reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Witam

No to ja pierwsza dziś ;-)

U nas OK (tfu-tfu) dzieci jeszcze zdrowe chodzą do przedszkola. Zachowanie Sebka się poprawiło w przedszkolu ostatnio mi troszkę wydoroślał muszę go pochwalić ;-)

Madziulka też zaczyna mi mówić nawet jak jej zadam pytanie odp. na nie wiec jestem szczęśliwa. Od nie dawna Madzia woła że chce siku ale jak ją wysadzam to nic nie robi czasem tylko zrobi prytu z tyłeczka ale za każdym razem ją wysadzam jak tylko zawoła ale jej nie chwale bo nocnik suchy:eek:

Muszę się wam pochwalić że tak jakbym dostała mały awans w tej mojej robocie bo nie tylko tam już będę sprzątać ale też będą mnie szkolić jak odkażać narzędzia jak robić odciski itd. kiedyś w przyszłości mogę zostać asystentką dentysty ale zobaczmy

Zdrówka dla schorowanych

cześć:-)
alex- witaj z powrotem:-)
kasiamaj, jutrzenka- fajnie że zabawa się udała:tak::tak:
asia- mi też czasami się marzy o tym żeby pójść do pracy jak Łukasz da mi w kość ale to tak przez chwilę, bo jak już jestem w pracy to marzę o tym żeby być w domu:sorry:
stefanka- a może w tym roku tak będzie że u nas nie będzie zimy a u was zagości na dłużej:sorry: ja nie cierpię zimy od kiedy muszę dojeżdżać do pracy samochodem brrrr, boję się jeździć po śniegu:sorry:
paula- i co gotowałaś bigos?

narazie tyle ze mnie zajrzę potem:cool2:

p.s. pochwalę się wam nową umiejętnością Łukasza. Otóż mój maluch rozpoznaje figury: kółko, trójkąt i kwadrat:tak::tak::-) jak narysuje na kartonie i mówie pokaż to pokazuje ładnie i sie nie myli:-) to chyba wpływ ogladania "klubu przyjaciół myszki miki":sorry:
edit: anetka to gratulacje

dzien dobry:)
a ja chora :((( wczoraj myslałam ze umre temp 39,7 :( ból gardła i wszystkich miesni ale dzis troszke lepiej
mykam aby was nie zarazic pa

elcia zdrówka,no i powiedz jak ty dalas rade z ta dietą???
czytalam o niej ale stwierdzilam ze chyba nie dam rady..generalnie pierwsza faza jest ciezka ....
wlasnie przy tej diecie dowiedzialam sie ze gotowana marchew, i burak powodują tycie:szok:, tak samo jak ziemniaki i kukurydza..

napisz co jadlas pleaseeee

aga no gratulacje dla łukaszka, mądrego masz syncia:tak:

anetka, oby udało sie z twoją pracą. no i super ze w przedszkolu widac poprawy..trzymajcie sie

a u nas nico....szaro buro i ponuro:crazy:

No i mi sie udało schudnąć bez diety ale to dzięki pracy ponieważ pracuję od 20 do 22 to moja kolacja jest o godz. 18 a potem już nic nie jem no i wysiłek fizyczny często przyjeżdżam do domu i mam aż mokre włosy od potu. Schudłam przez półtora miesiąca już prawie 6 kg. i czuję się bardzo dobrze bo mi te wałki już tak nie wychodzą i zaczęłam się sobie podobać chociaż mam do zrzucenia jeszcze 9 kg

Viki widziałam twoje foty z Pawełkiem i powiem ci że szczupło wyglądasz :tak: pamiętam Kwietniowe nasz spotkanie i wydaje mi się że dużo zgubiłaś już kg.

A nasza Elcia też laska ostatnie fotki pokazują że też straciłaś na wadzę

hej

ale mi goraco, R malowal sufit i jedna sciane w salonie i musialam potem wszystko poprzestawiac, poukladac, pozamiatac pomyc podlogi.

Kuba dopiero zasnal, wstal po 8 i wcale spiacy nie byl :eek:.
R robi spaghetti a ja siadlam na chwilke bo sie zmachalam :sorry:

Anetka fajnie ze sie poprawilo u Ciebie, no i gratuluje sukcesu w pracy i ze zrzuceniem wagi :tak:

Elcia zdrowka dla Ciebie

Aga gratuluje nowych umiejetnosci Łukaszka. Brawo :tak:
Kuba rozpoznaje ksztalty juz jakis czas bo ma dwie zabawki w ktorej one sa. Garnuszek na klocuszek ktorym ma juz ponad rok i ciagle sie nim bawi i taka druga zababke drewniana co dostal na gwiazdke i tam tez sie wrzuca ksztaly we wlasciwa dziurke. To naprawde fajne zabawki z tymi ksztaltami, kuba potrafi jeszcze powiedziec kolko i gwiazdka, a inne tylko pokazac i wrzucic do srodka przez dany kszalt.

