reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Basia, dobry przerywnik na te smetne dni....:tak: I jak dla mnie conajmniej polowa z tego to prawda;-):-)
Kata, czy ty sugerujesz, ze umiesz te dwie plaszczyzny odroznic a ja nie?:-p hehe
A tak na powaznie, to ja poprostu przyjmuje do swiadomosci, ze sa pewne sprawy, ktorych przynajmniej teraz nie da sie racjonalnie wytlumaczyc, bez wzgledu na to :wściekła/y:jakie sily je powoduja:-)
A co do tych jezykow, to jakos jestem dobrej mysli, bo R bratanica rodzona tutaj juz od wieku jakos tak 5-ciu lat super mowi w trzech jezykach i to w kazdym z odpowiednim dla niego akcentem... Mysle ze to moze byc fajny kapital na przyszlosc dla dziecka:tak:
Stefanka, nie dolujmy lepiej dziewczyn, bo ta nasza niby prorodzinna Polska nie daje takich mozliwosci rodakom jak inne kraje nawet emigrantom...
Mi az tak z bolem serca sie czasem czyta, jak trudno w Pl o dobre, niedrogie przedszkola, czy o przebojach ze sluzba zdrowia....

Dobra, uciekam po mloda i jedziemy do sklepu, bo nie uwierzycie, ale zamowilismy sobie zestaw do salonu i przywiezli nam jedna kanape tylko, a jak sie teraz okazalo splonela fabryka w ktorej to robia, wiec musimy jechac i wyjasnic sprawe i byc moze cos innego wybrac, bo innaczej reszte najwczesniej by nam za 5 miesiecy dostarczyli:szok:(tyle z tym zachodu, a juz sie napalilam na ten wybrany przez nas komplet:wściekła/y:)

reklama
I wpadam powiedzieć dobranoc ;-)

hmmm... ale najpierw coś do was...

Baśka hehehe super :-D:-D

Kata podpisuję się Kinia świetna w podpisie ;-) :tak:
To mówisz wesolutko po winku? ;-):-) ja też lubię to uczucie :-D

Aga to super że się udało z umową :-) Już będziesz miała spokojniejszą głowę...

Stefanka a cóż to za wyjątkowy dzień?

Pryzy u nas też pasta wysysana a elmex smaruję przez sen ;-)
Tu co nieco jest napisane GABA Poland - Stomatolodzy - Zastosowanie
U Julki niestety na jednym ząbku szkliwo jest wykruszone więc robię co mogę. Chciałabym uniknąć lapisowania, bo kurcze takie czarne te zęby będą wrrr...:no:

I niewesoło z tą kanapą... oby się ułożyło :-)

Alex a cóż to pogoda się zepsuła? hehe... :-p

Jeju... mała mi znów zwymiotowała... :-( tak się przestraszyłam... wczoraj wieczorem było to samo... :-( Chyba jej flegma spływa bo jak próbuje odkaszlnąć to aż ją podnosi z odruchów wymiotnych... połozyłam ją na brzuszku... powinno być lepiej... :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
kurcze a ja mam ochote cos ugotowac na jutro ale ciagle sie okazuje ze czegos nie mam ze skladnikow. sprawdzalam juz racuchy i cebularze...nie wiem co moge zrobic...

Hej baby:-)

ja ostatnio weny nie mam, chociaż czytam Was codziennie:sorry: Chyba mózg mi zastygł:-(
Miałam ambitny plan dzisiaj odpisać do wszystkich ale pozapominałam co komu:zawstydzona/y:

Pogody u nas nie ma wogóle, przez kilka dni było cieplutko a teraz znów zima wróciła:wściekła/y: więc Kata proszę mnie tu nie szczuć emigrantkę polskim słoneczkiem;-)

Pisałyście o obcinaniu włosków. Marcel bardzo nie lubi jak obcy ludzie go dotykają więc każda wizyta u fryzjerki jest koszmarem, no ale co zrobić, to nie dziewczynka żeby można było spinką grzywkę podpiąć:sorry: No i ja zawsze obcinam bo bardziej podobają mi się takie obcięte i wycieniowane fryzurki niż ogolone.

Jeśli chodzi o ząbki to mnie też to przeraża bo ostatnio zauważyłam białą plamkę na jedynce. Myjemy zęby regularnie, butelki nie uzywamy odkąd Marcel skończył 6 miesięcy a smoczka nie ma od 4 miesięcy, do picia w nocy tylko woda. Wybieram się do dentysty z nim ale nie wiem czy to ma sens bo najprawdopodobniej nie da sobie zajrzeć do buzi:wściekła/y:

Pryzy tak już się kiedyś zastanawiałam ale skleroza nie boli więc......w przedszkolu drzemka jest przymusowa?? Marcel nie śpi w dzień już od chyba 3 miesięcy ale za to szybko pada o 19 i przyznam szczerze że jakby teraz miał znów sypiać w dzień to wieczorami fikałby do 22 a to byłaby dla mnie masakra:sorry:

