...

Poza tym pogoda do bani i nici z moich planów porządkowych w szafach... :wściekła/y: szaro, buro, pada deszczyk co chwilę... wrrr....

Ale dziecko się cieszy bo nowa hulajnoga już przyszła :-):-D:-D:-D

Pryzy jeszcze troszkę i Kaya będzie chętniej zostawała... przedszkolanki mówią że pierwszy miesiąc najgorszy a potem z górki. Ciekawe jak siebie będę pocieszała jak młoda pójdzie od września... :eek::confused2::laugh2: będę ocierała sobie łzy pod przedszkolem :cool::-D ehhh nawet nie chcę myśleć...

Aga hehe to albo Cię suwak oszukuje albo pani doktor :-D:-D:-D dopiero co tydzień różnicy było, teraz już dwa... :sorry::rofl2:

Weronika no będzie się działo w Krakowie... :tak: i co tu o tym myśleć... ja myślałam że prędzej w warszawie Lecha z żoną pochowają. Jakoś dziwnie żet ten Wawel wybrali...

Alex ja planuję zrobić walkę z butelkami jak oddam Amelkę. U nas jeszcze kacha z butelki a i z ząbkami coś się dzieje... :-( na dendystę nie ma szans bo spierdzieli prędzej niż usiądzie... ale smaruję raz w tygodniu tym elmexem żel na noc i mam nadzieję że coś to pomoże... :-(

Kata podziwiam Cię że tyle czasu śpisz z Kingą... Ja wyeksmitowałam Julę do kołyski chyba koło 3 mż. A spała z nami przez refluks. Potem była w łóżeczku ale cały czas koło nas... uważam że każdy ma swoje miejsce i swoje łóżko, nawet pies :-D co prawda teraz czasem śpi ze mną jak D nie ma, ale jej to nie robi różnicy :eek:

Aga tak to właśnie jest w państwówce... u nas w przychodni nie ma na miejscu usg... :baffled: a nowa przychodnia jest zrobiona... :no:

Idę bo Amelucha się budzi a sis poszła do lekarza...

kasia ;-)
dota ja swojej na żołnierzyka nie obetnę :-p ale do fryzjera się wybieramy :tak: najwyżej będzie mi siedziała na kolanach a fryzjerka będzie ją cięła ;-)
paula a co tu podziwiać? :szok::-D to są chwile, które już nie wrócą i jeszcze za nimi zatęsknię więc korzystam póki mogę ;-) niektóre dzieci jak widać mają inne potrzeby - widocznie się wierciliście albo chrapaliście :rofl2:;-)
a co to za żel na ząbki?

jej, idę procha wziąć bo mi baniak rozwali :confused2:
na razie u nas nie pada więc może trochę przed blok wyjdziemy...

Paula czyli jaka Julci hulajnoga odpowiada???taka zawykła,tak? a ta co miala to była taka z 3 kólkami.... a potrafi sie odpychac??? utrzymuje równowage?
nie wiem ale wydaje mi sie to trudne dla maluchow....;-)

nasz Krzys tez dostal hulajnoge na zająca ale dopiero jedziemy po nia w łikend do babci....i nie wiem czy on nie jest za mały...no najwyzej sama pojezdze:-D

Weroniczka to prawda! oj bedzie tam u Was zamieszanie...jedank zjedzie sie tyle ludzi...korki,korki....tyle dobrze,ze to niedziela i ludzie w razie czego nie spoznia sie do pracy...

Aga ja robie zabawe jak strzyge malego....sadzam go na pralce w majteczkach....i jak maszynka jest właczona to ja tez wydaje dzwieki:-D i on sie smieje z tego...a jak juz mu naprawde sie nudzi, to daje mu koszyczek z kosmetykami....no i na koniec go chwale, bije brawo....to on siedzi taki dumny;-) daje mu lusterko,on sie przeglada.... a na poczatku przygotowuje wszystko i mówie : "zapraszam pana krzysia do salonu"...i takie tam.....on wtedy tak sie cieszy,ze nie moze sie doczekac:-)

jeny nasz Krzys ma faze na czytanie....ale sie naczytałam...a teraz siedzi z psem i jemu czyta....rany jak to smiesznie wyglada i pokazuje mu rozne obrazki:)))

Ostatnia edycja:
Kata to żel elmex z aminofluorkiem do stosowania raz w tygodniu na noc. On niby jest od 6 lat ale wyczytałam w jednym serwisie rady specjalistów i piszą że już u dwu latka można wetrzeć go gazikiem raz w tyg na nockę. Po szczotkowaniu tym żelem nie płucze się specjalnie zębów tylko wypluwa się pianę żeby jak najwięcej zostało i działało. ;-) sama go używam, ma dziwny fluorowy smak, ale po nim zostaje taka jak by warstwa na zębach i są takie ślizgie...

Dotka pierwsza hulajnoga którą kupiłam to ta HULAJNOGA TRÓJKOŁOWA TRZY KOLORY WYPRZEDAŻ (964554783) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy a teraz kupiłam tą i młoda zachwycona... -> HULAJNOGA TRÓJKOŁOWA [463] ŚWIECĄ KOŁA GWARAN (992059001) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy mniejsza, zwinniejsza, i nie wystają z tyłu te kółka. W tej pierwszej zaczepiała piętą... a równowagę trzyma :tak::tak:
odpycha się małymi kroczkami...

reklama
ładna ta druga..i jakie bajery ma;-) świecące kólka....;-):-)

ide pocwiczyc...a potem spacerek:-):-)

iiiiiiiiiiiiiii raz dwa raz dwa....:-D

Do góry