Alex witaj spowrotem i rozruszaj to towarzystwo bo jakies drętwe ostatnio :-p:-p

u nas tez coraz wiecej slow , kuba powtarza jak cos powiemy i sie cieszy z tego. Wiadomo ze czesc jest taka troche mowiona po swojemu ale ja wiem o czym mowi. Slow jeszcze nie laczy, narazie pojedyncze wyrazy.
A i mowi jak sie nazywaja teletubisie, najgorzej jest z Po bo jakos mu nie wychodzi to najlatwiejsze imie :-D

kurde ale pachnie, az mi sie jesc chce a to jeszc ze z godzine bedzie sie dusic :cool:

hej!!!

Terrorystki śpią. Jedna śpi za ścianą w swoim łóżeczku (Amelka) a Jula śpi u mnie. Mam nianię więc każde mruknięcie młodszej słysze ;-)
Dziś znów zaczęłam wątpić czy dam radę :-( Siostrzenica mnie do nerwicy doprowadzi... :-(

Alex witaj!!!

Anetka nic się nie chwaliłaś że pracujesz... super. Zawsze jakaś odskocznia, nie? ;-)

Jutrzenka to Ty nie w racy? :sorry:

Aga gratki dla Łukaszka :-):tak::-)

Elcia kuruj się Kochana.

:) VIKI ja na poczatku tez myslałam ze niedam rady ale jakos wyszło:))
tam ogólnie nie mozna pic kawy a ja pije2 i niedałam rady bez niej
a co jadłam ?? hmmmmmmmmmmm np:

na sniadani
- serek wiejski z piatnicy smarowałam na poledwice sopocka kładłam ogórka korniszonegoi zawijałam w 2 listki sałaty lodowej i taki zawijasek *2lub 3 szt
-2 jajka na twardo + pekinka +w kostke pokrojony twaróg chudy+sól i pieprz+pomidor lub ogorek
-jajka na twardo
-jajecznica z poledwica albo a szynka gotowana lub z pomidorami lub z pieczarkami

na przekaski np
- 2 plasterki poledwicy +ser zółty lith
-kiszony lub korniszony
-pomidora

na obiad

robiłam dosc czesto sałatke - pekinka cała +5-6 ogórków korniszonych + pomidor+ papryka+piers z kurczaka smazona z przyprawami + ogórek zwykły i zalewałam to jogurtem naturalnym( z 5-6 łyzeczek )+ z1 łyzke majonezy(zwykłego bo nienawidze liht)
-rybke gotowana na parze albo pieczona w foli
-gotowana piers z kurczaka +pekinkalub sałata lodowa

na kolacje jadłam zazwyczaj to co miałam na obiad bo naprawde duzo tego wychodziło -jak zrobiłam ta pierwsza sałatke to czasem miałam na 6 posiłkaó a ze jest pyszna to non stop ja jadłam hihihihihihih
no niewiem co jeszcze napisac hmm jak mi sie przypomni to napisze
najciezej mi było przez 3 dni a potem luzik i powiem ze rygorystycznie sie jej nie trxymałam bo miałam ochote na cos słodkiego to zjadłam kawałek batonika i jak przeszłam na 2 faze i włonczyłam owoce to waga dalej szła w dół i to mnie bardzo cieszy:))
musze zaczac od nowa 1 faze bo bym chciała jeszcze z 5 kg zrzucic
wkleje ci na gg dwa linki z przepisami jak nie masz
PAULA hihihihih dasz rade kobietko:)) pamietaj ze cie podziwiam za odwage i siły :)

reklama
hej babolki

u nas dziś słonko świeci-ach jakoś tak fajniej od razu.
ja trochę coś z gardłem mam po tym weselu....chyba za dużo śpiewałam....:laugh2:
byłam na zakupach-pokupowałam moim chłopakom majtaski.
bo te co Kuba ma robią sie trochę już za małe.

skoro się tak tutaj chwalą wszystkie :-D;-)-to my też się pochwalimy....-a co!!!
jak zapytam Kubę jakie ma spodnie to mówi-DZISY :-D:-D:-D
a..i jeszcze cały dzień biega bez pampka.....

Asiu-ja bardzo jestem zadowolona.
Anetko-gratuluję awansu-i wytrwałości w gubieniu wałeczków.
Aga
-brawo dla zdolnego Łukaszka
Elcia-zdrowiej Kochana.-oby szybko Ci przeszło.
Viki-przesyłam Ci troszeczkę słońca -bo u nas tak ładnie.
Paula-ale nazwałaś dzieciaki.....mój też śpi..:-D
JUtrzenko-i co? w jakie buty wskoczyłaś na wesele???ja byłam w szpilkach.

Do góry