reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Kata, to zastrajkuj jak studentki ze Wschodu, hehehe...
Filip już od dawna ma piątki. Wyszły mu zaraz po jedynkach, a innych nie miał. Więc to nie jest tak, że piątki wychodzą na końcu:tak::tak::tak:
Jutrznka, szkol, się szkol. :-):-) Lato od jutra ma znów zagościć i będzie + 30.

A ja kupiłam kiedyś pościel z Ikea i nie pasuje mnie na poduszkę i kołdrę z innej firmy (mam drewex). Poszewka na poduszkę na krótka o jakiejś 5 cm z każdej strony:crazy:

reklama
hej babolki
jestem
uffff-ale dziś narobiłam....
wszystko już prawie gotowe jeszcze jedna pralka załadowana..i koniec z praniem!!! aż do powrotu.
jeszcze udało mi sie zaprawić 14 słoików litrowych śliwki (renklody) teściowa nam wiadro podarowała :tak::-p
Kuba właśnie w fazie snu-szybko odleciał.

mam do Was pytanie-jakich środków używacie do prania dywanów????
i czym szorujecie???

moja mama to firanka pucuje.......:-)
tak sobie myślę że mogłabym wyprać jeszcze przed wyjazdem to akurat przez naszą nieobecność w domu -by wysechł bo tak to nie da rady...nie mam go gdzie wywiesić.a tak leżał by na podłodze.

Stefanko-u nas Kuba ma poduszkę taką na szerokość łóżeczka i szeroką jakieś 50cm.ale prawie płaską.-kupiłam w sklepie z akcesoriami dla maluszków,prędzej miał taki klinik z gąbki.-niby zalecany przez ortopedę.
Grzechotko-taki specjalista to chyba pedodąta???-ja byłam już z Kubusiem-bo on jakimś cudem nakłada dolne ząbki na górne-stwierdził że na razie nie trzeba-mamy pojawić się jak Kuba skończy 2 latka.
Kata-wpadnij do mnie u mnie wrzątek!!!
Aga-sorki-ale ze łba mi wypadło-prześle jutro!!!!
Jutrzenko-hej ;-)

wiecie -dziś Kuba biegał bez pieluszki to w ciągu 12 minut zasikał 4 pary spodenek-ale kurcze jaka z niego cwana bestyjka....sikał tylko w kuchni na płytkach...nie wiem???czy dziecko chciało żeby mama miała łatwiej do sprzątnięcia czy po prostu podobało mu się tuptanie we własnym moczu :-D
ale jak go pytam czy chce na nocniczek-to on na to NIE!!!!!!

wiecie -dziś Kuba biegał bez pieluszki to w ciągu 12 minut zasikał 4 pary spodenek-ale kurcze jaka z niego cwana bestyjka....sikał tylko w kuchni na płytkach...nie wiem???czy dziecko chciało żeby mama miała łatwiej do sprzątnięcia czy po prostu podobało mu się tuptanie we własnym moczu :-D
ale jak go pytam czy chce na nocniczek-to on na to NIE!!!!!!

hehe od razu widac ze moj to tez kuba. Robil tak samo, a jak steka i robi kupe i pytam chce kupke to mowi nie nie i dalej steka.
Ja narazie odpuscilam, moze nie jest gotowy, zreszta i tak nie chce na nocnik siadac wiec nie bede go zmuszac. Przyjdzie i na niego czas

jutrzenko-ale nasz Kuba siada na nocnik-tylko nie zawsze zrobi...po chwili siedzenia wstaje i paraduje sobie z siusiakiem na wierzchu i po kilku minutach zamiast usiąść na nocnik leje na podłogę.....

a to dla mezatek :)
WARSZTATY DLA MĘŻCZYZN
Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia:

DZIEŃ PIERWSZY
1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU
Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją.
2. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH?
Dyskusja.
3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ
Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów.
4. NACZYNIA I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ DO ZMYWARKI ALBO ZLEWU?
Debata panelowa z udziałem ekspertów.
5. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA
Linia pomocy i grupy wsparcia.
6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY
Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych miejscach a
przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania.
7. ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓ*NIENIA
Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego.

DZIEŃ DRUGI
1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ?
Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne
2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA
Prezentacja PowerPoint.
3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ.
Wspomnienia tych, którzy przeżyli.
4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI
Gra na symulatorze.
5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A TWOJĄ PARTNERKĄ
Ćwiczenia praktyczne i odgrywanie ról.
6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH
Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe.
7. TECHNIKI PRZEŻYCIA -JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE
Dostępni indywidualni psychoterapeuci.
8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY - telekonferencja z udziałem Świętego Mikołaja

witam słonecznie :-)

stefcia moja miała ten etap. teraz wraca powoli do normy czyt. dzieli się z innymi ;-)aczkolwiek (uwielbiam to słowo :-D) zdarza jej się fuknąć ;-)
warsztaty super :-D najbardziej mi się podoba dzień drugi pkt 7 :-D:-D:-D
no tak... jak zwykle jak się rozpiszemy to jutrzenka ma mnóstwo pracy :angry:
kasia ja właśnie na etapie prania dywanu :-D kupiłam butelkę vanisha w płynie i mam ambitny plan wyprać. tylko muszę kumpeli podpytać czym szoruje. robi się taka piana, potem pucujesz, ona wysycha i odkurzasz jakieś pozostałe drobinki :tak:
asia jak widać są wyjątki jeśli chodzi o ząbki. zdziwiło mnie tylko, że kuba ma już WSZYSTKIE ;-)

miłego dnia! bo gorący to on będzie :-)

edit: kasia gąbka lub szczotka ;-) ja od razu wyszoruję szczotką bo same plamy na nim

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry