reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

dzien dobry u nas zdychania ciag dalszy, ale moze pojedziemy dzis kupic Zakiemu butki bo juz ze wszystkich wyrosl, rosnie mu ta noga niesamowicie musze kupowac juz 27 albo 28 numer ,

co do smoczka u nas tez jest do zasypiania, czasami chce w dzien ale ja mu nie daje i odwracam uwage czym innym i jest ok, czasami jak ide na miasto i mam cos do zalatwiania to biore do torebki ale nie zawsze mu daje

co do mebli viki nie mam pojecia

reklama
ahoj
jeny nie udzielam sie bo mamy troche problemów prawnych ale niem a czego roztrzasac

MAJOSZKA hmmm my bardzo szybko rzucilismy pieluszke zaraz po zlocie mała juz nie siekała w pieluche w dzien a na wieczór jaj jeszcze zakładalismy ale od gdzies tak wrzesien pazdziernik wysadzalismy ja przed spaniem potem jak my szlismy spac i raz czy dwa w nocy sie budziła a teraz sama sie budzi i chce sieku i od tamtej pory nie zakładamy pieluchy
nigdy sie nie zsikała w nocy tylko wczoraj pierwszy raz sie zsikała na nasze łożko :(( niewiem nawet sie nie obudziła a zawsze woła siku!!
I TYLE ODE MNIE BABOLKI buziaczki dla wszystkich i lece dalej załatwiac:((

a AGA my to jak bylismy nad morzem w wakacje na urlopie oduczylismy mała od smoczka miała tyle wrazen ze padała i juz papa monio było

Hej!

Ale u nas śnieży.Brrrrrrrr...

Elcia, szybkiego rozwiązania wszelkich problemów:tak:
Aga, my już od dawna nie używamy smoczka. Musisz wziąć Łukasza sposobem - może jakaś wymiana smoka na coś innego?:tak:
Kata, współczuję koleżance. Oby im się udało i zapomniała szybko o tych przeżyciach.
Viki, ja mam błyszczące fronty i niestety wszystko na nich widać. Czyści się nawet dobrze, więc nie narzekam.
Jutrzenka, to nie pospałaś, ale odpoczniesz, bo jak się nie idzie do pracy to już jest komfort psychiczny.
Ewedja, kuruj się i szybko wracaj do zdrowia.

Filipek znów ma katar. Zielony jak trawka i kaszel mu się robi. Normalnie już nie wiem jak z tym walczyć -i psikam marimerem i odciągam. A on jak widzi fridę to uderza w straszną rozpacz. Poradźcie coś.
Poza katarem nie gorączkuje ani nic takiego. Rosną mu tylko zęby.

Czesc
A ja chyba przeziebilam zeszlotygodniowe przeziebienie, bo czuje sie strasznie, mam dreszcze temperature i w ogole jestem bleee nie do zycia.....:-(

Aga- u nas to samo co u Ciebie.... niestety... czyli smok najlepszym przyjacielem dziecka.....:sorry2::baffled: I nie wiem jak go oduczyc.....:baffled:

Duzo zdrowka dla chorowitkow... i milego dnia.....:-)

a ja zamulam .....-chłopaki sie bawią.
J był dziś zawieść podanie o przyjęcie Kuby do przedszkola-bo składa się je w innym miejscu niż samo przedszkole.-zobaczymy??
a ja będę brała się do pisania podania o przerwanie urlopu wychowawczego....

Paula-no to brawo dla Julci :tak:
Kata-o ..to u nas trudno będzie-bo Kuba przez sen pije...i to ok pół litra.....:baffled::dry:
Aga-u nas wcale smoczka nie było-nigdy.-więc nei pomogę.:no:
Dota-co tu mi po oczach dajesz....aż mnie oślepia.:-p
Ewedja-u nas też but zimowy 27.:szok::-D:tak:
Elcia-dzięki wielkie :tak:;-)
Asiu-zdrówka dla Filipka.
Alex-hej -zdrowiej.

asia- zielony katar to nieciekawie, nie wiem jak ci pomóc.
alex- zdrówka dla ciebie
kasiamj- a dlaczego chcesz przerywać wychowawczy, przecież jak urodzisz na wychowawczym to i tak dostaniesz macierzyński:sorry2:
elcia- przykro mi z powodu problemów, oby szybko was opuściły

Aga-tak..:tak: ale jak przerwę wychowawczy to mogę iść na zwolnienie lekarskie 100% płatne bez konieczności powrotu do pracy choćby na 1 dzień.-a kasa będzie dodatkowa....

Aga u nas jeszcze smoki są w domu ale tak pogryzione że czekam aż się rozpadną :-D
Smoka od picia pożegnałyśmy tydzień temu wrzucając go do pieca ;-) a z tymi do ciumkania zrobimy chyba manewr w sklepie z zabawkami . Pójdziemy niech smoki odda pani a w zamian niech sobie coś wybierze ;-) Ale po to nauce siusiania, bo nie można takich wydarzeń na siebie nakładać. ;-)

Jak będzie chciał to w skrócie napiszę co tam piszą w tej książce o nocnikowaniu w 7 dni :tak: Autorka pisze że musi się udać. Zwłaszcza że dzieci w wieku naszych maluchów są na to w gotowe i rozumieją więcej niż nam się wydaje;-):-D:tak:
Oczywiście niektóre sprawy są przesadzone ale to na swój rozum można działać.

No i jest godzina prawie 14 a my nie mamy dziś żadnej wpadki :-):-):-)
Sama woła. Dwa dni co chwila pytałam a sama nie zgłaszała potrzeby a dziś woła.;-):tak:

u nas nocna pieluch mocno zajulana więc na razie będzie zakładana. :tak: ale zamówiłam w poniedziałek ochraniacze na materac.

Kata kurcze przykro że ludzie co pragną bejbika coraz częśćiej mają problemy...

Dota Julka też uwielbia tą emotę i też kiwa głową... :tak::tak::tak::-D:-D:-D

Viki ja się nie znam na takich mebelkach ;-)

Popracowałam i luzik. :-)

my już dawno mamy folię pod prześcieradłem...bo czasem Kubie cos z pampka wyleci i jest cały mokry i prześcieradło też.

Paula-to tylko gratulować.-myśle ze tak już zostanie :tak::tak::tak:-Tylko najważniejsze żebyś Ty sienie złamała.

reklama
Kasia powiem Ci że myślałam że będzie ciężko ale podeszłam do sprawy lajtowo :tak: mam dwa tyg ferii może się uda. Aż sama sobie się dziwię że ani złości u mnie nie wywołują te zasikane majteczki... zmieniam i pracujemy dalej :-) więc nie poddam się na pewno. Myślałam że będzie gorzej ;-)

Do góry