oo ja dzis pierwsza
u mnie dzis bol brzucha bo @ sie pojawila :-

-

-(
co tam leniuchy robicie?
ja juz 2 razy na zakupach bylam, najpierw rano takie szybkie, pare rzeczy zeby bylo co zjsc na sniadanie ;-) a potem pojechalismy do Carrefoura zeby wyjsc z pelnym wozkiem

. Jak jechalam to mialam kupic bebilon, recznik papierowyy, sos i makaron do spaghetti i coca cole to z rzeczy napewno a jak mi cos wpadnie w oko to mialam wziac

. No i wzielam i prawie 200 zeta poszlo

. I wraz jeszcze musze soki kupic

.
A i oczywiscie jak na cos specjalna oferta to ja od razu biore hehehehehe, jakos zawsze mi sie cos przyda. No i bylo, Desperados

. Juz daaawno nie kupowalam bo mi jakos sie znudzilo ale dzis bylo w takie duzej metalowej puszce z przykrywka 7 butelek (hehe roczny termin waznosci to moze postac ;-)). Fajowa ta puszka, jeszcze wieksza niz sa w sklepach te puszki od lizakow chupa-chups. Moja siostra ma taka wlasnie po lizakach w domu i ma w niej samochodziki po chlopakach swoich. I kuba jak tam przyjezdza to zawsze ta puszke dostaje i wyciaga i wkalda samochody. I jak dzis zobaczylismy ta puszke Desperados to od razu pomyslelismy ze bedie na samochody i kuba to uslyszal i tez mowil auta auta. Zajezdzamy z tym do domu a on ciagle auta auta ja mu mowie zaraz mamusia Ci da. Otwieram puszke zeby wyjac butelki, on zaglada i mowi ojej mima ojej mima (czytaj ojej nie ma)

. Ale sie usmielismy, on myslal ze w niej sa samochody

. Ale jak wyjelismy butelki to on od razu zaczal swoje auta wrzucac i sie cieszyl

Takze mama ma 7 butelek piwa a kuba puszke na samochody

Pryzybelka ja kupuje gotowe winko, u nas sa rozne zwane grzancami. Ale mam chec zrobic wlasnie ze zwyklego wina. Te grzance kosztuja ok 20 zeta u nas, a moja kolezanka mowi ze ten sam smak sie uzyska, jak sie kupi zwykle wino, nawet z tych tanszych (u nas to np Kadarka czy Sophia) do tego przyprawa do grzanca (sa takie specjalne u nas w sklepach), mozna dodac np gozdziki albo miod jak ktos lubi i do kubka pokrojone w plasterki pomarancze. Tez jest pyszne a koszt 10 zeta.
Nie robilam tak wiec nie wiem czy to dobre ale zamierzam sprobowac tylko znow wina zapomnialam kupic

A tak przy temacie to u nas w jednym z lokali podaja piwo grzane ale nie z sokiem malinowym tylko z kardamonem i pomarancza, ja nie pilam bo zawsze jestem kierowca ale szwagierka pila, probowalam i bylo pycha. Tylko nie wiem czy latwo kupic kardamon w sklepach bo jakos nigdy sie nie interesowalam
Stefanka to Ty widze tez sie lubisz szwedac tak jak ja

Asia kurde to gratuluje zdrowego rozsadku ja jakos nie umiem sie nie przejmowac
Magda jak Wiktorek????
Viki halo halo
Kacha jestes w dwupaku?? Juz poczakej do 5 to ja wygram zaklad ;-)

Dobra wypilam kawe ide ogarnac w kuchni. Jak kuba wstanie zje zupke i rusamy na obiadek na miasto jak co tydzien

milego dnia i do wieczorka