reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Czesc dziewczynki. Nie zalamywac sie, weekend juz tuz tuz....;-):-)

Duzo zdrowka chorowitkom.
My katarek na razie tylko raz mieslismy i przeszlo oczyszczanie tylko woda morska.

Kaya- moc usciskow na 11 miesiecy!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Duze buziole dla Kayi i dla Łukaszka i Nelci (spóźnione)!!!

Witam Wszystkie Babki i Maluszki - no to się pochorowały... współczuję i życzę zdrówka jak najszybciej.

Na katarek mozna dać jeszcze 2-3 krople Olbasu, ja kropiłam na ramionka i na klatkę piersiową, na ciuszki oczywiście... niby ma pomagać.

A na biegunkę (pewnie i tak jakieś wirusowe dziadostwo) mi lekarz z Polski powiedział że 2 razy dziennie Lakcid (jak do tej pory nie wiem czy tu mają coś podobnego co można dzieciom dawac...???) i zmielony ryż ugotowany (długo) na samej wodzie i trochę soli. Narobiłam się jak głupia, a Jaś tez nie chciał tego tknąć. Ale jakbyś chciała spróbować to widziałam mielony ryż w sklepie, wiec przynajmniej etap mielenia można pominąć. NO i podawać do picia wodę lub herbatki. Kazał nam też na czas biegunki odstawić wszelkie inne jedzenie (orócz tego ryzu) i witaminy. Przeszło stopniowo po tygodniu - już miałam dość.(jasiek i tak jadł prawie normalnie...)

Biedny Ksawcio - nasz Jasiek już kilka razy zaliczył różne kanty, jeszcze ma potęznego siniaka na policzku... chyba musze dokupić poduszek żeby porozkładać po pokoju, bo od ostrych kantów aż się roi.

Miłego dzionka!

O tej biegunce to nie wiem co myśleć, bo już po niej śladu nie ma... W nocy tylko była, a teraz jest spokój. Mam nadzieję, że to przez te zębacze, których korzenie Oliś ma w piętach ;-):-p

kasia- może to i przez ząbki, oby. Dobrze że mija:tak::tak::tak:
joanna - powodzenia u lekarza, trzymam kciuki:tak:
elcia- ja wychodziłam jak była pogoda ok tzn. nie padało i nie wiało za bardzo

Udanego łikendu życzę, no bo ja już jutro mam.:-D:-):-):-DMuszę piżamę kupić M. na zmianę bo miał tylko jedną i na dodatek jakąś pokurczną.

I życzenia buziaków milion dla Wiktorka - magdalenki na jutro,Oliwki- Elci na sobotę i Krzysia - Dotki na niedzielę

Dzień dobry
Nie chce mi się dziś pracować - w ogóle...wszystko mnie boli i zdycham :wściekła/y:

Kajuniu STO LAT Buziolce

Elcia - wychodziłam przy poprzednim katarku. Teraz nie, choć lekarka pozwoliła.
Kal.aga :-D dzięki

Kal.aga na paczkę pampersów, albo na piwko dla koleżanek z BB ;-):-p
Elcia my zawsze przy katarze na dwór wychodzimy, tutaj dużo jodu jest, powietrze zdrowsze, więc po co Młodego w domu kisić, w domu tak naprawdę katar wolniej mija.

reklama
Hej Mamuski! Dopiero nadrobilam posty z glownego(z wczoraj)
Dziekuje w imieniu Kayi za zyczonka! Ja znow bym zapomniala, bo mi sie wydawalo, ze dopiero gdzies 10ty dzisiaj:baffled:
I rowniez gorace buziaki dla Neli i Lukaszka za wczoraj i dla drugiego Lukaszka za dzisiaj:-)

Anetka, biedna Madziunka, jak dzisiaj sie czuje malenstwo? W ogole wszystkich chorowitkom duzym i malym duzo zdrowka!

Elcia ja wychodzilam przy katarku na spacer. To znaczy przy Kayi katarku.
A u nas do 2 roku nie daja dzieciom praktycznie lekarstw (no chyba ze cos bardzo powaznego, albo przeciw goraczce), a na katar jedynie sol morska mozna dostac.
No i proponuje do nawilzacza jakies kropelki ziolowe dodac (u nas jest vicks do oczyszczania drog oddechowych), ale chyba nawet sama mieta moglaby byc.

Kasia, no to wyglada, ze u Olisia nic powaznego z ta biegunka....moze cos z podlogi wsunal? Moja ostatnio jakas trawe sucha probowala zjesc, co z dworu na kolkach wozka przyjechala:baffled:

Joanna, biedny Ksawus...Kurcze jeszcze wiele takich zdarzen przed kazda z nas, cholernie sie tego boje. Ale oby to nigdy nic bardzo powaznego nie bylo!

Kal.aga to pielegnuj swojego starszego "synka" niech szybko do zdrowia wraca! A pizame, to wiesz jaka najlepiej kup? Taka z dlugimi rekawami, co mozna na plecach w razie czego zwiazac:-D Ale by sie zdziwil, nie?:-)

Do góry