reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

siema

Paula u nas tez tak było, ze pablo z dnia na dzien zaczął bać się odkurzacza..był taki płacz ze szok..trwało to z dwa tygodnie i tak jak przyszło tak odeszło..teraz to musze go do lozeczka dawac jak odkurzam bo ciagle mi wchodzi na odkurzacz albo grzebie tam gdzie kabel wychodzi:tak:

a co do bajek....no ostatnio chcialam kupic teletubisie ale akurat nie bylo...Damian strasznie lubił tą bajke chociaz opinie na jej temat są rózne hahahaha
Pablo natomistakocha te teledyski i piosenki z mini mini..kupilismy plyte dvd w media i słucha i ogląda jak zachipnotyzowany./..czasem mu puszczam aby miec chwile luzu....wiem ze to nie jest "wychowawcze"ale jak kazdy mam czasem gorsze dni i mam ochote uciec...tym bardziej ze jestem sama z dwójką, a ten starszy tez potrzebuje jeszcze mamy:tak:

ide polozyc Pabla i pozniej kawke sobie zrobie...
jezuuuuu jak ja nie lubie diet......ale coz mus to mus....:zawstydzona/y:

reklama
Viki marzę żeby to szybko przeszło. Ten lęk do odkurzacza. Bo często jestem sama a na parterze tak się piach do mieszkania nosi :-( a sama jak jestem to nic nie zrobię bo ta płacze... :-(
A u Ciebie następne podejście do diety? Dużo chcesz zgubić?

Hej

A w sumie tez nie ogladam jakos nalogowo Tanca z gwaizdami tylko jak siedze w lozku z laptopem na kolanach to mam tv wlaczony i zerkam. Teraz to te gwaizdy takir ze szkoda gadac. Ale Zmuda jej swietna.

Moj maly tez sie boi odkurzacza. Jak byl maly to ja odkurzalam to on usypial. Teraz R go trzyma na gorze w pokoju a ja odkurzam.
Poza tym boi sie workow na smieci :szok::szok:. Ja wkladam nowy do kosza i tak nim macham ze sie rozkleil to on placze :szok::szok::szok:. Ale torebki lubi ciagac i sie nimi bawic tylko te worki .
A i nie lubi jeszcze blendera jak mu cos miksuje. Niby jakos bardzo nie placze ale jeczy.

Co do bajek to ja tez malemu wlaczam jak chce socbie posiedziec lub cos zrobic. W koncu ta godzinka mu nie zaszkodzi. Zreszta on nie siedzi i nie patrzy non stop. Bawi sie w lozeczku wstaje popatrzy siada cos robi znowu wxtaje i tak w kolko.
A lubi bardzo przyjacieli z podworka (oni duzo spiewaja) a poza tym te bajkiki na kanale CBebies (cyfrowy Polsat). Tam co bracia koala teletubisie i takie rozne bajeczki z ludzikami, takie typowo dla maluchow spiewanie tanczenie i rozne edukacyjne. Fajny kanal.

Viki wspolczuje ja tez nie znosze sopbie czegos odmaiwac, poza tym nawet tygodnia bym nie wytrzymala na diecie bo nie mam silnej woli :no::no::no:.

Milego dnia, u mnie dzis narazie slonce wiec i Wam go zycze.

Buzka

A u Ciebie następne podejście do diety? Dużo chcesz zgubić?
a no Paula jakies 4 kg a jak bym zgubila 8 to bylabym szczesliwa bo wrocilabym wtedy do wagi sprzed pierwszej ciazy. niestety po ciazy z damianem zostalo mi 6 kg na plusie ale to tez laczylo sie z tym ze w zasadzie nigdy nie wrócilam na stale do palenia papierosów..a przed ciążą paliłam.

no ale 4/5 kg mi wystarczy. najgorsze jest to ze juz tyle wazyłam ..i przytyło mi sie....nie wiem czy po tabletkach czy przez mojego meza bo wiecie jak on jest na statku to my jemy troche inaczej z damianem. my lubimy placki z jabłkami, nalesniki, omlety itp..a moj mąż to raczej miesożerny jest. poza tym on lubi chipsy, popcorn , orzeszki , wiec jak on jest w domu to tym samym jak jedzie na zakupy to kupuje takie swinstwa ....poza tym korzystając ze on jest w domu czesto mamy wiele spraw do pozałatwiania na miescie...no i wtedy jemy na miescie..czasem bywa ze cos na szybko, jakis kebab, czy zamowimy pizze...no i dupa rosnie.
za kazdym razem obiecuje sobie ze jak on wroci nie bede jadła takich swinstw..ale w praktyce czasem wychodzi inaczej...

dlatego musze sie wziac za siebie bo niestety ale juz wiek swoj mam i jak teraz nie zadbam o wyglad to wiecie...zrobie sie grubą...sflaczała babą....bleeeeeeeee

Viki :-D gruba, sflaczała baba??? :-D:-D:-D

Mi się apetyt poprawił od kąd biorę tabletki. Czyli już od tygodnia. :tak:Takie ssanie mi się na wieczór załącza że szok. Wreszcie. :-)
Może troszkę przytyję :tak::-)

Spadam bo zaraz klientka przyjdzie a potem lecę do babci położyć jej farbę :-)

DZIEN DOBEREK
my wstałysmy o 8,30 :szok::szok::szok::szok::szok::szok: mała ciut ciut lepiej przespała noc ale ma taki cos ze nagle wybucha płaczem nie wiem co to :-:)-:)-(biegunka ciag dalszy niewiem co mam robic Paula jak ty małej podawałas smekte??????
VIKI cos wiem o tym odchudzanie tez mi nie idzie ale zaczełam znowu cwiczec na stoperze i zobaczymy przez 2 tyg nie bede sie wazyła i zobaczymy ile schudne
ide zrobic kawusie

Heloł heloł:-):-):-)

Viki to duzo wytrwałości w postanowieniu:-):-):-)

Paula a Ty chcesz od tych ogórków przytyc??? Ja wczoraj na kolacje zjadłam chipsy, banan i jabłko:-p:-p:-p

Jutrzenka mi tez bardzo bodoba się ten kanał:tak: I uważam, że przy tego typu bajkach można dziecko zostawic bez wyrzutów sumienia:-) Najgorsze są te na cartoon network:szok::szok::szok:

Elcia biedna Twoja Oliwia:-(

Tak sobie myslę, że Kasia i Grzechotka dawno się nie odzywały:confused: No i jeszcze Asiacur:confused:

witajcie!:-):-):-):-)

No to widzę , ze nasze maluchy oglądają ten sam kanał z bajkami.....heheh.....dobre, u nas przebojem są Teletubisie- to uśmiechające sie słoneczko:tak:....A tak to dzieci-przedszkolaki-"Mója ulubiona zabawka", :mój ulubiony przyjaciel"....wtedy jest głosny smiech, krzyki, radość;-)

Biedna Oliwka nasza....buziaczki!

Pracusiom miłej pracy życzę:tak:
A tym ciotkom co nas zaniedbują to aby znalazły chwilkę dla nas:tak:
A reszcie aby miały dużo sił i mnóstwo pomysłów na zabawy z maluchami:tak:

Miłego dnia!pa:-):-):-)

reklama
Do góry