Kata co u nas?! W pracy tak sobie-pogoda do kitu to nawet ludziskom nie chce się wychodzić. Alex szaleje z dziadkami i wujkiem jak akurat nie jest w pracy to mu fajnie i ostatnio pada po 12 w południe na jakieś 2-3 godz (choć od jakiś 2 mies już było ciężko z drzemkami) a i wieczorem najpóźniej ok 21. Bardzo ostatnio wydoroślał i na każdym kroku mnie zaskakuje. Ostatnio nauczył się liczyć do 10 po angielsku. Ja przygotowuję mu śniadanie a ten wlatuje do kuchni i zaczyna liczyć-pytam się go skąd to umie a ten ciągnie mnie do pokoju pokazuje na TV i mówi "doja uciyła aleksia"-myślałam że padnę.
Mignęło mi że Sylwia pisała o dentyście. My też regularnie myjemy ząbki, do picia tylko woda, słodyczy praktycznie zero a i tak się okazało że ma już czarną kropeczkę na czwórce. Nie wiem skąd i dlaczego ale tak jest.
No nie wiem co jeszcze. Chciałam Wam tyle napisać a połowę rzeczy pozapominałam-no ale co starość nie radość.

Buziaczki dla wszystkich. A!! i Stefanka, ja rozumie że chcesz mieć władzę nad wszystkim i wszystkimi;-) ale kurczę te zebry strasznie dają po oczach-nie możesz tego zmienić na jakieś koło hipnotyzujące albo wahadełko??:-D Normalnie nie umie się przez nie skupić nad tym co mam czytać. Widzisz Sylwia też czyta czyta i zapomina co komu odp;-)

baska ja juz te wladze mam wiec nic nie rozumiesz !! ale o zmianie biegajacych pomysle :)
o juz zmienilam :) mysle ze teraz jest lepiej!

Ostatnia edycja:
stefanka- Ty hipnotyzerko... Zahipnotyzuj Paule, zeby przyjechala mi wlosy zrobic....strasznie juz wygladaja.....:sorry:
Baska- super! I wszystko sie zgadzaz z tych madrosci...:-D:-D:tak:
Pryzy- i co zalatwiliscie? Bedzie komplet?

Oliwier wciaz strajkuje...:sorry: Smieszy mnie to strasznie, bo przeciez to to samo mleko, wiec o co mu chodzi. W ogole nie chcial isc spac, ale po pol godziny lezenia i obrazania sie na wredna mame wypil pol tego co naszykowalam. I jak do tego siorbal ostentacyjnie... no mowie wam, boki mozna zrywac....:-D:-D

Dostalam masazyk na plecki od mojego P i taka zrelaksowana ide juz sobie spac... dobranoc....:-)

heloł
co za piękny dzień słoneczko świeci jak szalone:-):-):-) szkoda że muszę siedzieć w pracy:sorry:
jednak nie czekałam i wczoraj powiedziałam też kierownikowi i mam już to z głowy:tak::tak: już mogę się nie chować:-):-)
stefanka- ty chyba chcesz nas zahipnotyzować tymi sygnaturkami;-):eek:
Yeux01.gif
Yeux05.gif
Yeux05.gif
Yeux04.gif
u nas jest tak że gdybym ja chciała dać Łukasza do przedszkola a niestety nie ma u mnie w gminie to musiałabym podawać inne miejsce zamieszkania żeby mógł się dostać. Taki problem miała moja siostra musiała się przemeldować z małą i dopiero dostała miejsce:sorry:
kasiamaj- próbowałam tak go obcinać najpierw M. a potem Łukasz na jego kolanach i zrywał się jak oparzony:sorry: ale jeszcze będę próbować. Podobno M. też nie lubił się obcinać i go ojciec przywiązywał do krzesła:szok::szok::szok::szok:
alex- mój Łukasz też jest przyzwyczjony do picia mleka z butelki i inaczej nie przyjmuje a raz mu dosypałam do mleka trochę kawy inki, ale za dużo mi się sypneło a on do mnie "to nie mleko, to kawa", ja nie wiem jak się zabrać za oduczanie Łukasza od picia mleka przed spaniem:no::no:
pryzybela- dobre z tym odkurzaniem:-D:-D
basia- no ciekawe ciekawe ....
kata- no pewnie że wyżej dla tego najpierw poszłam do prezesa :tak::tak:no ładnie sobie poszaleliście:-D:-D
paula- zdrówka dla Julki jak tam ona się czuje?
sylwia- u mnie to drzemki są obowiązkowe dla trzylatków:sorry:
no i co tam więcej hmm

reklama
dobry

hahahahahha nie mam czasu pisac wiecej ale nie moglam sobie odmowic komentarzu do posta Stefanki :-D:-D:-D:-D:-D

spowodowalas u mnie glosny niekontrolowany smiech :-D:-D:-D:-D:-D:-D

kot mnie rozwalil a to kolko to wez zabierz bo ja mam zawroty glowy jak patrze wrrrr:baffled:

milego dnia :tak:

Do góry