reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Hej!!!

Madzia tak na prawdę to nie wiem czy ta mieszanka mi pomogła bo wzięłam się za sprzątanie Julkowych gratów :-D i przeszło ;-) kupiłam piękne kolorowe pudełka i posegregowałam drobiazgi ;-)
teraz wszystko ma swoje miejsce... akcesoria dla lalek, koniki i małe laleczki, i plastiki (owoce, zastawa i inne... ) :tak:

ooo Aga to nie dobrze że się skasowało... :dry: aż się odechciewa powtarzać, nie... ;-)

Kata u nas od wczoraj cieńsza kurteczka na polarku, apaszka i nawet goła głowa podczas szaleństwa na placyku ;-) jak jej chłodno to się sama dopomina o czapę czy szalik ;-)

No i spacer wczorajszy też bez pieluchy ;-):-) byłyśmy 3h na spacerku i robiła na trawkę 4 razy siusiu... tak jej się podobało że co chwilę chciała się zmuszać do siusiania :-D:-D:-D
Wcześniej krótkie wypady bez pieluchy, a dłuższe z pampersiakiem, ale już jak ciepło jest to podlewamy zielone ;-):-):-D

Sylwia ło matko... zadymę zrób temu dostawcy :-D;-)

Weronika fajnie że się udało ;-)

Kasiamaj no ja jak szalałam w wakacje z krepiną to moje siostry poszły w różowych kudłach do szkoły :-D:-D:-D

Dota u nas też się zdarza że młoda do 8-9 śpi... fajnie...

Ale dziś np. obudziła się o 2:30 w nocy i chciała teletubisie :szok::szok::szok: o zgrozo!!! Wyła z pół godziny aż w końcu usnęła... wariatka!:wściekła/y::-D

Alanka śpi, ale jak wstanie to zjemy drugie sniadanko i na spacerek :-):tak:

MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM!!!!!

reklama
no właśnie paula- nie pamiętam co napisałam i na dodatek nie mam zbytnio czasu ech

napisze tylko tyle że położyłam wczoraj Łukasza spać bez miki w łóżeczku było godzinę płaczu lamentu i histerii po czym przytulił króliczka i zasnął. ostrzegłam wszystkich wcześniej żeby mi nie wchodzili do pokoju ratować Łukasza bo ja mu krzywdy nie robię.Potem w nocy jeszcze się budził ale już nie płakał. Jeszcze nie wiem co mam zrobić z myciem, bo jest histeria. Nie wiem czy to dobry pomysł myć go na siłę:sorry2:

Meldujemy sie po spacerku;-) ale dzis pieknie!!! po drodze wstąpilismy do cukierni po ciasto;-) Mały teraz je ciasto ale widze,ze juz to robi na leżąco.....zaraz zasnie:-D A na placu zabaw dzis pełno dzieci....no normalnie nie starczyło dla mnie miejsca w piaskownicy:wściekła/y::-D

Paula porządnisia jestes:tak:miłego!:)

Katka nasz Krzysio przynosi czasem do domu patyki i daje dla psa-zawsze idzie i mówi: to dla dodo:-D (dodo to frodo:-D)

Aga i bardzo dobrze zrobiłaś:tak:trza sprawe wziac w swoje rece;-)zeby pozniej było Ci łatwiej....

ide na ciasto...hihi....:-):-):-) mniami mniami...a obiadu nie robie....po co? hihi....cos sie zamówi....

my też już po spacerku.-pogoda piękna!!!
Kuba też zasuwa w cienkiej kurtce pod spodem ma polarek.

kurier był :tak: -jestem bardzo zadowolona-za tego fotelika teraz trzeba zamocować i zobaczyć jak w praktyce :tak::-p
kolorek bardzo fajny.całość z przesyłką wyszła też ok.

kurcze-muszę gdzieś moskitierę kupić...bo wychodząc na dwór otworzyłam okno...jak wróciłam 3 osy w pokoju :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a co to dopiero latem będzie....
starą mieliśmy na oknie to nam ją gdzieś zwiało na jesieni...

ja dizś też obiadu nie mam...hmmm...może bigos odmrożę ????
Dota-fajnie Ci z tym zamówieniem....u nas zanim dojedzie to już sie odechce jedzenia :-D:-D:-D:-D
kiedyś zamówiliśmy pizzę i co...przyjechała po 3 godz.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zimna i wszystkie takie same...a zamawialiśmy 6 szt.w tym 4 rodzaje....:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Weroniko-może spróbuję z tymi jajami....a nóż widelec fajne wyjdą??? jakie miałaś kolory???
Aga-cieszę sie ze wycieczka udana.a z Łukaszem dojdziesz jakoś do tego co było -trzymam kciuki.
Jutrzenko-a Ty dziś chyba zapracowana????-a jak pogoda u Was też taka piękna????
Kata-a no skubaniec mały wytrzymuje i co zrobić....:dry: do tego lata jak szatan i nie męczy się :blink:

dziś koło nas przechodziły dzieci z przedszkola do którego zapisałam Kubę-a Kuba woła pacz-dzieci idą..i woła do nich halo halo,tu ja.....i macha im....śmiesznie bo te babki w śmiech i wszystkie dzieci machały i wołały Kuba.....:-D:-D:-D:-D

jak J wróci jadę do miasta...moja sis dziś była na zakupach mówiła że fajne ciuszki mają...hmmm tylko co ja sobie kupie...??? jak za chwilkę i tak w nic nie wlezę :-D:-D:-D
w kurtki wiosenne też sie nie dopinam....chodzę odpięta...:zawstydzona/y::sorry2:

