reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

heloł:-)
kolejny piękny wiosenny dzień:-)

weroniczka- ja też właśnie miałam wszystko ułożone z Łukaszem cały plan dnia i dlatego chyba jak mnie nie było kilka dni to wszystko wzięło w łeb bo nikt inny nie pilnował tego i zbuntował się, ale po woli wychodzimy na prostą. Ja uważam że taki plan bardzo pomaga dziecko wie co kiedy i po czym i czuje się bezpiecznie:tak::tak:
dota- dzięki temu co napisałaś o łódeczce moje dziecko wczoraj poszło grzecznie się wykąpać bo narobiłam mu łódeczek z papieru i Łukasz ładnie się umył i ząbki też:tak::tak:
ewedja- ja na początku mu zabraniałam tego przelewania ale teraz mu to ładnie wychodzi i nic nie rozlewa a przy okazji ma zajęcie na co najmniej pół godziny:tak::tak:
paula- my też zabawki w pudłach kolorowych i też ucze go segregacji - samochodziki do jednego a klocki do drugiego ale niestety tylko ja tego pilnuję. M. uważa że to nie ważne gdze są zabawki. Jak wracam po pracy a Łukasz śpi to zabawki walają sie po całym domu:szok: no i gratki dla Julki że chodzi bez papmpka
kasiamaj- ja to jednak podejrzewam że ty brałaś lekcje bezpośrednie u super niani, bo masz takie grzeczne i dobrze wychowane dziecko. Gratki dla Kubusia ze chodzi bez pampersa:tak::tak:
pryzybela- to zdrówka dal Kaji żeby jej się z tej gorączki nic nie rozwinęło:sorry2:
kachawawa- ja to cię podziwiam jak ty dajesz radę tak. No cóż w końcu ty też jesteś nocnym markiem;-)
i buziaczki dla wszystkich i mam nadzieję że mi ten post się nie skasuje bo :baffled:

reklama
Witam czwartkowo.

Kal.aga ja również uważam że dla dziecka bardzo ważny jest plan dnia. Wtedy dziecko czuje się bezpieczniej a i mamie jest lepiej dziecko przekonać np. do snu. Minusem jest to że jak zakłóci się jakoś taki dzień to dziecko jest niespokojne. Np. Małgosia w soboty kiedy dzieńjest zupełnie inaczej zorganizowany niż w tygodniu, ma okropne kłopoty ze zaśnięciem i w dzień i wieczorem.

Dotka my jakis rok temu mieliśmy kąpielowy kryzys to R wchodził z nim do wanny i zabawiał na rózne sposoby że Marcel się nawet nie zorientował że jest w wodzie:tak: tak kilka razy i potem już nie było problemu

Sylwka no swietny pomysł! Tylko wiesz co? no prosbe mam:tak: wiem mniej wiecej o co Ci chodzi ale mozesz poprosic swojego R zeby znowu tak zrobił i Ty bys to nagrała....jakbym zobaczyła filmik, to wtedy wiedzialabym jak to ma wygladac:-p a potem ja nagram filmik z moim mezem i tez Ci pokaze:tak::-D i ocenisz czy dobrze robimy....:-D

i witam Was laseczki!:-):-):-)

Aga ciesze sie:tak::-):-)

koncze robic gulasz...i uciekamy zaraz na dwór:-):-)

to co?? udanych spacerków! i miłego dnia w pracy:-):-)

Cześć!

ale u nas pięknie!!!

Chyba powieszę pranko na podwórku... :tak: pierze się, potem nastawię drugie ;-)

Amelucha śpi, jak wstanie to zjemy drugie śniadanko i ruszymy na plac zabaw :-)
Mam nadzieję że jej nie obudzi znów syrena... Po drugiej stronie ulicy mamy straż pożarną... :baffled: i jak wyją na alarm to się młoda budzi :wściekła/y::no: I tak już od poniedziałku ją budzą koło 11-12... :wściekła/y:

Poza tym to zamówiłam wczoraj Julci teletubisia :-D takiego z obrazkami w brzuszki... :-D Bo ma wsztstkie pluszowe prócz Tinky Winky :-D to ten będzie troszkę inny ;-)
Jak by mało gratów było :-D:-D:-D

Kończę bo młoda mnie woła!!!

