reklama
Ataata
Grudniowa Mama '07
belka no!!!
Dawaj relacje ale już
Dawaj relacje ale już
belka
Klub grudniówek'07
Dziewczyny obiecuje ze wkleje Wam zdjecia jutro Dzidzi i brzuszka.
Nasza Dzidzia jest tak ruchliwa ze nie mozna bylo przyuwazyc czy to bedzie synek czy coreczka Bardzo duzo sie Dzidzia rusza, kreci i wierci Nawet do usg musialam podchodzic dwa razy bo nie mozna bylo zobaczyc czy ma wszystko na miejscu.
Pani doktor powiedziala ze to sie jej zdarza bardzo zadko zeby nie rozpoznala plci a jednak zdarzaja sie czorty ;-)
Cala droge wracajac do pracy nie moglismy uwierzyc ze Nam sie taki maly czort udal;-)
Ja to sie smieje ze mama dobra,tata lepszy a Dzidzia przebije oboje :-)
Posluchala Nasza Dzidzia Babci (mojej mamy) i sie nie pokazala Urwisek maly
A poza tym wszystko jest ok. Wszystko na miejscu i dobrze rozwiniete
A i caly czas sie po glowce drapalo,mamy nawet taka fotke
Nasza Dzidzia jest tak ruchliwa ze nie mozna bylo przyuwazyc czy to bedzie synek czy coreczka Bardzo duzo sie Dzidzia rusza, kreci i wierci Nawet do usg musialam podchodzic dwa razy bo nie mozna bylo zobaczyc czy ma wszystko na miejscu.
Pani doktor powiedziala ze to sie jej zdarza bardzo zadko zeby nie rozpoznala plci a jednak zdarzaja sie czorty ;-)
Cala droge wracajac do pracy nie moglismy uwierzyc ze Nam sie taki maly czort udal;-)
Ja to sie smieje ze mama dobra,tata lepszy a Dzidzia przebije oboje :-)
Posluchala Nasza Dzidzia Babci (mojej mamy) i sie nie pokazala Urwisek maly
A poza tym wszystko jest ok. Wszystko na miejscu i dobrze rozwiniete
A i caly czas sie po glowce drapalo,mamy nawet taka fotke
Ataata
Grudniowa Mama '07
Belka no to superrr
Ale wam sie faktycznie urwis mały trafił
Ale w sumie i wilk syty i owca cała, chciałaś zobaczyć ale sie nie dało, -babcia sie ucieszy
To czekamy na foteczki jutro, a to co sie po głowie drapie to już sobie wyobrażam jakie słodkie bedzie bo ja też na USG widziałam jak sie maluch łapał za głowe, ale fotki gin nie zdążył zrobić;-)
Ale wam sie faktycznie urwis mały trafił
Ale w sumie i wilk syty i owca cała, chciałaś zobaczyć ale sie nie dało, -babcia sie ucieszy
To czekamy na foteczki jutro, a to co sie po głowie drapie to już sobie wyobrażam jakie słodkie bedzie bo ja też na USG widziałam jak sie maluch łapał za głowe, ale fotki gin nie zdążył zrobić;-)
stefanka
CENTRUM DOWODZENIA NICZYM
belka to prawdziwe informacje na temat SMPCzesc Dziewczyny
Ja sama nie wiem na jakiej drodze stoje z macierzynskim. Niby jak mam przynajmniej rok przepracowany legalnie to mam potem rok platnego macierzynskiego... A tu zonk bo okazuje sie ze macierzynskie w wysokosci 90% moich dochodow mam tylko przez 6 i pol miesiaca a potem to jakas tam tylko polowa no i benefity. Takze nie zaciekawie...
Ale zobaczymy
SMP jest zasiłkiem wypłacanym przez pracodawcę. Aby go otrzymać musisz pracować nieprzerwanie u tego samego pracodawcy przez co najmniej 26 tygodni przed 15 tygodniem, jaki pozostał do czasu porodu, a Twoje zarobki brutto nie mogą być mniejsze niż Ł87.00.
Statutory Maternity Pay jest wypłacany przez okres 39 tygodni. Jednak dotyczy to tylko tych kobiet, które urodziły po 1 kwietniu 2007. Kobietom, które urodziły wcześniej przysługuje 26 tygodni. SMP może być wypłacany najwcześniej od 11 tygodnia przed spodziewaną datą porodu, a najpóźniej od następnego dnia po porodzie. A jak jest z płatnościami? Przez pierwsze 6 tygodnie urlopu otrzymasz 90% zarobków, po czym przez kolejne tygodnie stałą kwotę zasiłku, która od 1 kwietnia 2007 wynosi Ł112.75.
O decyzji od kiedy chcesz odejść na zasiłek musisz poinformować swojego pracodawcę, nie później niż na 15 tygodni przed spodziewaną datą porodu. Przed tym terminem musisz równieć przedstawić dokument potwierdzający ciążę MATB1, który około 20 tygodnia ciąży możesz pobrać od położnej.
cale szczescie nalezy ci sie jeszcze pare dodatkow zaleznych od twojej syt. materialnej
jak bedziesz miala jakies pytania to pytaj bo ja juz to przerobilam :-):-)
Stefanka, Asia i belka - to super, że dzieciątka są zdrowiutkie i piękniutkie
Ja rozrastam się w ekspresowym tempie. Brzuch jak na drożdzach ;-)
czy u Was podobnie?
NO I STEFANKA JESZCZE SZCZEGÓLNE GRATULACJE ZA ... DZIEWCZYNECZKĘ bo chyba pierwsza jest w naszym gronie ;-)
Miłego wieczoru. Nie pisałam wszcześniej bo nawiedzili mnie goście... Wymęczyli mnie i ... dzidziusia potwornie. Kolacyjka i do łóżeczka.
Ściskam ;-)
Ja rozrastam się w ekspresowym tempie. Brzuch jak na drożdzach ;-)
czy u Was podobnie?
NO I STEFANKA JESZCZE SZCZEGÓLNE GRATULACJE ZA ... DZIEWCZYNECZKĘ bo chyba pierwsza jest w naszym gronie ;-)
Miłego wieczoru. Nie pisałam wszcześniej bo nawiedzili mnie goście... Wymęczyli mnie i ... dzidziusia potwornie. Kolacyjka i do łóżeczka.
Ściskam ;-)
reklama
AneczkaK
mama bambulinkow
No to swietnie Belka ciesze sie ,ze dzidzia zdrowa bo to najwazniejsze a ,ze nie pokazalo sie to pewnie dlatego,ze nie mogliscie sie zdecydowac czy checie wiedziec hihi podjelo decyzje za was;-)
Stefanka no w koncu mamy kobitke na grudnioweczkach:-):-) HURRA!
Stefanka no w koncu mamy kobitke na grudnioweczkach:-):-) HURRA!