reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Stefanka- ja jeszcze nie, ale juz odlozylam rzeczy ktore wezme... z reszta ja zawsze na ostatnia chwile.....:sorry:
No wlasnie szykuje kanapki, ile ich chcesz? Tylko rozsadnie, zebym tylko nadbagazu nie miala......:-p;-):-D

reklama
witajcie
wróciliśmy niedawno do dziadków przywieźliśmy Kubie piaskownicę.
i UWAGA!!-dziś zaczął się dzień bez cyca!!!-nie powiem...trudne to dla mnie i dla młodego.ale jakoś musimy sobie dać radę-dziś kiedy chciał cyca-posmarowałam brodawkę musztardą-złapał po czym zaczął wołać beeee-i się rozryczał-no to ja mu na to że cycy-ma ała...a ten dalej w ryk...-no to znów podeszłam do niego i mówię no masz-a ten uciekł!!!-potem w porze karmienia wyszliśmy na spacer i młody trochę zapomniał-najbardziej boję się o nocki i w ciągu dnia że nie dam rady-a on mnie będzie terroryzował!!!
jak my to zniesiemy?????
dziś w kościele młody bardzo fajnie sie zachowywał połowę mszy siedział w wózku i palemkę trzymał a drugie pól biegał przed kościałem.

Viki-oj to tam gdzie J mieszkał za kawalera :tak::-D-tam był ośr,hodowli zwierzyny-były dziki-sarny-i ferma bażantów-tysiące ich były!!!!-gdzieś mam jeszcze fotki z tamtych czasów :-D:-D:-D:-D-jak siedzę w stadzie małych pisklaków.

Kata-na ławkę wyskocz z obiadem -a co???:tak::-D;-)
Stefanko-ja też polecam!!!-unibasis.
albo mamy taką robioną vit.a vit e i masć holesterolowa.

Kasiamaj - dasz radę z odstawianiem od cyca. Myślę, że teraz będzie ci łatwiej niż jak Kuba byłby starszy. Na pewno pierwsze dni będą trudne. Trzymam za Was kciuki.
Stefanka, u nas unibasis pomaga, ale raczej tak doraźnie, bo i tak mu czerwone poliki się robią. Po nocy schodzi, ale w dzień się pojawia. Mam nadzieję, że Gai pomoże.
Paula, będziesz z córunią na wycieczki rowerowe jeździła. Też bym pojeździła, ale nie mamy gdzie trzymać roweru :-(.

Postanowiłam - jutro nie idę do pracy tylko z dzieckiem do lekarza. Muszę mu zrobić jakieś kompleksowe badania, bo żadne syropki, antybiotyki nie pomagają. Ciągle glut do pasa i ten straszny kaszel jak u gruźlika. Udało mi się zajrzeć Filipowi do gardła i ma powiększone bardzo migdały. Najgorzej jest wieczorem, bo te gile mu się uaktywniają i nie może oddychać. A jak widzi fridę to jest płacz straszny. Takie mu łzy lecą, że szok. Tak mi go szkoda i wszystkich naszych chorusich grudniaczków.

Asiu-u nas reakcja na fridę podobna!!!!może jak już wybierasz się do lekarza to zapytaj o usuniecie migdałków-u nas Jagoda (od brata J córeczka)miała teraz wycinane-ciągle mieli z nią problemy a to gardło i to karar....ciągle coś.

my jutro jedziemy do Ameryki na te testy z krwi-oby wszystko było ok!!!
a...no i Kubunio zasnął bez cyca-trwało to jakieś 10min.-nie wiem czy był tak zmęczony?czy może już nie potrzebuje mamy żeby zasnąć??-zobaczymy jak będzie jutro???-muszę na noc też przygotować musztardę!!!

Asiacur tak sobie teraz pomyślałam, że czasami dzieci tak dużo chorują jak mają przerośnięty trzeci migdał i że wycięcie go może pomóc. Moja kuzynka wysłała swojego synka na taki zabieg bo ciągle miał gluty do pasa i teraz jest lepiej:tak:

Kasiamaj mały pocierpi i zapomni ale Ty jeszcze długo będziesz tęsknic za karmieniem:tak: ja pamiętam jak mi tego strasznie brakowało, zresztą do tej pory mi tęskno czasami za tym:-D

Stefanka, Alex a gdzie się wybieracie?? Może do Bradford;-):-D

Paula a to na mikołajki krasnale przynoszą prezenty??:-D U nas mikołaj;-):-p:rofl2:

kasia i asia a ja jestem przeciwnikiem usuwania migdalow bo jednak maja wazna role ochronna dla gardla. czesto jest tak ze ludzie po usunieciu maja o wiele gorsze infekcje niz powiekszone migdaly bo ich nie ma i latwiej sie lapie np zapalenie krtani itd. sama jako dziecko mialam usunietego 3 migdalka i wcale mi to nie pomoglo w niczym a mialam czesto anginy jao dziecko. pomogl mi za to esberitox bo po kuracji juz nigdy tak nie chorowalam.
sylwiaa zgadlas !!
alex ja powoli zbieram rzeczy ale pewnie jutro sie zloze hehe a kanapki heheh taka jak z subwaya poprosze hehe ja zawsze biore BLT hehhe

Kasiamaj, nie chcę decydować sama czy usuwać małemu migdały czy nie. W tej kwestii zdania są podzielone. Ja jako logopeda jestem za usuwaniem, ale tylko wtedy jak znacznie wpływają no pogorszenie stanu mowy. No ale Filip jest za mały, żebym mogła to ocenić. Muszę się skonsultować z laryngologiem. No i jeszcze raz zrobić mu wymaz z gardła, bo być może jest bakteria. On często zapada na infekcje górnych dróg oddechowych, a gdy usunę mu migdały to te infekcje mogą schodzić niżej i atakować oskrzela lub płuca. Sama nie wiem co byłoby lepsze. Trzeciego migdała u niego nie zauważyłam.
No widzisz jak odcyckowywanie łatwo idzie. Przypuszczam, że dla Ciebie jest to trudniejsze niż Kubusia, co?

Sylwia już niedługo pokarmisz swoją kruszynkę.

Ostatnia edycja:
Alex, Stefanka to kiedy się spotykacie? W środę? :sorry: faaajnieee....

Asia no będę śmigała z młodą na rowerku... tak mi ruchu potrzeba... ;-):-):tak:

Sylwia no mama mi mówiła że krasnale pomagają mikołajowi :tak: w Mikołajki i dziurką od klucza włażą :-D

reklama
Stefanko-ja też nie jestem za usuwaniem-tylko wiem jak J bratowa zachwalał że to takie dobre.jeśli się ma te migdałki to po coś one są....no ale nie wiem?-zdaniem bratowej jest u niech lepiej.masz racje to jest trudne-dla mnie również
Asiu-a mieliście-ESBERITOX-takie paskudne krople na infekcje górnych dróg oddechowych? Kuba to teraz bierze.

może znacie coś na zatrzymanie laktacji???

a muszę się już z Wami pożegnać-jutro wstajemy o 5-ej
Kuba musi być na czczo i mam zabrac jego siuśki do badania.
a na miejscu mamy sę zameldowac przed 8-mą rano.

dobrej nocki i kolorowych.

Ostatnia edycja:
Do góry