Ostatnia edycja:
Hej Kobietki ;-)
A ja Wam zazdroszczę tego, że dzieciaczki tak wcześnie wstają i zasypiają:tak: Ile ja bym dała za to, żeby moje tak zasypiały. Olisia położyłam wczoraj o 21 to zasnął po 23:sorry2: Młoda za to standardowo zasypia o 1-2 w nocy. Wczoraj dopadło mnie jakieś przesilenie, wzięłam Jessi do łóżka ok. północy, dałam jej herbatki, bo się darła, a głodna nie była i tak zasnęłam :sorry2: Przebudziłam się po 2, Jessi sobie smacznie spała obok mnie, herbatka rozlana na łóżku i Młoda też mokra od tej herbatki. T. też coś dopadło po zasnął w fotelu w living roomie, jak się przebudziłam to dopiero do wyra go zaciągnęłam. Dzisiaj za to odsypiały małolaty do 10:-D
Teraz sobie siedzę przed kompem, Oliś ogląda Teletubisie, a Jessi mi na cycku wisi :-)Czekam aż T. z roboty wróci i się biorę za robienie lasagni, tak mi po głowie od jakiegoś czasu chodzi, że dzisiaj nie odpuszczę:-p
Miłego dzionka Babeczki:-)

Hejka Babeczki!
Ale sie aktywnie na bb zrobilo, a ja myslalam, ze jak ladnie macie to grobowa cisza bedzie:tak:
Poczytalam sobie ale juz nie zdaze odpisac do wszystkich, bo mala szkodniczke zostawilam w domu dzisiaj bo cos na wieczor goraczkowala i w nocy.... Ale co smieszne ok 4 przyszla do nas, to ja wzielam do kuchni zeby dac lekarstwo i sobie zazyczyla kubek wody do wypicia i sucha kromke chleba:baffled: Zjadla, wypila i polozylam sie z nia w salonie, ale ona chciala isc do siebie i wmiare szybko zasnela i tym sposobem od 20-8 pospala z mala nacna przerwa....
Weroniczko, moze ty poratujesz czyms homeo na katar, bo tutaj tylko wode morska kaza psikac, ale mloda ciagle w przedszkolu lapie, bo zawsze jakies dziecko z glutem jest, no i pogoda taka ponura, wilgotna i wietrzna ze tez zdrowiu nie sprzyja.... A ten katar u Kayi tak gleboko siedzi, ze jak jej psikam i odciagam, to wcale nie schodzi:baffled:
Tak na marginesie, to ja zapomnialam w ogole o farbowaniu jaj:baffled: Ale tak sobie mysle ze te bibulki tez farbowane sztucznym barwnikiem, a barwniki do jaj w kazdym sklepie sie dostanie,:tak: natomiast bibule w papierniczym tylko(nawet nie wiem czy u nas jest???), a na farbowanie naturalne oprocz cebuli i buraka, to nic o tej porze roku nie znajde, wiec chyba sie jednak na gotowca skusze:tak: Zreszta ile dla nas tych jaj trzeba??...
Kasiamaj, ladnie to tak wypominac?:-p Za to dzisiaj musze do Ciebie napisac, ze masz zuch - synka!:-D Bedzie mial kto dawac przyklad mlodszej siostrzyczce:tak: I nowy fotelik maaaaa gosciu:-D
A co sie tak Wam gotowac nie chce???:) Ja dzisiaj znow ryz serwuje, chyba mnie R z domu pogoni, ale wczoraj z jablkami a dzis z warzywami i kurczakiem...:)
A na leniwca to polecam nalesniki z szynka i serem podsmazone lub zapieczone + keczup (przed usmazeniem mozna jeszcze w jajku wymaczac:))....szybkie i moze malo zdrowe ale smaczne, a zawsze z jakas surowka mozna zapodac:tak:
Aga, moja tesciowa tak biadolila zawsze jak Kaya zaplakala i R tez na poczatku szybko kapitulowal, ale ja sie zawzielam ( w koncu wiadomo ze nie zamierzalam dziecku krzywdy robic) i mi sie wydaje ze bardzo duzo udalo mi sie tym osiagnac nie tylko w kwestii usypiania, a z jedynakami to tak trudno sie postepuje, bo sila rzeczy sa w centrum uwagi... :tak:

Ok ide sie wykapac i full prania zrobic, bo wczoraj przejrzelismy ciuchy dla mlodej i sie okazalo ze sporo juz pasuje albo bedzie dobre jak sie tylko cieplo zrobi:tak: Pracowity dzien mnie czeka:tak:

