reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
wiecie co wcale mnie nie pociesza to:no:, że inni też mają nienajlepiej z tym spaniem, ale przynajmniej wiem, że to jest normalne tzn. że Łukasz nie jest wyjatkiem.
Paula - a ile oni potrzebuję tego moczu ? Ja to bym chyba też wymiękła.

sylwia- ja się zastanawiałam o jakiej ty kindze piszesz:dry: i myslałam:dry::-D, że o tej z m jak miłość (dawno nie ogladałm a wiem ,ze była w ciąży),że już urodzła. Ale w jej przypadku to jest oczywiste kto jest ojcem. :-D
Jakaś nie kumata dziśiaj jestem.

Ostatnia edycja:
Aga to chodzi o Kinge z "na wspólnej" bo ta z "m jak... " jeszcze nie urodziła... :-D

A tego moczy to musi troszkę być bo mi się udało z 5ml tylko złapać. :-:)wściekła/y: a to sporo za mało... :zawstydzona/y:

ja jeszcze nie miałam takich problemów z pobieraniem moczu i mam nadzieję że nie będę miała, bo to rzeczywiście nie jest takie proste jak by się wydawało.:no:

A u mnie słoneczko świeci. Hura!:-):-):-)

Miłego popołudnia życzę, bo ja zaraz wychodzę z pracy.:-)
Może już wkrótce też do was dołączę wieczorkami o ile mój kochany mąż mnie dopuści do komputera.

Wszystkiego naj, naj dla Zakiego :-)

Znowu jestem wkurzona, bo Oliś miał mieć badanie słuchu, a przez pieprzony katar zebrał mu się płyn w uszach no i po badaniu, kolejne dopiero za 3 miesiące. Na szczęście ja wiem doskonale, że moje dziecko słyszy :tak:

Paula
tylko się nie śmiej, ale np. tutaj jak chcieli Olisiowi zbadać mocz to włożyli mu podpaskę do pieluchy i dzięki temu uzyskali tyle moczu ile chcieli. Naprawdę dobra metoda :tak:

A ja dzisiaj słomiana wdowa jestem, T. odrabia piątek, żeby mieć wolne i wróci dopiero w nocy ok. 4. Szkoda, że akurat dzisiaj, bo wieczorem jakiś horror jest na TVN i znowu będę się bać. Kij z tym, obejrzeć muszę, najwyżej pozapalam wszystkie światła w domu. Tylko ciekawe kto nam za prąd później zapłaci ;-) Szok, od dzisiaj jest podwyżka prądu o ponad 30%:szok: Dodatkowo gaz też od dzisiaj poszedł w górę o 20 %:szok:
Powiem Wam, że strasznie mnie ceny w Polsce zszokowały, tutaj w Mothercare za buciki Olisiowe dałam 5 funtów, a za takie same buciki w polskim Mothercare musiałabym zapłacić 45zł, czyli ponad 2 razy drożej wychodzi. W ogóle ceny artykułów dla dzieci są jakieś kosmiczne. Nie tylko artykułów dla dzieci, koszmar jakiś co się z cenami w Polsce porobiło.
Dobra mykam do apteki, bo mi cieknie z nosa na klawiaturę ;-)

Spoznione zyczonka dla minionych (i dzisiejszego) solenizantow!!!!

Kurcze dziewczyny, z tymi chorobskami, to widze ciagle komus cos dolega:baffled:.....
Oby tylko maluszkom nic zlego sie nie dzialo, bo wyobrazam sobie jakie to dobijajace...
Paula, a z tymi siuskami, to naprawde przegiecie...Zwlaszcza u dziewczynki... U nas nie bylo takiej potrzeby, ale w 3 tyg zycia tutaj robia jakies badanie z moczu (kurde nie pamietam co to za choroba) i tez dolaczyli cos w rodzaju arkuszu bibulki z cienka folia pod spodem i to po wyschnieciu sie wysylalo (poczta!:szok:) I wedlug mnie to tez mogli by w ten sposob badac tylko pewnie na latwizne ida...
Sylwia...co Ty tak o tych pokreconych, ze wredne(?????:-D) A moj R sie wlasnie zastanawial z kim Kinga sie "puscila", bo wczesniejszych odcinkow nie ogladalismy jak rodzila;-)
Monia, trzymamy pciuki za Wiktorka!!!!
Jutrzenka, Ty tez sie z Kubusiem wygrzej, zrobcie sobie wolny dzien na wyzdrowienie!
Dotka, tez to juz jakis czas temu czytalam i przyznam, ze u nas tez to faktycznie ja "rzadze":-D:-D:-D No w kazdym razie jestem lepsza "organizatorka zycia rodzinnego" i mam lepsza pamiec od R:-) (czyli ta przyslowiowa szyja, co kreci glowa;-))
Kasia, najwazniejsze, ze Ty sama nie uwazasz, ze Mlody ma cos ze sluchem (mamuski potrafia wiele zaobserwowac:tak:) Zawsze to spokojniejsza bedziesz do tego badania:)

