reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dzień dobry!!
Kata.maj. :-D:-D:-D:-D
A u nas pogoda superowa. Słoneczko świeci, ładnie grzeje i tylko od czasu do czasu wieje wiatr.
Wszystko poczytałam co naskrobałyście ale nic nie pamiętam. Zjadłam przy tym paczkę orzeszków solonych i teraz żołądek mnie boli. Ale kicha...!!!

Przeniosłam wczoraj kartotekę małego do innego pediatry, bo ta u nas obojętnie z czym zaszłam to słyszałam tylko zyrtec, bo skoro dziecko jest uczuleniowcem to to mu pomoże. Kobieta jest pediatrą, ma specjalność z neonatologii i dodatkowo pierwszy stopień alergologii dziecięcej. Alexa nie prowadziłam wczoraj do niej bo powiedziała że jak jest zdrowy, oprócz tej brzydkiej wysypki, to lepiej go nie przyprowadzać bo panują wirusy straszne i może coś podłapać. Podagałam z nią i mówię, że w nocy się budzi z płaczem, nie bardzo wychodzi mu zasypianie, a poza tym zauważyłam jakieś 2 dni temu że właśnie jak zasypia to płytko oddycha. Pyta czy podaję mu wziewy, mówię, że nie bo ta tu stwierdziła że skoro się nic nie dzieje to nie trzeba. Złapała się za głowę i powiedziała o Boże...Kazała wrócić do flixotide, dodatkowo ventolin przez tydzień i zobaczymy, i wiecie co?? może coś w tym będzie, bo wczoraj zasnął w ciągu 15 minut i spał jak zabity całą noc. Ja się już później budziłam odruchowo i sprawdzałam czy oddycha...

PAula - kochana, Alex też praktycznie jest cały dzień na podwórku, na nogach. Biega, skacze, jeździ na rowerku, a mimo to nie pada jak Julka. Ty się lepiej przyznaj co jej podajesz??!! ;-);-):-):-)

Dobrze kochaniutkie. Bo strasznie ostatnio się rozpisuję....
Zdróweczka dla wszystkich, i dla chorowitków, i dla pozostałych żeby nie chorowali.

Kasieńko - korzystaj z rozpieszczania ile można...

reklama
Hej Dziewczynki :-) Przepraszam, że Was teraz tak zaniedbuję, ale korzystam ile się da z tego, że u Rodziców jestem :tak: Pewnie następnym razem dopiero za rok, albo jeszcze później tu przyjadę :tak:Już się boję co będzie po powrocie do Belfastu,Oliś już jest rozpieszczony jak dziadowski bicz :-D
Pozdrowionka i buziaki dla Was :-)

Kacha odpoczywaj bo niedługo kompanka do terroru się Olisiowi urodzi :-D:rofl2::-D

Baśka to nasza kumpela- Alex Ci podpowie co dać dziecku żeby lepiej spało :-D:-D:-D

Elcia mi dziś tak dwie dawały w kość... Myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok... :wściekła/y: jakiś koszmarny dzień... zaczynam wątpić w swoje możliwości opiekuńcze... :-(

Grzechotka to super że się Kubuś przekonał do żłobka... Ja już myślę co będzie jak Julę dam do przedszkola... :zawstydzona/y::sorry:

A gdzie Weronika???:cool2:

Viki! Jak u was? Mama jest? ;-)

Co porabiacie?;-)

Jestem, jestem Paula:tak::tak::tak:

Tylko mam dużo roboty bo szyję Małgosi i kuzynce płaszczyki i kapelusiki jesienne:sorry::sorry::sorry::sorry: Ale już są na wykończeniu i w piątek R robi przemeblowanie:tak::tak::tak::tak:
Pozdrawiam Was serdecznie kochane.

Witam się z ranka.
Normalnie pełne zaskoczenie. Wchodzę a tu zaledwie jedna strona do poczytania. Fajnie bo choć raz nie miała dużo do czytania, ale z drugiej strony to jakoś tak smutno, bo pusto.

Paula na pewno zgłoszę się do Alex jak będę w potrzebie, bo odpukać na razie, chyba chodziło o te lekarstwa bo zasypia bez problemu. Nawet w południe wczoraj powiedział że idzie sicha i poszedł, położył się i zasnął. Zostałam w szoku. A jeśli chodzi o klonowanie, to nie martw się mi też by się to przydało, a mam tylko jednego urwisa, a nie wiem co będzie w przyszłym roku, jak będzie drugie :-):-)

Kasiu.maj - nigdy nie zasmucasz, po prostu pisz, a my pomożemy i doradzimy, ja w każdym razie się postaram. Całuski dla Ciebie, jedyne i wyjątkowe, na poprawę nastroju CMOK CMOK CMOK

a dla reszty uściski i również buziaczki

reklama
witam:-)
Łukasz ogląda klub przyjaciół myszki miki, więc pozwoliłam sobie do was zajrzeć.
U nas jest bardzo zimno brrrr
Jak pójdziemy na spacer to założę dziś Łukaszowi rajstopki.
A no właśnie i tu mam pytanie do mam chłopców: Będziecie zakładać maluchom rajstopki pod spodenki czy macie jakiś inny pomysł?

kasiamaj, paula- ciapy to są inaczej kapcie tzn. takie obuwie w którym chodzi się po domu:tak::tak: a jak to się u was nazywa?:sorry:
ja już też zwątpiłam w swoje zdolności wychowawcze. Jak ja mam zachować cierpliwość i nauczyć moje dziecko radzenia sobie z emocjami jak sama tego nie potrafię:-( w ogóle to jakiś taki Łukasz marudny jest ostatnio :szok::szok::szok::szok: choć są chwile że zachowuje sie jak aniołek:sorry::eek:

Do góry