reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
witam wszystkie przyszle grudniowe mamy i inne mamy rowniez witam!
Nie wiem od czego zaczac.Moje dziecko ma przyjsc na swiat w grudniu ok.3. Nie moge sie doczekac ale mam stracha i poza moja siostra nie mam z kim pogadac na temat ciazy i dzieci. Nie mieszkam w polsce i nie mam latwego dostepu do polskiego lekarza zeby zadac mu pytania. Moze inne mamy zechca czasem ze mna popisac? pozdrawiam

barbarkak witaj serdecznie na forum:-) oczywiscie ze popiszemy z tobą , doradzimy i wogole zaglądaj do nas jak najczęściej. jest tu wiele dziewczyn mieszkających za granicami polski tak ze nie bedziesz czuła sie osamotniona:tak:

zrób sobie suwaczek abysmy wiedziały w jakim wieku jest twoja ciąza, i napisz cos o sobie,, jak sie czujesz czy bedziesz miala corke czy syna ;-)itp

Bardzo sie ciesze ze mi odpisalas:-) Jestem w 30tyg ciazy i bede miec chlopczyka w/g usg.Nie wiem jak sie wstawia suwaczki ale jutro sprobuje.Mam mnostwo pytan,bola mnie strasznie uda,dretwieja mi w nocy, budze sie i je masuje ale to nic nie pomaga. nie wiem czy to dlatego ze jestem coraz ciezsza czy to moze krazenie? przytylam duzo bo 20kilo.Moze powinnam cwiczyc czy cos takiego? ale te bole mnie wykanczaja juz mam besenne noce mimo ze kazdy mowi ze dopiero sie zaczna gdy dzidzius przyjdzie na swiat.Moze wiecie co mi doradzic w tej kwesti?

Witaj barbarakak
Fajnie bo jest nas coraz więcej:tak:
Jak sobie wstawisz suwaczek to napisz mi tutaj albo na prw swoje dane (imię, wiek, gdzie mieszkasz, kogo sie spodziewasz i imie tej pociechy, jeśli już masz upatrzone, no i na kiedy masz termin) to Cie wrzuce na liste grudniowych mamus;-)

Zmykam do spanka
papa do jutra

barbarkak Witaj wśród mamuś grudniowych. Jeśli chodzi o Twoje nogii i wagę jaką już osiągnęłaś do tej pory to osobiście radzę Ci byś zgłosiła się z tym problemem do lekarza. Takie dolegliwości mogą być rzeczązupełnie normalną ale niestety też zdarzają się zatory żylne u kobiet w ciąży które są niebezpieczne dla nas. Zbyt duże przybranie na wadze również może być czymś normalnym ( ja przy pierwszym dziecku przytyłam ponad 20 kg) ale również może świadczyć o np. cukrzycy ciężarnych. Więc jeśli tylko masz możliwość to idź do jakiegoś lekarza się poradzić.

A tak w ogóle to się wiltam z wszystkimi mamusiami!

Ostatnio troszkę mnie mniej ale mim tyle załatwiania w tym tygodniu że już poprostu padam. Ale dziś na całe szczęście idę na mój basenik:-) to sobie odreaguję:tak:
W związku z tym że okazało się że mi już nie przysługuje urlop wychowawczy płatny ( o czym wam pisałam kilka dni temu) musiałam w tym tygodniu wrócić do pracy. Ale od wczoraj jestem już na L4. Po za tym wczoraj byłam u lekarza i słyszałam jak dzidzi serduszko bije. Biło cichutko, bo odwróciła się pupą do nas i położyła mi na krgosłupie, ale za to tak jak należy:tak: Ale to już opiszę tam gdzie na to miejsce.

to i ja sie witam:tak:

barbarkak weronika ma rację, powinnas zasięgnąć opinii lekarza i wykluczyc wszelkie grożne dla ciebie rzeczy typu cukrzyca, zatory.

weronika, super ze dzidzia zdrowo się rozwija

a ja dzis miałąm jakies powalone sny....najpierw śniło mi sie ze urodziłam 6 raczki:szok: i do tego 6 chłopców..wszyscy mieli czarne włosy i spali w jednym łózeczku:szok:

pozniej juz sniło mi sie jedno dziecko...chłopiec ktorego urodziłam niby 2 tygodnie wczesniej i przez te dwa tygodnie vtak mu wlosy urosły ze musiałam isc z nim do fryzjera....:-)boże co za głupoty....

Jesu ja dopiero teraz mam siłe na momento usiąść przed komputerem.
Wróciłam do domu po 19:wściekła/y:

Okazało sie że kurs trwa nie do 16 a do 18:szok: i tak do końca przyszłego tygodnia bo potem już do 16, a to temu że UP wymyśliło sobie jakieś posrane 20godzin zajęć z treningu interpersonalnego:wściekła/y:Porażka totalna, nienawidze takich rzeczy, autoprezentacja, gadanie o sobie na zawołanie przed obcymi i inne tego typu sztuczne rzeczy, jakieś śmieszne ćwiczenia i scenki... boże jak mnie wkurzają takie zajęcia:baffled::wściekła/y:No ale nic nie poradze, zaciskam zęby i trzeba przetrwać.
Natomiast zajęcia z Grafiki czyli już te typowe dla profilu kursu są w porządku, babeczka tłumaczy wszystko od podstaw, szczegółowo, pokazuje i wogóle jakoś tak miło, no i idzie wszystko pojąć bez problemu, nawet jak sie niema zielonego pojęcia i pierwszy raz sie ma styczność z tymi programami graficznymi tak jak ja.
Także to jest ok.
Najgorszy ten dojazd, bo cholera z powrotem takie korki że jechałam ponad godzine:-(i to jest najbardziej męczące w tym wszystkim....

No ale koniec narzekania, bo już nawet nato niemam siły:-D

No i cholera jeszcze tylko moje 2 seriale i ide spać bo padam.
Jutro tez wpadne pewnie na momencik, aj beznadzieja.

Buziaki dla wszystkich i sorka że tak tylko o sobie, no ale chciałam zdac relacje ;-)
Ataata poszukiwana jestes na watku staraczek.
d030.gif
Znowu cos kombinujesz za plecami moimi i Lenny
g050.gif

reklama
Do góry