MIŁEGO DNIA!!!!!:-):-):-):-)

Czesc...:-)Ja tylko na chwilke.
No wreszcie sloneczko....:-) Zaraz lecimy na dwor...:tak:

Gratki dla nocnikowiczow.... Ja to chyba na powaznie sie wezme po powrocie do Uk...skoro Marcel potrafi, to Olis tez musi....:-p:-D;-)

My juz w domku....uffff...Mały przez 2 godziny szalał z dziecmi,przyszlismy do domku zjedlismy obiadek,mały jeszcze owoce zjadł....powiedzial mi:papa i sie połozył....myslałam,ze sie wygłupia...a on zasnął:-D

Aga no wlasnie gdzie ta nasza Jutrzenka??? halooooo;-);-)

Paula,Alex to udanych spacerków:tak:

a gdzie nasze Kasieńki???? ;-)

ide sobie cos słodkiego zjesc....a potem biore sie za okna....dzis umyje sobie w salonie i w kuchni...zawsze cos....bo to przeciez swieta tuz tuz:-):-):-)

Helo!
Za oknem sloneczko i mewy skrzecza jakbym nad morzem byla, ale to tylko takie pozory wiosny sadzac po prognozach;-) Ale i tak sie przyjemniej wstaje:tak:
Korzystam troche bo Kaya jeszcze spi, ciekawe jak wstanie , bo wieczorem goraczki juz nie miala i nawet katarek byl mniejszy, ale nie chce zapeszac....

No wlasnie u nas tez zawsze jakas rutyna byla i wygodne to dla Kayi i dla mnie bylo wygodne, ale teraz musi sie przyzwyczaic do przedszkolnego planu dnia i ciezko to idzie... Przede wszystkim jednak widze ze potrzebuje jeszcze dziennej drzemki, a tam nie chce ostatnio wcale spac i mysle ze troszke przez to te infekcje lapie tez bo to ja troche oslabia....
Ooo budzi sie panna, to musze zaraz ja na nocnik posadzic;-) Ma takie dni ze pampers suchy, a czasem to leje w niego na potege i zazwyczaj informuje ze siusiu zrobila:baffled:

No wiec tak ogolnie tylko: milych spacerkow!!!!:-)

a my spacerujemy spacerujemy spacerujemy
i mała mimo późnej pory wstawania rano chodzi spać na południową drzemkę ;-)

wczoraj byliśmy pierwszy dzień bez pieluszki na dworze
wytłumaczyłam kini przed pójściem na spacer, że jak jej się zachce siusiu to podlejemy trawkę - skutek był taki, że przed spacerem na nocniczek usiąść nie chciała bo będzie trawkę na dworze podlewać ;-)
po dwóch godzinkach spaceru, bez upominania, przypominania sama ni z tego ni z owego zawołała żeby podlać trawkę :tak:

dzisiaj spacerek bez pieluszki dzień drugi
zapomniałam kini przypomnieć jak wychodziłyśmy i się posiusiała ;-) ale byłyśmy blisko domu i poszłyśmy się przebrać
założyłam pieluszkę bo dzisiaj troszkę chłodniej niż wczoraj - od wiaterku :-(

a w ogóle był debiut w słonecznych okularach :-)
wyszła przed blok i krzyczy: dzieci! mam otulaly! :-D

a po wczorajszym spotkaniu z kolegą padła w try miga wieczorem :-)
i stwierdzam, że mam bardzo grzeczne dziecko :tak: ostatnio bardzo mi się wyciszyła - jest grzeczna i na spacerach nie biegam już za nią jak rok temu :-p

reklama
hej
dzień zaczął sie o 6-ej rano-punkt 6 z zegarkiem w ręku!!!
już powiedizałam do J żeby budzika nei nastawiał bo KUba go będzie budził...
my tez dziś spacerowaliśmy...
aż prawie 3 godz.
byliśmy sobie w mieście..najciekawiej było jak Kubie zachciało się siusiu na rynku koło fontanny i musiałam z nim iść pod USC i siusiał pod drzewkiem :-D:-p
a potem byo już ok.
teraz biega po dworzu.
lufer jeden :tak::-D u nas na słońcu dziś było prawie 30*C :szok::szok:
ale trochę wiaterek.
też zbieram sie do mycia okien...ale...nie ma mnie kto pogonić...
może dam radę sama...jak nei to J będzie miał robotę.oj..a okien nie mało...:-D:-p
Pryzy-dzięki za pouczenie chińskie :-D:tak:;-)
Aga-grzeczne...phiii...:-D:-D:-D
Dota-ciekawy pomysł z tym nagraniem...
a też sobie tak myslałam że może Krzyś nie chce siedzieć w wannie bo się ślizga??? macie matę anty-poslizgową???bo pamiętam jak Kuba u moich rodziców nie chciał wejść do wanny bo sie rozjeżdżał odkąd ma matę jest ok.:tak::tak: nie chce wyłazić.
Paula-to nieciekawie macie z tą strażą.
Kata-brawo dla Kiniolka.za sukces spacerowy.u nas też tak samo OTULALY :-D:tak: a gdzie kupowałaś???bo ja nie mogę dostać u nas takich małych...dla dzieci i Kuba chodzi w moich....:baffled:
Jutrzenko-a gdzie sie Ty podziewasz???

Do góry