reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
aaa i mam wazne pytanie. czy wasze dzieci maja poduszeczki w lozkach?? dota licze na twoja odpowiedz bo pamietam ze wczesniej kazalas narysowac :) no dobra tak na powaznie to wiem ze cytowalas tego lekarza z tvn i ciekawa jestem co on na to w przypadku starszego dziecka.
rany Stefa jaką Ty masz pamiec-jak na swój wiek oczywiscie:-p;-)...fiu fiu....kiedy to o tym pisalysmy:-)

zanlazłam takie mądrosci....a dokladnie to slowa fizjoterapeuty-tego od namalowania poduszki w łózeczku;-)

Dziecko bez poduszki powinno spać do 2 lat. Głowa małego dziecka jest stosunkowo duża i ciężka , a mięśnie szyi dość słabe co utrudnia swobodne ruchy głową. Z tych powodów trudniej ją podnosić i nią kręcić. poduszka dodatkowo to utrudnia i w rezultacie maluch może np. częściej patrzeć tylko w jedną stronę. Jeśli będzie się to powtarzało przez dłuższy czas , mięśnie jednej strony szyi przykurczają się staną się mnej elastyczne.Może to doprowadzić do zniekształceń w szyjnym odcinku kręgosłupa.

Nasze maluchy juz prawie dwuletnie, to mysle,ze te bardzo plaskie nie zaszkodzą....:-)

A co Wy takie zboczusie małe???no co ja widze:szok:
:-)
Aga moj tez spi :)

witam sie popołudniowo troche późno ale zupełnie brak mi czasu dziś zrobiłam wielkie prasowanie a juz nastepna suszara rozwieszona zamordować sie można

stefcia kuba ma poduszkę taka płaską zupelnie ale i tak na niej nie spi tylko ją przytula i wszedzie ją ze soba zabieramy
kasze tez je z butelki na rzadko rano jak wstanie i na wieczor a mamy smoczki te 3 przepływowe a nawet ostatnio jeden sie troche zozciął i nawet z tego lubi bardziej jeść

ale juz tak mysle ze zamienie mu pory jedzenia kolacji najpierw kolacja potem mycie zebów bo jak narazie to myjemy zeby a potem je kasze w łóżeczku więc takie błędne koło problem w tym że on strasznie lubi jeśc ta kasze w łózeczku i zawsze na nią czeka wie że daje mu kasze i on wtedy idzie spokojnie spać

poza tym musze wybrac sie z nim do dentysty kuba ma juz wszystkie żebe więc dobrze by było gbyby lekarz obejrzał mu paszcze widze że mu zeby na dole na sibie nachodzą i ma krzywy zgryz wiadomo to dopiero mleczaki i buzia jeszcze rośnie ale i tak trzeba sie wybrac teraz lakieruja zabki zeby próchnica nie szla może trzeba bedzie to zrobic
poza tym czytałam że sa takie kropelki z fluorem na zabki które sie podaje żeby były mocniejsze i zdrowsze
ale do jakiego dentysty iśc to chyba musi byc taki co sie takimi maluchami zajmuje ???

rany Stefa jaką Ty masz pamiec-jak na swój wiek oczywiscie:-p

oj dota zycze ci takiej kondycji umyslowej w moim wieku, chociaz wiem ze bedzie ciezko biorac pod uwage twoj obecny poziom intelektu:-p
kata wlasnie ja widzialam taka w Ikei i chyba wlasnie ja kupie a ona ma rozmiar ktory pasuje do poscieli z Ikei ??
asiu :baffled: ale pozytywnie hehhhe

kacha jedz jedz na zdrowie! :-D
stefciu nie wiem :baffled: jak będziesz w ikei to najwyżej sobie przymierzysz lub wizualnie zobaczysz - ja nie kupowałam pościeli w ikei a na poduchę poszewka pasuje jak ulał :-)
grzechotka kuba ma już piątki? szybko wyszły :szok:

nie ma ciepłej wody przez 2 dni - niby standard w wakacje ale upierdliwy :wściekła/y:
muszę grzać w garach :wściekła/y:

kata juz sprawdzalam na stronie Ikea i pasuje na posciel do lozeczek.
no moja malutka juz spi. dzis miala traumatyczne przezycia bo musiala sie dzielic zabawkami i wcale jej sie to nie podobalo :)

witam

wreszcie jakis ruch na forum, oby na dluzej.

Poczytywalam Was troche w pracy ale mam taki mlyn ze nie mam na nic czasu. Takze do nikogo nic konkretnego nie napisze bo nie wiem co :sorry2::sorry2:

odnosnie mleka to u nas rano i wieczorem z butelki. Kuba lyzeczka takiej kaszki nie lubi. Robie mu Bebilon wg przepisu na opakowaniu plus 2-3 miarki kaszki ryzowej do zageszczenia i wypija przez Aventa trojprzeplywoego ok 210.

jutro jade na szkolenie do siedlec i tak mi sie nie chce ze szok :angry::angry::angry:

bylismy dzis z kuba ponad 3 h na spacerku, trzeba ostatnie podrygi lata lapac :tak::tak:

i tyle bo nie pamietam co u kogo :sorry2:

reklama
a i przypomnialo mi sie. Kuba ma taka plasciutką poduszke, jakby jej nie bylo ale on ja przytula czasem. Z nia tak jak bez niej bo kuba na plasko i tak lezy

Do góry