No i nie jestem w stanie nikogo nie pominac, ale mysle o was wszystkich dziewczynki!:tak::tak:

Czesc i ja sie witam, pozno co prawda, ale zawsze....:-)
Bylismy z Oliskiem znow na kontroli. Juz wszystko w porzadku, zdrowy jak ryba.:-)
Potem wyskoczylismy do miasta i teraz oto jestem...:happy2::-)
Kasia- masz racje- ceny w Polsce sa powalajace. Dlatego mnie nie stac zeby tam mieszkac. To kraj dla bogaczy...:-D:-D:-D Np sloiczki hippa, na ktorych Olis jedynie jedzie sa 3 razy drozsze. Z reszta z ciuchami i butami jest tak samo.:shocked2::tak::no:
Paula- no to masz robote z tymi siuskami, hi hi...:-D Ok, nie smieje sie, bo tu nic do smiechu...

100 lat dla Zakiego:-)

Hello!!!!

Buziaki dla Solenizantów:):)

Wyniki w porządku:happy2: ... nie ma żadnego stanu zapalnego, chyba taka jego uroda, że chudy jest!;-) Coś tam ma w tym moczu lekko podwyższone, ale to podobno nic poważnego, tylko mam go bardziej dopajać ... a swoją drogą to dziwne, bo Wiktor w ciągu dnia wypija gdzieś ok. 0,5l napojów plus mleczko itd...
Niestety nie było dziś naszej lekarki i wiem to od innego lekarza, ale postaram się jutro z naszą skontaktować.
W każdym razie kamień z serca ....:tak:

Za to złapał katarek i leje mu się z nosa ... no i mleka za diabła jeść nie chce!! Kaszki też!! Wieczór zjada 100 ml kaszki i dość! Już nie mam pojęcia co robić :baffled:

WIELKIE DZIĘKI Dziewczyny za ciepłe słowa :):):):tak:

Ostatnia edycja:
Monia, to swietnie ze u Malego wszystko w porzadku!!!:-) No coz, gruby nie ma po kim byc;-) A tak na powaznie, to pewnie wasza lekarka jeszcze Ci dokladniej wyjasni co i jak:)
A z tym piciem, to pamietam jak kiedys ogladalam program o wodzie i nie wiem juz dokladnie o co biegalo, ale ponoc zeby zaspokoic pragnienie i sie nie odwadniac, to woda powinna miec odpowiednia ilosc pewnych skladnikow (ponoc mozna sie odwodnic pijac nawet duze ilosci wody destylowanej) Wiec moze sprobuj po prostu dawac do picia sama wode mineralna (taka ktora moga pic dzieci, bo za duzo tych roznych skladnikow, to tez niedobrze;)
Ja to w ogole jakos tak od 6 miesiaca robie malej kaszki na nieprzegotowanej wodzie nestle i do picia to samo...
Albo tez sie lekarki zapytaj, co najlepiej dawac malemu do picia:)

Alex, no to byle sie juz zarazki trzymaly od Was z daleka!:D Dobrze powiedziane z tym, ze Polska to kraj dla bogaczy;-)

reklama
Monia to super wieści:-):-):-) Będzie z Wiktorka taki długi szczypiorek:-D:-D

Pryzybela Ty też lokowata??:-D Ja sobie tak zażartowałam z Pauli;-) Ale chyba sie nie pogniewała, nie Paula??

Do góry