Hej:-)

Ja cieszę się chwilą spokoju. Olivia śpi a Marcel przyssał się do cioci i pojechał razem z nią do domu:tak:

Marcel tak samo jak Kubuś i dzieciaczki Weroniki wstaje o 7 rano i chodzi spać o 19 bez drzemki w ciągu dnia:tak:
Ps. tak właściwie pisałam o tym już kilka razy ale chyba nikt tego nie zauważył bo nie zdziwiło to nikogo:-p:sorry2:;-)
Muszę go tylko w aucie pilnować bo zasypia no i jak wracamy ze spacerku to potrafi przysypiać na stojąco na podeście:szok:
Dzięki temu że nie śpi w dzień to usypianie wieczorem trwa max 5min:tak: Olivia sama zasypia o 19 więc cały wieczór mam już tylko dla siebie no i dla męża;-)

Kasiamaj
mnie też w ciąży ciągle kusilo żeby kupować nowe ciuchy, no i kupowałam większe a teraz muszę się tego pozbywać bo utopilabym się w tym i żal du...ę ściska bo nawet nie zdąrzyło mi się znudzić:sorry2:
Kacha mamuśka to nocny marek to czego się po dzieciaczkach spodziewasz?? Moje to spiochy po mnie bo ja przeważnie o 22 jestem już w łóżku:tak:
Dotka my jakis rok temu mieliśmy kąpielowy kryzys to R wchodził z nim do wanny i zabawiał na rózne sposoby że Marcel się nawet nie zorientował że jest w wodzie:tak: tak kilka razy i potem już nie było problemu

Siemka

Nie uwierzycie jest mi dzisiaj rewelacyjnie.
I wiosna taka piekna! :-D

Dota Ty to masz dobrze z Twoim śpioszkiem. Wiktor nawet jak po 23 pójdzie spac to wstaje o 7 i nie ma zmiłuj się ;) ale to chyba ze względu na to , że ja wstaje do pracy, a bez mamusi juz nie pospi ;-)

Kasia gratki dla Kubusia - dzielny chłopczyk :tak::tak:

no i brawa dla Cioci Kasi za zachęcenie Krzysia do wanny :-)
to może Ciocia Kasia podpowie jak bez stresowo wyciągnąć takiego szkraba z wanienki, który najchętniej poszedłby w niej spać :-D

Weroniczka pogratulowac wieczornego rytuału!

Kal.aga witaj wierzymy na słowo że był piękny ;-)
a co to jest Miki? Smoczek? Będzie dobrze!

Paula u nas tez wszystko w pudłach. A ja jestem do tego stopnia okropna, że sie wściekam jak jakaś zabawka wyląduje nie w swoim pudle :szok: Na szeczęście Wiktorek ma tak samo i pulne gdzie co ma bbyc...no chyba że chce mi podokuczać :cool2:
i gratki dla dzielnie siusiajacej Julki ;)

Kacha smacznej lazani!

Sylwia niezły odlot żeby na stojąco zasypiac hehe

Pryzy widze że masz ten problem z katarkiem też :-(

z tym katarem to znacie jakis cudny sposób żeby się go pozbyć bez antybiotyków. Ja już się boje do lekarzy chodzić kuźwa ! :baffled:[/B] HELP!

ciao ciao witam sie i ja przy kawce

sylwia gratki dla Marcela, nauczy sie i kupe robic na nocnik tylko troche cierpliwosci

magdalenka chyba strefe czasowa zmienia ze o takich szalonych godzinach jest na bb,
no i u nas tez jest problem z wyciaganiem z wanny placz jest straszny, dopiero jak widzi suszarke to sie uspokaja bo uwielbia jak mu wloski susze

kasia maj gratki dla Kuby, my na dwor tez chodzimy bez pampka ale zawsze mam ze soba cos na przebranie bo zdazaja sie wpadki, no ale w nocy niestety jeszcze pampek jest

dota brawo dla Krzysia moze to jest sposob na jego kompiele

weroniczka jak ty dajesz rade z takimi rannymi ptaszkami

kal.aga nie denerwuj sie zlosc pieknosci szkodzi

kacha, pryzy, sylwia, stefanka, alex, jutrzenka ( mam nadzieje ze nikogo nie zapomnialam) :-):-):-)

dla wszystkich buziole

my dzis bylismy na zakupkach i wrocilismy z tablica magnetyczna, tak sie darl o nia ze nie dal nam dojsc do kasy tylko trzeba bylo wyjmowac z pudelka a przy kasie dalismy tylko kod kreskowy, narobil nam takich cyrkow dzis ze wszyscy sie na nas patrzyli

reklama
Sylwia gdyby nie Młoda to ja taki nocny marek bym nie była;-)W ciaży nie spałam po nocach, bo mi Jessi nie dawała i tak jej zostało ;-):-)
Madzia lazania właśnie się piecze i zaraz szamanko będzie :-)
Ewedja ma Zaki charakterek ;-) Ciekawe po kim:confused::-p:-D

Do góry